luni, 26 ianuarie 2015

Un prieten devotat ... CRISTALUL !


CRISTALELE SUNT ENERGIE PURA !

fragment din "Manualul vindecatorului bioterapeut "



Multe inscrisuri noi si mai vechi trateaza enigmele Universului, cauta-le, doar in tine le vei gasi pe toate. Intr-adevar ceea ce cauti tu, in interiorul tau zace adormit .

Cristalele sunt cei mai cinstiti, cei mai buni si cei mai iubitori prieteni. Nimeni nu poate sa faca rau cu ajutorul cristalelor. Ele insele nu fac rau niciodata, nu tradeaza si nu ne cer nimic in schimb. Avem doar obligatia sa le respectam si sa le iubim. 
Iubire si devotament, asta se cere omului aflat in trup pe pamant.

Utilizarea lor abuziva poate sa ne faca rau doar noua insine; si sa stiti ca doare foarte tare! Nu va jucati cu energiile.   
Trebuie sa-ti castigi dreptul de a lucra cu cristalul! El te alege pe tine, chiar daca in aparenta tu il alegi prin achizitionare. Un cristal pe care il pierzi, il neglijezi, nu te ocupi de el sa-l purifici, asa trebuie sa ramana ... pierdut, pentru ca nu era al tau. Cristalele au gradele lor de evolutie din Astral si de regula primesti acel prieten devotat doar cand il meriti si il sti respecta si pretui la adevarata lui valoare spirituala.  
Utilizarea cristalelor presupune raspundere deosebita, cunoasterea anatomiei si fiziologiei omului, cunostiinte inforenergetice a fiintelor intrupate, actiuni si reactiuni ale acestor interventii. 

Daca  o boala este karmica, ea ramane asa, nu mai insistati degeaba. Uneori chiar puteti amplifica deznodamantul daca insistati pe vindecare. 

Iisus a spus: Ferice de leul pe care-l va manca omul si leul va deveni om. Si spurcat este omul pe care-l va manca leul si leul va deveni om ( Ev. dupa Toma)

Sa fim modesti daca reusim sa castigam putere si sa nu o folosim in mod abuziv, caci vom suporta consecintele. "aceasta pentru unii este putere, iar pentru altii poate fi nebunie"
 Trebuie inainte de toate sa ai incredere in spiritul cristalului, pentru ca el este acolo de veacuri. Are inscrisa in el evolutia planetei de la inceputuri si pana acum. Este o uriasa banca de date, un calculator cu memorie universala ce are inscris in spiritul mineralului evolutia planetei cu toate formele de viata. 

Cristalul il gasim din timpuri stravechi. Atlantii il venerau si era asezat la loc de cinste. Cristalul Ankh, sau crucea Ankh se obtine prin plantarea unui cristal cu doua capete in bratul de sus al crucii. Astfel obtinem un instrument cu energii puternice, folositoare pentru sanatate si enerrgii. Vindecatorii egipteni foloseau aceasta cruce, iar purtatorii acestei cruci au gasit salvare cand continentul s-a scufundat. Cei din Atlantida isi insusisera cunostiinte despre lume din sursele provenite din civilizatia Consteletiei Pleiadelor. Aceasta cruce cu cristal are o forta mare de echilibrare si vindecare. Emite energii aducatoare de pace si viata lunga. Cand folosim crucea Ankh trebuie sa traim, sa simtim fericirea si bucuria, pentru ca o viata lunga este adusa numai de aceste sentimente. Preotii din Atlantida foloseau puterea piramidelor, a sferelor de cristal si sabia Excalibur, egiptenii foloseau puterea piramidelor, crucea Ankh cu cristal activand canalele de lumina cu Divinitatea, transmitand programe benefice. Peste timp obiceiurile s-au pierdut si din maretia de altadata a mai ramas doar amintirea.

Crucea de cristal din Atlantida se pare ca parca respira cele patru elemente naturale care ii dadeau viata: focul, aerul, apa, pamantul. Crucea reprezenta cele patru fluvii datatoare de viata ale continentului. 
Intre timp s-au pierdut cunostiintele primite de la Spiritul Divin si s-au folosit obiecte de cult in scopuri negative, s-a inlocuit unul din bratele crucii cu o lama metalica lunga. Asa s-a transformat crucea de cristal in sabia de cristal.
 Cand civilizatia din Atlantida a inceput sa apuna, s-a inlocuit si bratul celalalt. In acest mod s-a ajuns ca din cruce magica sa ajunga o sabie magica, folosita de poporul impartit in doua, una buna care se supunea divinitatii si una malefica, care a determinat pana la urma scufundarea continentului.
Una din sabii a fost numita EXCALIBUR si avea in maner un cristal. Pana la urma a ramas doar sabia, cristalele nu se mai foloseau, dar si sabia si-a pierdut puterea.

Divinitatea ne intinde iar o mana de ajutor prin Sfintele Scripturi.
Astfel:
Referiri la cristal gasim si in Biblie, unde sunt descrise vesmintele sfintite (Iesirea. cap28). Este descris pieptarul judecatii, cu cele 12 cristale ce simbolizau triburile lui Israel, cele 12 luni ale anului si cele 12 semne zodiacale:
- in primul rand un sardonix, un topaz, un smarald;
- in al doilea rand un rubin, un safir si un diamant;
-  in al treilea rand un opal, o agata si un ametist;
- in al patrulea rand un crizolit, un onix si un lapislazuli.

Toate acestea au fost legate in ferecatura lor de aur. Marele preot, singurul caruia i se permitea sa intre in altarul sfant, intermedia, rugandu-se cu intentie pura, intre popor si divin.
Primul rand de cristale a fost acesta:

Sardonixul - activeaza  unul din cele 7 izvoare stiute de crestini si orientalii o numesc chakra swadhistana, centrul sexualitatii la barbat si femeie( glandele seminale la barbat. Stimuleaza iubirea profunda, ajuta pe cei superficiali sa patrunda in esenta lucrurilor. Confera intelegere si aprecierea frumosului in lumea fizica.




Topazul-  Culoarea sa de curcubeu si aspectul de adancime care il produce il defineste pe deplin mistic. Proprietatile benefice ale topazului misic imbina efectele topazului cu cele ale titanului. Calmeaza depresiile, ajuta la invingerea fricii si furiei, accentueaza creativitatea si deschiderea catre noi cai, echilibreaza sistemul nervos, si ajuta la regenerarea organismului.


Smaraldul- culoarea sa verde, regenereaza toate tesuturile, iar psihic ne face sa renastem. Regleaza metabolosmul, intareste sistemul imunitar. Activeaza timusul, care atunci cand se inchide, omul incepe sa imbatraneasca. Secretul longevitatii este iubirea. La orientali este cunoscuta ca Anahata, centrul inimii, la noi glanda timus.

In al doilea rand de cristale erau asezate:


Rubinul: apara posesorul de atacuri cerebrale, hemoragii, de ganduri negre, mentine vie dragostea purtatorului si alunga oboseala si lenea.

Safirul: activeaza, deblocheaza chakra vishuda, situata la baza gatului, glanda tiroida la crestini. Aceasta glanda este centrul clarauzului, dezvolta comunicarea si clarauzul cu lumea de dincolo, este poarta de trecere in lumea spirituala. Safirul echilibreaza emisferele cerebrale, clarifica mentalul si ii stabilizeaza pe cei labil psihic. Da usurinta comunicarii cu ceilalti, dezvolta inteligenta si stapanirea informatiei. Cei cu acest centru blocat vorbesc mult, se consuma fara rost, incearca sa ascunda adevaruri cauzale.

Diamantul este un mineral nativ şi în acelaşi timp o piatră preţioasă. Din punct de vedere chimic este una din formele de existenţă ale carbonului pur, celelalte fiind carbonul amorf (grafitul) şi fulerenele. Diamantul cristalizează în sistemul cubic şi poate atinge duritatea maximă (10) pe scara Mohs, duritatea variind însă în funţie de gradul de puritate a cristalului. Din cauza durităţii ridicate, cristalele de diamant pot fi şlefuite numai cu pulbere de diamant şi din fulerită.

Confera  stralucirea si puterea diamantului. Nu oricine poate avea un diamant pentru a face meditatie cu el. Trebuie prin merite deosebite sa te ridici la rangul lui spiritual, sa ti-l faci prieten, pentru ca poate deveni si dusman. Este cel mai dur element de pe Terra, dar si cel mai pur . "Poate fi slefuit numai cu pulbere de diamant"si aceasta ne spune totul despre el.
In al treilea rand erau asezate:

Opalul:
Semnificatiile opalului sunt profund legate de mistic si mental. Poseda o vibratie subtila, care amplifica constiinta cosmica inducand viziuni psihice si mistice. Are rolul de a ajuta individul  sa-si descopere adevaratul eu, stimuland originalitatea si creativitatea. Ajuta gandirea clara, stima de sine, spontaneitatea si atractia pentru domeniul artelor.
In plan emotional opalul este o piatra a seductiei, pasiunii si dorintei. De asemenea are puterea de a echilibra, de a  constientiza sentimentele si de a favoriza exprimarea celor pozitive.
Asupra sanatatii opalul are efecte pozitive in primul rand prin ameliorarea starilor de epuizare si reincarcarea cu energie, amplificand si pofta de viata. Ajuta la imbunatatirea memoriei, purifica sangele si rinichii, regleaza insulina, amelioreaza unele afectiuni feminine.

Agata:Caracterizata de o mare varietate de culori, lasand vederea sa patrunda in diferite straturi de profunzime , agata simbolizeaza cercetarea multiplelor fatete ale fiintei noastre.O piatra foarte potrivita pentru meditatie, cu proprietati protectoare in decursul unei calatorii , agata te ajuta sa iti pastrezi echilibrul interior si sa fii in armonie cu sinele tau , indiferent de ce ti se intampla in lumea de afara.  O gema care promoveaza simtul puterii si al curajului.
Ametist: activeaza glanda epifiza(pineala), sau sahasrara la orientali. Este coroana, poarta de intrare a energiilor ceresti, prana, spiritul intrupat. Este poarta de vizualizare spirituala, chakra celor 1000 de petale, lotusul. Are culoarea violet. Activand aceasta glanda, poti vizualiza destinul oamenilor, al planetei, alte dimensiuni. Poti intra in legatura cu lumea angelica si poti auzi muzica sferelor. Ametistul stimuleaza intelepciunea si inalta vibratie. Este un cristal al spiritualitatii


In al patrulea rand erau asezate :

Crisolit:
Calitati metafizice: Aduce rezistenta, echilibru, succes, prosperitate, fericire. Promoveaza armonia si prietenia. Ajuta la mentinerea contactului cu realitatea. Purifica mediul.
Protejeaza impotriva deochiului.
Risipeste senzatia de confuzie.
Imbunatateste memoria.
Mareste credinta si increderea.
Aduce realizare in orice plan.

Efecte asupra sanatatii: Protejeaza prostata, previne cancerul, aduce longevitate, revigoreaza circulatia sangvina, reduce febra, mareste lactatia in perioada de alaptare, benefic in cazuri de colici, piatra la rinichi.
 Onixul sau Obsidianul Activeaza chakra muladhara, radacina. Raspunde de glandele rndocrine ovare si testicole. Absoarbe toate energiile negative, goleste mintea pentru a facilita intrarea in zona subconstientului. Eliberand mintea da putere de manifestare a elementului subtil. Efect terapeutic pe sistemul osos. mareste rezistenta la efort.

Lapis lazuli: stimuleaza imaginatia, desface blocajele mentale, purifica sufletul si spiritul.  Are componente atat pentru vishudha (tiroida) ajna chakra (al treilea ochi) cat si pentru sahashara ( coroana).

Aceste  bogatiile pe care le-a lasat Dumnezeu in adancurile Terrei, sunt pentru a nu pierde legatura cu EL, creatorul a toate. Folosind ceea ce ne-a lasat scris in Cartile Sfinte, mentinem contactul cu Spiritul Divin, dar avem si remedii pentru toate problemele mentale si de sanatate la indemana noastra si la preturi acceptabile.
In marea sa bunatate ne-a daruit
prieteni adevarati (aceste cristale pretioase) prin intermediul carora ajungem si noi sa depasim rangul de sluga a Domnului, putandu-ne numi prieteni ai Domnului. Pentru aceasta trebuie sa muncim mult ca sa meritam acest titlu de mare pret. 


Sa le luam pe rand : 
SARDONIX






CARACTERISTICI. Piatră de forţă şi protecţie. Evocă căutarea unei existenţe care are un sens, favorizează integritatea şi conduita virtuoasă.
Aduce o fericire durabilă, conferă stabilitate în căsnicie şi parteneriate, atrage prietenii şi norocul. Poate servi la crearea de reţele de apărare în
jurul casei şi al grădinii. Câte un cristal de sardonix ar trebui să fie plasat în toate colţurile casei, la uşi şi la ferestre. Un radiestezist vă va indica
locul potrivit.In plan psihologic, măreşte voinţa şi fortifică caracterul. Creşte vigoarea, robusteţea şi stăpânirea de sine. Alungă depresia şi ezitările. In plan mental, îmbunătăţeşte percepţia, facilitează procesul de osmoză şi procesarea informaţiei.
EFECTE TĂMĂDUITOARE. Vindecă plămânii şi oasele, resensibilizează organele de simţ. Reglează metabolismul fluidelor şi celulelor, fortifică sistemul imunitar, creşte absorbţia substanţelor nutritive şi favorizează excreţia. POZIŢIONARE. Peste tot, mai ales pe stomac. CULORI SPECIFICE
In afara caracteristicilor generice, sardonixul în culorile următoare are proprietăţi adiţionale:

Sardonixul negru absoarbe negativitatea.
Sardonixul brun ancorează energia.

Sardonixul transparent purifică.
Sardonixul roşu stimulează.





TOPAZ
INFORMATII
Descriere: Silicat natural de aluminiu de culoare galbena, verde, bleu, rosie, roz, brun, uneori incolor.
Culori: variate - incolor, alb, gri, albastrui, verzui, galbui, roz, maroniu-galbui. Cel mai frecvent este cel bleu-ciel, cel mai rar este topazul mroz. Multe nuante nu sunt naturale ci sunt obtinute prin tratamente termice.
Varietati: albastru, verde, curcubeu, argintiu, bleu-ciel. Topazul bleu natural este extrem de rar, majoritatea sunt topaze albe supuse tratamentelor termice. Topazul albastru are diverse denumiri: bleu ciel, albastru de Londra, albastru caribean, albastru elvetian. Topaz incolor = diamantul robilor
Numele: provine din sanscrita, 'tapas' insemnand foc sau de la numele insulei Topazos din Marea Rosie.
Compozitia chimica: Al2[F2(SiO4)]
Duritate:
8 (din 10)
Luciu:
sticlos
Nota: topazul galben poate fi confundat cu citrinul, topazul albastru poate fi confundat cu acvamainul, topazul transparent poate fi confundat cu diamantul sau zirconiul.
Fapt divers: cel mai mare topaz albastru are peste 21.000 carate.
Piatra recomandata pentru:
ZODIILE:
Gemeni, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator
LUNA DE NASTERE:Martie si Noiembrie (galben), Decembrie (albastru), Octombrie (roz), Aprilie (alb)
TALISMAN NOROCOS: al Sagetatorului
ZIUA DE NASTERE: Duminica
ANUL NASTERII:
Bivolului
PLANETA GUVERNATOARE sau dominanta:
Venus (alb), Mercur (roz)
INFLUENTA NUMEROLOGICA: -
ANIVERSARE: Se ofera la aniversarea a 4 (topaz albastru), 19, 23 ani (topaz albastru) de la casatorie.
CHAKRE: toate, in functie de culoare
ALTELE: -
efecteLE asupra purtatorului:
Piatra a increderii, a comunicarii, a puterii si protectiei
Puternic rol protector, alunga energiile negative
Confera energie si putere, creativitate, curaj de a lua decizii, vointa, gandire abstracta, inteligtenta
Pune in legatura cu ghidul spiritual al fiecaruia
Atrage dragostea, succesul, bucuria de a trai, abundenta, pacea, linistea, bunastarea
Ajuta la implinirea propriilor dorinte si vise
Scade grijile, furia, depresia, ajuta la depasirea propriilor temeri si indoieli
Schimba dispozitia generala, readuce dispozitia pozitiva
Mareste abilitatile personale

Echilibreaza emotionalul
Ajuta la exprimarea in cuvinte a propriilor ganduri si emotii
Ajuta la detasare pentru a vedea lucrurile la rece
Alunga insomnia, depresia

Efect stimulator pentru scriitori, artisti, oameni de stiinta
Stimuleaza manifestarea creativitatii

Protejeaza de spiritele rele

Sanatate: benefic pentru respiratie, ficat, splina, tiroida, sistem digestiv, sistem nervos, eliminarea toxinelor, regenerearea tesuturilor, benefic in caz de reumatism, artita, previne raceala, durerile de cap



SMARALD
INFORMATII
Descriere: piatra pretioasa, varietate a berilului, din aceeasi clasa cu acvamarinul, mineral incolor, avand la baza silicatului de beril. Smaraldele fara nici o imperfectiune sunt rare pentru ca majoritatea smaraldelor contin mici impuritati minerale. Un smarald perfect, fara impuritati, este considerat mult mai valoros decat un diamant de aceeasi greutate tocmai din cauza raritatii acestor tipuri de pietre.
Culori: verde intens pana la verde inchis. Culoarea verde este data de continutul de crom si vanadiu.
Duritate: 7,5-8 (din 10)
Nota: poate fi confundat cu turmalina verde, fluoritul verde, peridotul, granatul verde, aventurinul. Smaraldul siberian sau de Brazilia = verdelit, Smaraldul african = fluorit verde,  Smaraldul de cupru = diopsid,
Piatra recomandata pentru:
ZODIILE:
Berbec, Taur, Gemeni, Rac
LUNA DE NASTERE: Ianuarie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie
TALISMAN NOROCOS: al Taurului si Racului
ZIUA DE NASTERE: -
ANUL NASTERII:
-
PLANETA GUVERNATOARE sau dominanta:
Mercur
INFLUENTA NUMEROLOGICA: pentru cei nascuti sub influenta numarului 4
ANIVERSARE:  Se ofera la aniversarea a 20, 35 sau 55 de ani (casatorie sau nastere)
CHAKRE:  4
ALTELE: -
efecteLE asupra purtatorului:
Puternic rol protector
Aduce abundenta, pace, armonie, rabdare, dragoste, fidelitate, onestitate, loialitate, sensibilitate, armonie, liniste
Ascute puterea mintii si mareste memoria, bun pentru perioada studiilor
Ajuta la descoperirea unei directii personale
Stimuleaza clarviziunea, adevarul, intuitia, inteligenta,
Inlatura depresia si insomnia
Aduce noroc la bani, succes in afaceri
Atrage succesul in dragoste
Este o piatra a prosperitatii
Mareste capacitatea de comunicare
Se spune ca are capacitatea de a prezice viitorul (ofera purtatorului diverse viziuni despre viitor, o intuitie mult mai puternica)
Sanatate: Efecte benefice asupra sistemului respirator, inimii, nodurilor limfatice, sangelui, timusului, glicemiei, nasterii, vederii. Cea mai puternica piatra pentru vindecare.



Rubinul, regele pietrelor preţioase

Rubinul, regele pietrelor preţioase
Poetii l–au cântat în versuri, pictorii i–au închinat culori sângerii, astrologii l–au asezat lânga planete, anticii i–au recunoscut puterile magice. Rubinul, regele pietrelor pretioase, a nascut destule pasiuni printre frumoasele bogate ce l–au purtat la gât, printre cei care îl cauta în mine sau printre cei care îl folosesc în laser.
Al2O3, adică oxid de aluminiu. Cei mai mulţi dintre noi ridică neştiutori din umeri. Formula chimică nu le spune prea multe, dar “traducerea” ei – rubin – ne suscită interesul, cu siguranţă. Aşa este, astăzi povestim puţin despre rubin, cel supranumit regele pietrelor preţioase.

Chimia rubinelor

Care e formula chimică a acestei preţioase pietre am văzut deja, dar chimia rubinelor continuă cu alte amănunte: face parte din familia corindonului, aşa că e frate bun cu safirul. Denumirea de rubin o poartă însă doar corindonul roşu, lucru deloc de mirare dacă e să ne gândim că numele vine din latinescul ruber, rubens, rubinus, adică roşu, cel roşu. Cui se datorează culoarea roşie? Ionilor de crom. Cu siguranţă însă nu toate rubinele au aceeaşi culoare sau mai bine zis aceleaşi nuanţe. Cele mai reţioase sunt rubinele “roşu sânge de porumbel” extrase din minele din Myanmar, dar mai există rubine cu tente maronii, ce provin din Thailanda, sau rubine închise la culoare, precum cele din Australia, India, Rusia.
Culoarea, strălucirea, duritatea şi caratele determină valoarea rubinelor. Acesta este cele mai dur mineral după diamant, aşa că în dreptul lui e aşezată cifra 9 pe scara Mohs, dar şi numărul 2050 care semnifică temperatura (în grade Celsius) la care se topeşte.
Rubinul reuşeşte uneori să întreacă diamantul în valoare: de exemplu, rubinele roşu-intens care au mai mult de 5 carate sunt foarte rare, iar preţul lor (unul pe măsură) îl depăşeşte pe cel al unui diamant similar. Am pomenit de carate: aceasta este unitatea de greutate pentru stabilirea valorii pietrelor preţioase, iar un carat înseamnă 200 miligrame.

Myanmar, grădina rubinelor

Toate continentele, cu excepţia Antarcticii, se mândresc că sunt casa rubinelor. Şi totuşi, asiaticul Myanmar e grădina acestei pietre preţioase. Timp de secole, Valea Mogok din Myanmar a oferit cele mai multe şi mai valoroase rubine, iar roşul lor a devenit cunoscut în lumea întreagă sub numele roşu ca sângele de porumbel. Rubine de bună calitate s-au găsit şi în minele din Thailanda, Cambodgia, Afganistan, Vietnam, Nepal, Tajikistan, iar recent Groenlanda a oferit o surpriză prin mari depozite de rubine ascunse în straturi de gheaţă.
Comerţul cu rubine înfloreşte în preajma minelor, aşa că cele mai cunoscute centre sunt în Thailanda, la Chantaburi, şi în apropierea graniţei cu Myanmar. În consecinţă, nu e de mirare că cele mai eficiente metode de tăiere a rubinelor le sunt cunoscute thailandezilor, iar la nivel modial Bangkokul deţine supremaţia la capitolul tranzacţii.

De-ale astrologilor şi inginerilor

Astrologii nu au rămas indiferenţi la frumuseţea pietrei, aşa că ei susţin că rubinul îi apără pe nativii din Scorpion, Leu, Rac, că rubinul ne dă o doză în plus de curaj, dragoste, încredere, vitalitate, putere. Rubinul nu e de lepădat nici dacă eşti ocupantul unei funcţii înalte sau dacă ai de luat o decizie grea. Cu alte cuvinte, rubinul e piatra succesului în orice domeniu, fie că vorbim de dragoste sau bani. Ţine rubinul aproape şi o să ai o căsnicie ferictă, ţine rubinul aproape şi o să ai noroc şi sănătate - sunt credinţe încetăţenite de secole, aşa că nu ne mai mirăm că în Antichitate şi în Evul Mediu, acestei pietre i s-au atribuit puteri magice. Se credea că rubinul te scapă de ciumă, te fereşte de diavol şi de moarte. Consecinţa? Luptătorii din Myanmar îşi inserau rubine sub piele ca să-i protejeze în bătălii, iar acelaşi rubin a fost aşezat la loc de cinste pe chivotul Domnului de către Aaron, fiind apreciat ca cea mai preţioasă dintre cele 12 pietre dăruite de Domnul.
Rubinul a incitat şi curiozitatea inginerilor, aşa că în 1837, Gaudin a realizat primele rubine sintetice, iar în 1903 s-a descoperit modalitatea de a le produce pe scară industrială. Astăzi rubinele sintetice sunt folosite în industria laserelor.

Piatra regilor

Destule intrigi şi poveşti de dragoste s-au ţesut în jurul rubinelor. Un astfel de rubin, botezat Coasta Bretaniei, i-a fost alături Anei de Bretania toată viaţa. L-a primit imediat după naştere, l-a purtat la gât când i-a fost prezentată viitorului soţ, Carol al VIII-lea, l-a purtat şi mai târziu când s-a căsătorit cu Ludovic al XII-lea. Urma pietrei preţioase s-a pierdut, dar Coasta Bretaniei a reapărut în vremea lui Ludovic al XVI-lea care i-a dăruit bijuteria soţiei sale. Aceasta a refuzat-o, aşa că rubinul Anei de Bretania a fost prelucrat pentru a se împodobi cu el salonul cavalerilor. După Revoluţia franceză, a ajuns la Muzeul Luvru, acolo unde poate fi văzută în spatele unor geamuri groase de cristal.
Un rubin există şi în istoria Angliei: este cunoscut sub numele de Rubinul Prinţului Negru, după primul său posesor, Eduard, Prinţ de Wales. Cum a ajuns Prinţul Eduard în posesia rubinului nu se ştie cu exactitate. Cronicile spun fie că prinţul l-ar fi luat tribut lui Filip al VI-lea al Franţei pentru a-i cruţa viaţa, fie că l-a primit în dar de la Regele Castiliei. Un lucrur e sigur, Rubinul Prinţului Negru a făcut miracole, salvându-i viaţa regelui Henric al V-lea pe câmpul de bătălie. În lupta de la Azincourt, ducele Jean d*Alencon s-a năpustist asupra regelui, dar sabia s-a lovit rubinul pe care acesta îl avea încrustat în cască. Din duritatea pietrei, sabia a ricoşat, regele a scăpat nevătamat, iar ducele a fost ucis. Rubinul străluceşte astăzi în Coroana Imperială de Stat, care este cu străjnicie păzită în Turnul Londrei.
O poveste cu un preţios rubin se leagă şi de numele românului Nicolae Milescu Spătarul. Neobositul călător a ajuns în China, iar aici, aflând de existenţa unui rubin de peste 44 de grame, a dorit să-l cumpere pentru Ţarul Rusiei, Mai încercaseră şi alţii, dar mandarinul chinez în proprietatea căruia se afla, nu consimţea la nicio sumă. De ce? Pentru că alt rubin "mai bun nu se află în toată China şi nici nu se aflase vreodată”. După îndelungi negocieri, Spătarul a intrat în posesia pietrei, dar cum istoria e schimbătoare, pe drumul de întoarcere, în Siberia, i-au fost confiscate toate bunurile. Se pare totuşi că preţioasa piatră a ajuns în cele din urmă în tezarul ţarilor Romanov.


* Cel mai mare rubin consemnat în Cartea Recordurilor măsoară 130 x 138 x 145 milimetri, cântăreşte 8184 grame şi este proprietatea Beijing Fugui Tianshi Jewelry Co. Ltd. din Beijing, China.
* The Smithsonian's National Museum of Natural History din Washington DC, SUA, se laudă cu un rubin de mare preţ, de 23 de karate. Este amplasat într-un inel de platină şi a fost donat instituţiei de filantropul Peter Buck în memoria soţiei sale, Carmen Lúcia. Rubinul a fost găsit într-o mină din Valea Mogok în anii *30.
* Cardinalul Richelieu, Maria Medici şi Rudolph Austriacul au deţinut cele mai mari colecţii de rubin din Europa.
* Vedetele nu rămân indiferente la farmecul rubinului. Soţia Prinţului Charles, Camilla Parker Bowles, a purtat la o serată un colier cu 37 de rubine de Birmania de mărimi considerabile. În filmul Vanity Fair, Reese Witherspoon a purtat un colier Chanel cu 330 de diamante şi rubin de Birmania de 8,37 de carate?
Imagini pentru safirul


SAFIRUL 
    Imagini pentru safirulImagini pentru safirul
  • Imagini pentru safirul
  • Imagini pentru safirul
  • Imagini pentru safirul

Denumire: provine din grecescul "sappheiros" care înseamnă "piatră albastră".
Descriere:
este, alături de Rubin, o varietate de Corindon care pe scara Mohs a durității este întrecut numai de Moissanit (9,5) și Diamant (10).
Compoziție chimică: Al 2
O 3 (oxid de aluminiu).Duritate: 9 (din 10).Luciu: vitros, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: cel mai frecvent Safirul este asociat cu culoarea albastră însă poate avea orice culoare exceptând roșul și nuanțele de roșu care sunt considerate Rubine. Culorile Safirului sunt date de urme slabe ale altor elemente chimice cum ar fi Fier-Titan (nuanțele de albastru), Fier (nuanțele galbene), Fier-Titan-Vanadium (nuanţe violet), Fier-Cupru (nuanțele orange) și Magneziu-Crom (nuanțele verzi).
Varietați: Padparadscha (Safir roz-portocaliu), Safir Stea, Safir violet, Safir galben, Safir verde.
Legenda: un istoric medieval  scria că regii au purtat cristalul pentru a se proteja de rău şi pentru a preveni gelozia la palat. Tot în acele vremuri se considera că un Safir, purtat atunci când urma să fie semnat un tratat, asigura o reconciliere adevărată şi putea preveni alte vărsări de sânge. Se spune că un şarpe veninos lăsat într-un vas cu un Safir ar muri cu siguranță datorită faptului că Safirul oferă protecție împotriva otrăvii. Există o veche legendă Persană care povestește că însăși Mama Pământ se sprijină pe un Safir albastru gigantic iar culoarea cerului într-o zi senină este dată de reflexia acestui cristal. Safirul este una dintre pietrele menționate și în Biblie ca fiind prezentă pe Pieptarul lui Aaron (Platoșa Marelui Preot) - " (Exodul 28, 15-30) ... În el să țeși o țesătură de pietre, și anume patru rânduri de pietre: în rândul întâi: un Sardonix, un Topaz și un Smarald, în al doilea rând: un Rubin, un Safir și un Diamant, în al treilea rând: un Opal, un Agat și un Ametist, iar în al patrulea rând: un Crisolit, un Onix și un Jasp...".
Exploatări:
Madagascar, Africa de Est, Tailanda, Sri Lanka, China, Australia de Est, America de Nord, Franța, Germania, India, Pakistan, Noua Zeelandă, Tanzania, Marea Britanie.
Atenție: încă de la începutul secolului 20 au început să fie produse, prin diferite tehnici, Safire sintetice care au aceeași duritate ca cele naturale dar, spre deosebire acestea, nu au impurități vizibile cu ochiul liber. Din punct de vedere energetic, pietrele care conțin impurități și nu pot fi folosite pentru fabricarea bijuteriilor sau cele combinate cu alte minerale, au aceeași valoare ca și cele scumpe. Safirul poate fi folosit în contact cu corpul uman însă NU este indicat să fie folosit pentru prepararea de elixir de băut. Conține aluminiu și din această cauză este toxic.
Îngrijire: este indicat să fie purificat o dată sau de două ori pe lună sub jet de apă călduță, apoi trebuie încărcat pentru 2-3 ore la lumina soarelui sau într-un grup de Cristale de Stâncă.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:ZODIILE: în funcție de culoare.
LUNA DE NAȘTERE:  Mai, August, Septembrie.

PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: în funcție de culoare.INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: în funcție de culoare.ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 5, 23, 45 și 65 ani de la căsătorie.CHAKRE : în funcție de culoare.POLARITATE: Yin.
PROFESII: -  
EFECTELE  GENERALE ASUPRA PURTĂTORULUI:Curăță meridianele energetice și pregătește organismul pentru ca Energia Kundalini să poată atinge toate chakrele.
Bun pentru meditație și concentrare. Safirul va stimula capacitatea utilizatorului de a primi mesaje cerești și îl va ajuta pe acesta să înțeleagă clar și să interpreteze corect ce semnificație au aceste mesaje pe în plan personal.
Promovează corectitudinea și loialitatea în rândul partenerilor de afaceri și a angajaților.
Aduce bunăstare și prosperitate. Asistă posesorul și îl ajută să își împlinească visele și dorințele în plan material.
Protejează averea și bunurile deținătorului.
Stimulează claritatea în gândire astfel încât să fie posibilă menținerea unei perspective echilibrate care va asigura succesul continuu și o situație materială prosperă.
Ajută la funcționarea eficientă a sistemului nervos, reglementează funcția glandei tiroide, consolidează pereții vaselor sanguine, sprijină vindecarea la toate nivelurile începând cu regenerarea celulară, are un puternic rol detoxifiant.
Bun pentru probleme cardiace apărute pe fond nervos, oprește sângerările nazale, bun pentru lipsa poftei de mâncare. Este indicat a fi folosit ca sprijin în perioadele de convalescență.
Ajută în tratarea otrăvirilor și a mușcăturilor de insecte.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
SAFIR ALBASTRU
ZODIILE: Fecioară, Săgetător, Pești.
CHAKRE : Chakra Gâtului (5), Chakra celui de Al Treilea Ochi (6).INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 6.PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Jupiter, Saturn.
Are o culoare care poate varia de la bleu-ciel până la albastru închis și este cel mai popular și mai des întâlnit.
Crește potențialul creativ al posesorului, aduce inspirație, gânduri noi sau moduri noi de a gândi.
Reprezintă pietrele potrivite pentru cei care intenționează să găsească adevărul spiritual.
Ajută la rezolvarea problemelor în cuplu, a relațiilor cu sexul opus deoarece creează loialitate și spoarește apropierea dintre oameni.
SAFIR VIOLETZODIILE: Fecioară, Săgetător, Pești.
CHAKRE : Chakra celui de Al Treilea Ochi (6), Chakra Coroană (7).INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 7.PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Jupiter.Mărește creativitatea, aduce idei noi bazate pe intuiție.
Îmbunătățește meditația, stimulează Glanda Pineală prin cel de Al treilea Ochi, trezește sau intensifică capacitățile parapsihologice.
Are un puternic rol calmant. Este indicat a fi utilizat în situații care pot genera emoții puternice, cazuri de depresie, anxietate, insomnie.

SAFIR GALBENZODIILE: Gemeni, Leu.
CHAKRE : Chakra Sacrală (2), Chakra Plexului Solar (3).INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 2.PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Mercur.Aduce prosperitate, stimulează intelectul și are un puternic rol detoxifiant la nivelul întregului organism.
Ajută
la vindecarea rănilor psihice rezultate în urma abuzurilor din copilărie. Safirul galben oferă un scut protector în timpul procesului de vindecare și permite, în condiții de siguranță, găsirea celor mai potrivite cuvinte necesare pentru a exprima și elibera durerea.

SAFIR PADPARADSCHAZODIILE: Leu, Balanță
CHAKRE : Chakra Sacrală (2), Chakra Plexului Solar (3).INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 2.PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Soare, Venus.Are o culoare deosebită, roz-portocalie și este cea mai rară și cea mai valoroasă varietate de Corindon (Safir). Ajută utilizatorul să învețe adevărata cunoaștere. Va face posesorul să perceapă evenimentele exact așa cum se întâmplă, cu realism și onestitate, făcându-l pe acesta să privească lucrurile în forma lor pură, fără a le denatura în așa fel încât acestea să se potrivească așteptărilor lui.
Este o piatră potrivită pentru studenți, profesori, scriitori și cercetători.
Elimină blocajele la nivel energetic și iluminează calea spre o conștiință superioară.
Atrage elementele pozitive în viața utilizatorului.
SAFIR STEAZODIILE: Balanță, Săgetător, Capricorn.
CHAKRE : in funcție de culoare.INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 6.
Asigură protecție împotriva atacurilor psihice și întoarce energiile negative înapoi la expeditor. Poate fi folosit împotriva deochiului, vrăjilor, magiei negre.
Amplifică și focalizează capacitățile parapsihologice și extrasenzoriale ale purtătorului iar celor care nu posedă astfel de capacități, acestea pot fi stimulate.
Curăță și aliniază chakrele, asistă utilizatorul în timpul cățătoriilor astrale.
SAFIR VERDE ZODIILE: Pești, Taur, Gemeni
CHAKRE : Chakra Inimii (4), Chakra Gâtului (5).INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 6.PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Venus. Are o puternică energie restaurativă care provine de la strânsa legătură pe care acest cristal o are cu Pământul.
Ajută la funcționarea corectă a inimii, normalizează tensiunea arterială, sprijină sistemul circulator.
Aduce noroc în viața posesorului, capacitate de compasiune, loialitate, încredere în oamenii care te înconjoară.


DIAMANT


INFORMATII
Descriere: Carbonul care formeaza diamantul se cristalizeaza la adancimea de 160 km in adancul pamantului. Ele sunt aduse la suprafata de catre eruptiile vulcanice si pot fi descoperite in lava vulcanica, in timp ce altele sunt descoperite in rauri si oceane, in depozitele aluvionare. Diamantele au cea mai dura suprafata cunoscuta pana in prezent de stiinta, considerate a detine gradul 10, maximum pe scara duritatii. Diamantul este de 80 de ori mai dur decat corindonul, urmatoarea substanta aflata pe scara duritatii dupa diamant, la gradul 9. Singura substanta care poate zgaria diamantul este un alt diamant. Diamantele ard la temperaturi de 850 grade Celsius. Acizii nu au nici un efect asupra lor. Aproape 60% dintre diamantele lumii sunt considerate imperfect cristalizate, de aceea nu pot fi folosite in industria bijuteriilor. In schimb, diamantele imperfecte sunt folosite in scopuri industriale. Diamantele au fost pentru prima oara descoperite in India, in urma cu peste 3.000 de ani, si de atunci s-au decoperit zacaminte pe toate continentele. Daca celelalte pietre pretioase sunt o combinatie de doua sau mai multe elemente, diamantul este singurul care este compus dintr-un singur element: carbonul.
Numele: deriva din grecescul "adamas", ceea ce inseamna de neinvins.
Compozitia chimica: Carbon.
Duritate: 10 (cea mai mare)
Luciu:
adamantin
Culori: de obicei incolor, dar sunt si in nuante de alb, albastrui, gri, galben, roz, rosu, maroniu, verde, negru. Diamantele galbene sau maronii sunt considerate imperfecte, dar cele verzi, albastre si mai ales cele rosii sunt considerate a fi cele mai valoroase, tocmai pentru ca sunt foarte rare.
Nota: Poate fi confundat cu cristalul de stanca, zirconul, safirul alb, topazul transparent, cuartzul fumuriu (diamantul negru)
Legenda: Conform scrierilor vedice, vechea scriptura hindusa, diamantele nu aduc decat nenorociri femeilor datorita energiilor negative acumulate in diamant de-a lungul timpului din cauza invidiilor altor persoane care ar dori sa fie proprietarii respectivei pietre. Energia negativa este acumulata in diamant, de aceea se spune ca ar fi aducatoare de ghinion.

Piatra recomandata pentru:
ZODIILE:
Berbec, Taur, Leu, Balanta
LUNA DE NASTERE: Martie, Aprilie, August, Septembrie, Noiembrie
TALISMAN NOROCOS: al Berbecului, Leului si Taurului
ZIUA DE NASTERE: Sambata
ANUL NASTERII:
-
PLANETA GUVERNATOARE sau dominanta:
Venus
INFLUENTA NUMEROLOGICA: -
ANIVERSARE: Se ofera la aniversarea a 10, 30, 60, 75 de ani (nastere sau casatorie)
CHAKRE: 3, 7
PROFESII: -

efecteLE asupra purtatorului:
Piatra a perfectiunii
Simbol al invincibilitatii si integritatii,
Mareste increderea, credinta, claritatea mentala, deschiderea spirituala, claritatea gandirii, spiritualitatea, speranta, dragostea, veselia, sinceritatea, fidelitatea
Confera durabilitate relatiilor inter-umane, bun liant relational
Deschide accesul spre divinitate, pune in contact cu ingerii protectori
Aduce noroc, bunastare, prosperitate, abundenta, dragoste, generozitate, alinare dupa esecuri in dragoste
Piatra a succesului financiar, a vietii indestulate, a luxului, a prosperitatii
Ajuta la intelegerea esentei problemelor
Absoarbe energiile si gandurile negative din mediul inconjurator sau din celelalte pietre langa care este purtat
SANATATE: benefic pentru auz si artrita, energizeaza si imbunatateste viata sexuala



OPAL
AM RENUNTAT LA AUR DE CATIVA ANI IN FAVOAREA "PIETRELOR" specificate de Dumnezeu in Biblie, care s-au dovedit de-a lungul timpului adevarati prieteni. Le port la mine in permanenta in saculet, ca accesorii , inel cu chihlimbar, sau protector sub forma de piramida. Am toata gama de pietre semipretioase, achizitionata in timp.  
De asemenea obisnuiesc sa beau apa de pe cristalul de stanca.
Ultimul  cumparat este un set de cercei si lantisor din opal incolor care in lumina soarelui are efect de culorile curcubeului. Este absolut superb si potrivit pentru mine varsator cu ascendent in balanta. Am observat ca de atunci ma pune in legatura cu acest fenomen meteorologic, numit CURCUBEU, care este o punte de legatura intre noi si Dumnezeu. Este un semnal ca divinitatea a inteles mesajul si ca deasemenea si eu am inteles mesajul - anume ce are VALOARE in ochii lui Dumnezeu, chiar daca noi le denumim SEMIPRETIOASE.
INFORMATII
Descriere: Piatra semipretioasa cu luciu sticlos incolora sau variat colorata, transparenta sau opalescenta. Varietate de  bioxid natural de siliciu hidratat, asemanator cuarţului cu aspect sticlos, transparent sau opalescent. Colorit: alb-laptos, galben deschis, albastru deschis, portocaliu, verde, gri, brun, negru, uneori incolor şi transparent, cu reflexe irizate
Culori: variate - contine toate culorile curcubeului, alb, albastriu, galben, rosu, maro, portocaliu, multicolor. Exista opal semi-negru - cu o nuanta mai palida de negru. Cel de calitate superioara are o nuanta usoara de rosu. Opalul negru este foarte scump, de aceea este si foarte rar, majoritatea pieselor existente ar putea fi sintetice
Numele: provine din sanscrita upala = bijuterie
Nota: Poate fi confundat cu sticla, labradoritul sau piatra lunii.
Avertisment: Foarte fragil: a se evita purificarea in apa salina, expunere la soare, caldura. Opalul se zgarie foarte usor, nu trebuie tinut alaturi de pietre mai dure
Compozitie chimica: SiO2 . H20
Duritate:
5,5 - 6,5 (din 10)
Luciu:
sticlos, perlat

Varietati de opal:
opal negru, opal cameleon, opal de apa, opal comun, opal de ceara, opal muschiform, opal dendritic, opal de miere, opal lemnos, opal laptos, cristal de opal (incolor transparent)
opal de foc
(rosu-portocaliu transparent)
opal arlechin
(diverse nuante)
opal alb
(alb translucid)
semi-negru
(cenusiu)
girasol
(translucid, asemanator pietrei lunii)
opal de apa
(incolor transparent)
Piatra recomandata pentru:
ZODIILE:
Gemeni, Rac, Fecioara, Balanta (opalul negru), Scorpion (opalul negru), Capricorn, Varsator, Pesti
LUNA DE NASTERE: Aprilie, Iunie, Octombrie
TALISMAN NOROCOS: al Balantei
INFLUENTA NUMEROLOGICA: pentru  cei nascuti sub influenta numarului 8 si 9
ANIVERSARE: Se ofera la aniversarea a 14 (opalul negru) si 18 ani (nastere sau casatorie)
CHAKRE: 2, 7
efecteLE asupra purtatorului:
Puternic rol protector
Confera stabilitate
Atrage multe modificari in viata
Il ajuta pe purtator sa-si scoata la iveala intregul potential
Are calitati magice si efecte benefice pentru sanatate
Mareste creativitatea, inspiratia, fericirea, imaginatia, sentimentul de valoare personala, relaxarea, energia fizica, spontaneitatea
Aduce bani, succes, noroc, fericire, dragoste, speranta, protectie, pace
Pune in legatura cu vietile anterioare
Scade inhibitia, scoate la suprafata emotiile reprimate
Opalul de foc aduce succes la bani, confera pasiune si energie
Opalul negru purtat langa inima fereste de rau, de deochi si protejeaza calatorii aflati la drum
SANATATE: benefic pentru vaz, auz, dureri de cap

AGATA 

 

 PIATRA RECOMANDATA PENTRU:
ZODIILE: toate.
LUNA DE NASTERE: Mai, Iunie, Septembrie
TALISMAN NOROCOS: al Gemenilor
ZIUA DE NASTERE: miercuri
ANUL NASTERII: Dragonului
NUMERE ASOCIATE: 3, 4, 8
ANIVERSARE: 12 si 14 ani
CHAKRE: toate in functie de culoarea naturala dominanta
PROFESII: oameni de afaceri, profesori, invatatori, oratori, relatii publice, comert, oficii, secretariat, comunicare, telefonie, transport posta, curierat, soferi.
RECOMANDARE FENG-SHUI: Gaseste cea mai buna amplasare a acestui cristal

DESPRE CULOAREA DOMINANTA A CRISTALULUI: Guvernate de Luna, cristalele albe, incolore sau argintii confera puritate si liniste interioara, o forta de protectie impotriva oricarui tip de pericol. Deschid la nivel emotional pe cei care nu stiu sa iubeasca, sporesc instinctul matern si imbunatatesc relatiile de familie, ajuta la mentinerea unei stari echilibrate de sanatate. Imbie la schimbari periodice in viata individului, maresc romantismul, emotivitatea, capacitatea de a iubi (recomandat celor care nu stiu sa-si exprime sentimentele). Pe femei le face mai calde, mai atragatoare, iar pe barbati ii ajuta sa inteleaga mai bine universul feminin. Sunt pietre in general feminine, dar barbatii le pot purta pentru a deprinde calitatile tipic feminine: intuitie, dragoste, intelegere. Calmeaza, relaxeaza, confera somn linistit si vise revelatoare, aduc la lumina energiile pozitive si le anihileaza pe cele negative. Protejeaza impotriva bolilor, a atacurilor psihice negative, a gandurilor negre, a depresiei, a suferintei din dragoste. Sunt recomandate pentru atingerea oricaror scopuri patronate de Luna: familie, domiciliu, sensibilitate, emotivitate, sanatate, casa, ocrotire, sensibilitate, feminitate, copii, maternitate. Confera somn linistit. Sunt pietre indicate pentru mentinerea unei stari bune de sanatate sau, pentru femei, a se purta in timpul sarcinii(maresc fertilitatea). Protejeaza impotriva bolii, a problemelor familiale, a dezordinii si neintelegerilor, a atacurilor psihice. Mesajul lor: ocroteste, deschide-ti sufletul, fii sensibil, asculta!

EFECTE ASUPRA PURTATORULUI

ESTE O PIATRA:
* a longevitatii
* a vindecarii
* a protectiei
* a fidelitatii in casnicie

ASIGURA PROTECTIE
* Rol protector impotriva dusmanilor si adversitatii, recomandat celor care traiesc in medii incarcate de tensiune, ostilitate, concurenta, adversitate
* Rol protector impotriva energiilor negative, magiei negre si blestemelor, recomandat celor care cred ca sunt victimele unor interventii oculte negative.
Rol protector pentru cuplurile casatorite (pentru a pastra fidelitatea in cuplu)

ADUCE, CONFERA, INSPIRA:
* calm in perioade de stress
* somn linistit.

AMPLIFICA, STIMULEAZA, SPRIJINA, FACILITEAZA
* Norocul si bunastarea
* Talentele interioare ale fiecaruia si creativitatea
* Curajul, capacitatea de decizie, increderea in calitatile proprii, rezistenta fizica si psihica, buna vointa, claritatea gandirii, concentrarea, logica

AJUTA LA:
* Copiii sa depaseasca frica si sa mearga mai repede
* Depasirea fricii si a inhibitiilor
* Il face pe purtator sa se simta special, sa atraga atentia asupra lui.
* Echilibreaza energiile yin-yang, aura
* Transforma energiile negative in energii pozitive constructive.

REDUCE, SCADE, OPRESTE, INHIBA:
* Ghinionul, anxietatea, stresul
* Suferinta, sentimentul de singuratate
* Efectele dureroase ale esecului si pierderii

EFECTE ASUPRA SANATATII
* Puternic rol curativ general
* Benefic pentru maduva oaselor, stomac, rinichi, splina, ficat, colon.
* Bun in caz de alergii
* Recomandat a se purta de femeile cu probleme legate de infertilitate
* Asezat sub perna sau langa pat, are efecte bune in caz de insomnie
* Asezata peste ochi, in sedinte indelungate, are efect tonic pentru vaz
* Efect protector impotriva razelor X (recomandat a se purta in timpul radiografiilor)




AMETIST (CUART VIOLET)

INFORMATII
Nume
: provine din grecescul
"amethystus" care are la baza cuvantul 'methy' = vin
Descriere:
Varietate violet de cuart, prezentand uneori striatiuni ondulate sau concentrice, de culoare purpurie sau violet cu insertii transparente sau albe
Compozitie chimica:
Dioxid de Siliciu cu insertii de Mangan (SiO2 + Mn). Culoarea violet este data de impuritatile de cupru si mangan Duritate: 7 (din 10) Luciu: sticlos
Culori:
violet, mov, lila, culoarea de levantica sau purpuriu, cu dungi albe sau transparente, in straturi succesive sau perfect transparent. Cea mai buna calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fada in lumina solara intensa.
Din istorie si legenda:
Se spunea ca daca se bea dintr-o cupa de ametist, se putea preveni intoxicarea si vindeca betia Grecii credeau ca aceasta piatra aduce dragoste si fericire si protejeaza impotriva oricarui tip de intoxicatie Piatra recomandata pentru:
ZODIILE:
TOATE ZODIILE
LUNA DE NASTERE
: Ianuarie, Februarie, Decembrie
TALISMAN NOROCOS: al Pestilor
ZIUA DE NASTERE: miercuri
PLANETA GUVERNATOARE sau dominanta: Neptun
INFLUENTA NUMEROLOGICA: pentru  cei nascuti sub influenta numerelor 3, 4, 8
ANIVERSARE: se ofera la 6, 12 si 14 ani de la nastere sau casatorie
CHAKRE: 4, 5, 6, 7
PROFESII: manageri, oameni de afaceri, experti in domenii financiare, operatori pe calculator, informaticieni, slujitori ai bisericii, studenti si elevi, oameni de stiinta, matematicieni, poeti, scriitori, fotografi, functionari, activitati umanitare sau caritabile, creatori de moda, turism, show business, relatii cu publicul, clarvazatori, astrologi, bio-energeticieni, alte activitati spirituale.

efecteLE asupra purtatorului:
ESTE O Piatra
:
a spiritualitatii, a succesului in afaceri
Protejeaza: impotriva gandurilor negative, impotriva magiei negre, impotriva gandurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, impotriva tradarii si deceptiilor. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva purtatorului acestei pietre, ametistul isi schimba culoarea si avertizeaza asupra pericolului)
Stimuleaza SI AMPLIFICA: capacitatile intelectuale si spirituale ale omului, calitatile psihice, curajul, deschiderea spirituala, sentimentul de multumire, intuitia, bunul simt, capacitatile extrasenzoriale, increderea de sine, respectul pentru propria persoana, farmecul personal, concentrarea, munca sustinuta, capacitatile spirituale
Confera SI ADUCE: putere, stabilitate, rezistenta, pace, buna judecata, pace interioara, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protectie, idei noi, o directie in momente de deruta, stabilitate financiara, prestigiu si recunoastere
ReducE: furia, nerabdarea, cosmarurile, stressul, agitatia, depresia, tristetea, disperarea, lipsa de comunicare
Ajuta: la canalizarea energiilor, la renuntarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependentelor (ajuta dependentii de tutun, mancare, alcool, sex sa renunte la acestea, daca este programat special pentru acest scop), la realizare profesionala, succes in cariera, la obtinerea unei suprematii in fata sexului opus
Bun pentru: meditatie, rugaciune, post si pentru regresii in vietile anterioare
Alte calitati: purifica, linisteste, transforma energiile inferioare in energii superioare, transforma energia negativa in energie pozitiva, are efect de calmare sau detensionare in perioade de durere, echilibreaza karma, pune in legatura cu divinitatea si latura spirituala a fiecaruia, trebuie purtat mai ales de credinciosi sau cei care doresc sa-si amplifice credinta religioasa si divina, la atingerea unor niveluri inalte de spiritualitate, la iluminarea spirituala, la intelegerea etapelor de transformare in viata omului, precum moartea sau nasterea, pierderea cuiva drag; asezat sub perna, ajuta in caz de insomnie. Face distinctia intre realitate si iluzie
Sfat: Apa in care a fost tinut un ametist curat (dupa procedura de purificare) are efecte benefice; la fel apa poate fi folosita si pentru plante
Sanatate: Ajuta la vindecare, absoarbe durerea in piatra, protejeaza sanatatea. Benefic in caz de insomnie, dureri de cap, benefic pentru ochi, par, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin. Echilibreaza glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependente periculoase, vicii. Are efect sedativ, confera un somn linistit (se spune ca are calitatea de a reduce sforaitul). Bun in caz de diabet, convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureala, probleme ginecologice. Ajuta la regenerarea tesuturilor

CRISOLIT / HRISOLIT

INFORMATII
Descriere: Piatra pretioasa (varietate de peridot), de culoare verde aurie sau verde galbuie. Exista mai multe pietre cu acest nume: o varietate de forsterit (peridot) sau o varietate de fluorapatit
Culori: incolor, alb, gri, galben, verzui, verde, albastru, transparent
Piatra recomandata pentru:
ZODIILE:
Balanta, Pesti
LUNA DE NASTERE: -
TALISMAN NOROCOS: al Balantei
ZIUA DE NASTERE: -
ANUL NASTERII:
-
PLANETA GUVERNATOARE sau dominanta:
Venus
INFLUENTA NUMEROLOGICA: pentru cei nascuti sub influenta numarului 3
ANIVERSARE: -
CHAKRE: 4
PROFESII: -
efecteLE asupra purtatorului:
Aduce rezistenta, echilibru, succes, prosperitate, fericire
Promoveaza armonia si prietenia
Ajuta la mentinerea contactului cu realitatea.
Purifica mediul
Protejeaza impotriva deochiului
Risipeste senzatia de confuzie
Imbunatateste memoria
Mareste credinta si increderea
Aduce realizare in orice plan
SANATATE: Protejeaza prostata, previne cancerul, aduce longevitate, revigoreaza circulatia sangvina, reduce febra, mareste lactatia in perioada de alaptare, benefic in cazuri de colici, piatra la rinichi.

ONIX
INFORMATII
Descriere: Varietate de agat fin, adesea cu striatii de diferite culori (albe, rosii, cenusii). Cel mai frecvent: onixul alb si negru. Varietati: onix negru, onix de marmura (alb), onix-carneol (alb cu rosu), onix arab (alb cu negru), onix mexican sau de Pakistan (aragonit), calcedonix (negru cu gri, albastru, alb), sardonix (negru cu rosu brun sau alb cu rosu brun)
Compozitia chimica: Oxid de Siliciu (cuart)
Duritate
: 7 (din 10)
Luciu
: sticlos
Numele: provine din grecescul "onux" = unghie
Culori: alb, gri, maroniu, negru, gri, maro-roscat, rosu-alb
Piatra recomandata pentru:
ZODIILE:
Berbec, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Sagetator, Capricorn
LUNA DE NASTERE: Februarie, Iunie, Iulie, Decembrie
ANUL NASTERII:
-
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NASTERE: Sambata
PLANETA GUVERNATOARE sau dominanta:
Saturn
INFLUENTA NUMEROLOGICA: pentru  cei nascuti sub influenta numarului 3, 6
ANIVERSARE: se ofera la aniversarea a 7 si 10 ani (nastere si casatorie)
CHAKRE:
1, 4, 5, 6, 7
PROFESII: invatamanat, politica, astrologie
efecteLE asupra purtatorului:
Piatra a: sigurantei si securitatii
Protejeaza: impotriva dusmanilor si adversitatii, impotriva energiilor negative, magiei negre si blestemelor
Stimuleaza: manifestarea personalitatii, auto-controlul, intuitia, auto-disciplina, inspiratia, detasarea, concentrarea, increderea, norocul, increderea in viata si in iubire, abilitatile in afaceri, spiritul de conducere, succesul in casnicie, popularitatea
Scade: stresul, apatia, dorintele sexuale, blocajele, frustrarile, gandurile negative si teama de necunoscut, energiile negative din mediul inconjurator (de aceea trebuie purificat des), cosmarurile, tristetea, durerea, emotiile negative
Ajuta la: descoperirea posibilitatilor intr-o situatie dificila, la indeplinirea propriului destin, la intelegerea scopului vietii, la eliberarea de blesteme sau vraji, la incheierea relatiilor nefericite
Confera: noroc, prietenie, bucurie, fericire, o perspectiva spirituala vietii
Deschide accesul spre lumea viselor
Echilibreaza emotional, controleaza emotiile extreme

Sanatate: Benefic pentru maduva oaselor, unghii, piele, dinti, par, ochi, muschi, asimilarea vitaminei E si B, inima, rinichi, nervi, capilare, pancreas. Scade frisoanele. Ajuta la oxigenarea plamanilor

LAPIS LAZULI
Sinonime: LAZULIT
INFORMATII
Descriere: roca ce are la baza mai multe elemente: lazurit, sodalit, calcit, pirita.
Numele:
in latina inseamna "piatra albastra" si din persana "lashuward" = "ca cerul"
Formula chimica: Na3CaAl3Si3O12S
Culori: albastru intens (de Voronet), albastru inchis, azuriu, albastru-violet, verzui, cu mici urme calcit (albe) sau pirita (aurii)
Duritate:
5-5,5 (din 10)
Luciu
: sticlos, pamantos
Nota: Poate fi confundat cu sodalitul.
Fapt divers: se spune ca celebra nuanta de la manastirea Voronet a fost obtinuta pe baza acestei roci.
Istorie: Se spune ca este una dintre cele mai vechi pietre de pe pamant. Unele culturi stravechi pretuiau Lapis Lazuli mai mult decat aurul! Egiptenii si Babilonienii apreciau foarte mult Lapis Lazuli. Era considerata piatra sacra, ce insotea adeseori mumiile in mormant, pentru a le ghida dupa moarte.
Piatra recomandata pentru:
ZODIILE:
 Taur, Fecioara, Balanta, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti
LUNA DE NASTERE: Septembrie, Decembrie
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NASTERE: Miercuri
ANUL NASTERII:
Caine
PLANETA GUVERNATOARE sau dominanta:
Saturn
INFLUENTA NUMEROLOGICA: pentru cei nascuti sub influenta numarului 3 di 9
ANIVERSARE: Se ofera la aniversarea a 7 sau 9 ani (nastere sau casatorie)
CHAKRE: 5, 6, 7
PROFESII: -
ALTELE: piatra nationala a statului Chile.
efecteLE asupra purtatorului:
Unele persoane se pot simti ameteli sau stare de apasare atunci cand poarta Lapis Lazuli
Recomandat profesiunilor: legate de dans, muzica, teatru, spiritualitate, biserica, este piatra scriitorilor, oratorilor sau a celor care comunica mult in scris sau verbal
Simbol al regalitatii
Este o piatra psihica, spirituala
Puternic rol protector, fereste de rau si orice pericol, impotriva atacurilor psihice, energiilor negative, blestemelor, vrajilor, gandurilor rele
Stimuleaza: vindecarea, atingerea perfectiunii, deschiderea celui de al treilea ochi, prin care lumea va fi inteleasa altfel, la iluminarea spirituala, la dobandirea intelepciunii, la intelegerea adevarului, la deschiderea spirituala, la o intelegere impartiala a lucrurilor
Bun pentru: meditatie, rugaciune, divinatie
Confera: noroc, eficacitate, randament, pace interioara, succes in dragoste, prietenie, protectie, creativitate, bucurie, curaj, optimism, prosperitate, fericire, bunatate, claritate mentala, obiectivitate, entuziasm, incredere de sine, vise cu incarcatura spirituala
Scade: agitatia emotionala, timiditatea, tensiunea, stresul, anxietatea, melancolia, depresia
Sporeste: creativitatea, comunicativitatea verbala, memoria, castigurile financiare
Protejeaza: tatii, copiii
Sprijin: in probleme juridice (procese, divorturi), in momente de durere, in intelegerea misterelor sacre, in rezolvarea neintelegerilor in cuplu, in intelegerea vietilor anterioare
Organizeaza: mentalul, viata individului
Alte calitati: Cei care poarta aceasta piatra vor reusi in viata prin forta iubirii, prin capacitatea lor de a darui iubire neconditionata, prin increderea pe care o transmit lumii

Sanatate: puternic rol protector, confera o stare de bine general, fortifica si vitalizeaza organismul, benefic pentru: stomac, ficat, ulcer, probleme ale pielii, digestie, sistemul nervos, sistemul urinar, auz, somn, ochi, vedere, coarde vocale, tiroida, esofag, timus, gat, maduva oaselor, muschi, benefic in caz de dureri, inflamatii, febra, depresie, epilesie, melancolie, nevralgie, spasm, anxietate, tensiune, insomnie, probleme de circulatie, nastere, tuberculoza, diabet, nevroze, agitatie, vertij, ameteala, hemoroizi, tuse, arsuri, autism, ajuta la gasirea cauzelor bolilor mai ciudate, mareste virilitatea, previne problemele cardiace, imbunatateste vederea NU TREBUIE PURTATA DE DIABETICI!


 SI ACUM ...INELUL MEU DE CHIHLIMBAR, PRIMA PIESA ACHIZITIONATA DIN ACEASTA GAMA A PIETRELOR SEMIPRETIOASE, CU MULTI ANI IN URMA, pentru ca mi-a placut, fara sa stiu ceva despre el. Cu adevarat el te atrage pe tine, nu invers.

Chihlimbarul, numit și „ambră galbenă”, este o piatră prețioasă de culoare galbenă, transparentă, translucidă sau opacă, cu incluziuni translucide sau opace, ...

  • Imagini pentru chihlimbar
  • Imagini pentru chihlimbar
  • Imagini pentru chihlimbar
  • Imagini pentru chihlimbar

  Exista multe tipuri de chihlimbar. In KRISTALE.RO va oferim urmatoarele varietati:
* CHIHLIMBAR GALBEN INTENS - transparent sau opac
* CHIHLIMBAR GALBEN-COGNAC - transparent sau opac
* CHIHLIMBAR MARO - transparent sau opac

INFORMATII DESPRE CRISTAL
* Tara de provenienta a cristalului: TARILE BALTICE
* Rasina fosila divers colorata (mai ales in nuante de galben), provenita din mai multe specii de pini; fosilizata in urma cu 50-60 milioane de ani. Este de natura organica la fel ca perla, coralul si jaisul.
* Numele: provine din arabeste "al anbar" insemnand auriu.
* Duritate: 1-2,5 din 10

* Formula chimica: C10H16O
* Luciu: sticlos, rasinos, transparent sau translucid
* Culori: galben ca mierea, transparent sau opac, pur sau cu insertii rosiatice, pana la portocaliu. Uneori contine bule de aer, cetina de brad, spori de muschi, nuante precum violet, negru, albastru, rosu, verde, sau chiar insecte.

DOVADA DE AUTENTICITATE:
Autenticitatea cristalului este data de:
* CULOARE SPECIFICA: nuanta predominanta galben ca mierea
* GREUTATE SPECIFICA: este o piatra foarte usoara, pluteste la suprafata apei
* TEMPERATURA SPECIFICA: este o piatra calda
* MODEL SPECIFIC: prezinta imperfectiuni la suprafata sau in structura interna: fisuri, insertii, bule de aer, uneori urme de vegetatie fosilizata.
* Daca i se da foc, miroase a rasina.
* Foarte fragil, se poate rupe usor.

AVERTISMENTE
* Este o piatra moale, deci nu purtati inele cu chihlimbar la curatenie, spalat etc.
* A se evita contactul cu detergenti, cosmetice.
* Este solubil in alcool, benzina si eter.

PURIFICARE RECOMANDATA:
* Apa curenta, apa sarata, uscare la soare.

PIATRA RECOMANDATA PENTRU:
* ZODIILE: Taur, Rac, Leu, Fecioara, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti
* LUNA DE NASTERE: Noiembrie
* ANUL NASTERII: Bivolului
* TALISMANUL NOROCOS: al Leului si Sagetatorului
* ZIUA ASOCIATA: Duminica
* PLANETA ASOCIATA Soare
* CHAKRE: 3
* LITERA ASOCIATA: C, recomandat celor cu nume care incep cu aceasta litera
* NUMERE ASOCIATE: 2 SAU 11. Recomandari numerologice: pentru cei care au acest numar ca drum al vietii, numar de expresie, zi de nastere 2, 11, 20
* VARSTA ASOCIATA: 56, recomandat a se purta la aceasta varsta sau a se oferi cadou la aceasta varsta
* ANIVERSARE: 10 ani de casatorie
* INGERI SI ARHANGHELI: Piatra asociata ARHANGHELULUI URIEL - ingerul naturii, cel care ofera harul profetiei, cel care ne avertizeaza inaintea diverselor probleme si pericole, cel care ne ocroteste de dezastre naturale sau ajuta sa ne vindecam in urma unor probe ale sortii.
RECOMANDARE FENG-SHUI: Gaseste cea mai buna amplasare a acestui cristal
DESPRE CULOAREA DOMINANTA A CRISTALULUI: Guvernate de Soare,PE CARE IL AM AMPLASAT IN CASA CASATORIEI IN ZODIAC cristalele orange sau aurii intra in relatie cu personalitatea individului. Confera energie de a ne manifesta cu mai multa incredere, maresc creativitatea si capacitatea de expresie, ajuta la descoperirea talentelor personale. Stimuleaza, incurajeaza, trimit la actiune. Confera protectie si putere de a reusi in viata. Atrag succesul, afirmarea, reusita, norocul, sansa. Scot la iveala adevarata personalitate sau ajuta la manifestarea propriei individualitati. Alunga timiditatea, neincrederea, ajuta la iesirea din anonimat pentru a arata lumii adevarata valoare. Confera stralucire, unicitate, mandrie celui care le poarta si atrage atentia asupra purtatorului. Sunt pietre optimiste, norocoase, aducatoare de succes. Protejeaza impotriva ghinionului, a nereusitei, a nesansei. Mesajul lor: afirma-ti personalitatea, traieste, impune-te, iubeste, fii mandru de tine!

EFECTE ASUPRA PURTATORULUI

ESTE O PIATRA A:
* Norocului
* Frumusetii
* Dragostei adevarate


ASIGURA PROTECTIE
* Purifica mediul si protejeaza impotiva radiatiilor nocive, de aceea e bine sa existe unul langa televizor, computer, aparate electronice sau alte surse de energie, inclusiv solara (a se purta la plaja sau in zilele toride)

ADUCE, CONFERA, INSPIRA:
* Calm, puritate, echilibru, energie, noroc, dragoste, armonie, sanatate, putere

AMPLIFICA, STIMULEAZA, SPRIJINA, FACILITEAZA
* Energia pozitiva, optimismul, bucuria
* Energia spirituala, altruismul
* Logica, simtul umorului, rabdarea, intelepciunea, memoria
* Calitatile artistice,
* Frumusetea interioara si exterioara a
* Castigurile financiare

AJUTA LA:
* Atrage succesul si prosperitatea
* Atrage persoane placute, generoase
* Leaga mai bine relatiile de familie si de casatorie, solidifica juramintele matrimoniale
* Emite o energie calda si luminoasa care mareste buna dispozitie a purtatorului
* Gasirea sufletului pereche

* Purifica organismul, mintea si spiritul
* Deschide fluxurile energetice
* Forta magiei creste cu ajutorul unui chihlimbar, deci aveti grija la blestemele sau cuvintele rele pe care le aruncati asupra cuiva, pentru ca forta lor poate fi mai mare decat v-ati putea astepta

REDUCE, SCADE, OPRESTE, INHIBA:
* Gandurile negative, greutatile vietii, tristetea, melancolia, confuzia, dorintele de sinucidere
* Tine departe negativitatea sau durerea altora cu care purtatorul intra in contact

EFECTE ASUPRA SANATATII
* Puternic rol curativ
* Benefic pentru sistemul endocrin, ficat, rinichi, intestine, stomac, splina, tiroida, gat
* Purifica organismul, fortifica sistemul nervos
* Benefic in caz de durerile stomacale, febra, ulcer, astm, dureri de ureche, reumatism, hemoragie nazala
* Reduce durerile din organism
* Ajuta la nastere, benefic pentru femeile gravide


CUM FOLOSITI UN CRISTAL PENTRU BENEFICII MAXIME?
Acestea sunt cristale naturale, veritabile, ca atare ele pot avea multe utilizari in beneficiul dv.! Inainte de a le purta sau folosi, PURIFICATI-LE prin metodele pe care le aveti la indemana si PROGRAMATI-LE MENTAL meditand cateva secunde/minute asupra scopurilor cu care le investiti. Pot fi folosite si fara programare mentala, ca simple bijuterii sau obiecte de decor, aducand protectie in domeniile cu care rezoneaza ele cel mai intens (descrise anterior in proprietatile cristalului).
Cu siguranta ati auzit deja de modalitatile in care un cristal poate fi folosit, dar am realizat pentru dv. un rezumat succint al acestora:
* CRISTALUL - OBIECT DE SUSTINERE. Tineti-l in mana in timpul proceselor cu care acest cristal rezoneaza cel mai bine, descrise mai sus (anumite scopuri, domenii, planuri ale existentei etc).
* CRISTALUL - SCUT PROTECTOR. Este un bun scut protector in mediile incarcate negative. Devine simbol protector al domeniilor pe care le reprezinta (prin programare mentala odata cu purificarea). Purtati-l asupra dv. pentru efectele sale benefice. Tineti-l in buzunar/geanta cand calatoriti. Tineti-l pe masa sau in fata calculatorului, la serviciu. Asezati-l langa pat sau sub perna cand dormiti.
* CRISTALUL - OBIECT DE PODOABA. Purtati-l ca bijuterie cat mai des sau in momentele cu care rezoneaza cristalul cel mai bine (situatii descrise anterior). O purtare continua il transforma in talismanul dv. personal: noroc si protectie.
* CRISTALUL - OBIECT DE DECOR Asezati-l ca obiect de decor undeva in incapere, pe masa, pe birou, in sufragerie, pentru purificarea, energizarea si ameliorarea mediului in care va aflati. Nu il tineti neaparat intr-o vitrina inchisa de geamuri, ci intr-un loc cat mai central din spatiul in care petreceti timpul si cat mai aproape de dv., pentru ca acest cristal isi transmite energia in mod egal in toate directiile.
* CRISTALUL - INSTRUMENT DE CRISTALOTERAPIE. Unele pietre brute, taiate - cum ar fi varfurile, alte pietre rotunjite - cum ar fi discurile, pietrele plate, pietrele rulate, alte pietre prelucrate sau sculptate in diverse forme - cum ar fi medalioanele donut, medalioanele plate, bilele, sferele, pot fi asezate pe zonele bolnave sau in zona chakrei corespunzatoare pentru vindecare, energizare, activare, echilibrare.
* CRISTALUL - INSTRUMENT DE MASAJ. Cristalele netede - cum ar fi bilele, sferele, discurile, pietrele rulate, pietrele plate - pot fi folosite ca instrument de masaj in reflexoterapie. Sunt placute la atingere si masarea punctelor cheie din palma sau din talpa devine mai eficienta, transmitand odata cu masajul si energia benefica a cristalului.
* CRISTALUL - OBIECT DE MEDITATIE SI DE CONCENTRARE. Tineti cristalul in mana si frecati-l usor in momentele in care doriti sa intrati in starea necesara meditatiei.
* CRISTALUL - OBIECT MATERIAL DE REPREZENTARE A UNUI VIS PERSONAL. Purificati cristalul, programati-l mental pentru un scop, un vis, o dorinta, apoi asezati-l intr-un loc unde sa il puteti vedea permanent, ca sa va aminteasca de scopul cu care l-ati investit, ca si cum l-ati vizualiza deja implinit, materializat. Daca scopul a fost atins, purificati cristalul si reprogramati-l pentru alt tel personal. Daca dimensiunea lui va permite, puteti purta cristalul permanent la dv.
* CRISTALUL - OBIECT DE SUSTINERE SUBTILA. Purtati cristalul la dv in anumite situatii - dintre cele cu care rezoneaza el cel mai bine conform detaliilor de mai sus - ca sa va simtiti protejat. Tineti-l in mana, cereti-i ajutorul, vorbiti cu el, mangaiati-l, simtiti-i suprafata, analizati-l cu mainile si ochii ca si cum atunci l-ati descoperi prima oara, bucurandu-va de toate surprizele sale. Prezenta sa va calmeaza si va asigura subconstient ca nu sunteti singur.
* CRISTALUL - INSTRUMENT DE ENERGIZARE A APEI. Asezati un pahar sau o sticla cu apa langa cristale sau formati un "cuib" din mai multe cristale (sub forma de varfuri, pietre brute, pietre rulate etc) in mijlocul caruia asezati vasul cu apa. Lasati peste noapte vasul cu lichid intre aceste cristale sau, intr-o dimineata insorita, lasati-le timp de ora in bataia directa a soarelui, astfel incat lumina sa treaca prin cristale direct in apa. Apa astfel incarcata poate fi folosita pentru spalare, pentru udarea florilor, pentru baut.
CUM FOLOSITI UN CRISTAL PENTRU BENEFICII MAXIME?
Acestea sunt cristale naturale, veritabile, ca atare ele pot avea multe utilizari in beneficiul dv.! Inainte de a le purta sau folosi, PURIFICATI-LE prin metodele pe care le aveti la indemana si PROGRAMATI-LE MENTAL meditand cateva secunde/minute asupra scopurilor cu care le investiti. Pot fi folosite si fara programare mentala, ca simple bijuterii sau obiecte de decor, aducand protective in domeniile cu care rezoneaza ele cel mai intens (descrise anterior in proprietatile cristalului).
Cu siguranta ati auzit deja de modalitatile in care un cristal poate fi folosit, dar am realizat pentru dv. un rezumat succint al acestora:
* CRISTALUL - OBIECT DE SUSTINERE. Tineti-l in mana in timpul proceselor cu care acest cristal rezoneaza cel mai bine, descrise mai sus (anumite scopuri, domenii, planuri ale existentei etc).
* CRISTALUL - SCUT PROTECTOR. Este un bun scut protector in mediile incarcate negative. Devine simbol protector al domeniilor pe care le reprezinta (prin programare mentala odata cu purificarea). Purtati-l asupra dv. pentru efectele sale benefice. Tineti-l in buzunar/geanta cand calatoriti. Tineti-l pe masa sau in fata calculatorului, la serviciu. Asezati-l langa pat sau sub perna cand dormiti.
* CRISTALUL - OBIECT DE PODOABA. Purtati-l ca bijuterie cat mai des sau in momentele cu care rezoneaza cristalul cel mai bine (situatii descrise anterior). O purtare continua il transforma in talismanul dv. personal: noroc si protectie.
* CRISTALUL - OBIECT DE DECOR Asezati-l ca obiect de decor undeva in incapere, pe masa, pe birou, in sufragerie, pentru purificarea, energizarea si ameliorarea mediului in care va aflati. Nu il tineti neaparat intr-o vitrina inchisa de geamuri, ci intr-un loc cat mai central din spatiul in care petreceti timpul si cat mai aproape de dv., pentru ca acest cristal isi transmite energia in mod egal in toate directiile.
* CRISTALUL - INSTRUMENT DE CRISTALOTERAPIE. Unele pietre brute, taiate - cum ar fi varfurile, alte pietre rotunjite - cum ar fi discurile, pietrele plate, pietrele rulate, alte pietre prelucrate sau sculptate in diverse forme - cum ar fi medalioanele donut, medalioanele plate, bilele, sferele, pot fi asezate pe zonele bolnave sau in zona chakrei corespunzatoare pentru vindecare, energizare, activare, echilibrare.
* CRISTALUL - INSTRUMENT DE MASAJ. Cristalele netede - cum ar fi bilele, sferele, discurile, pietrele rulate, pietrele plate - pot fi folosite ca instrument de masaj in reflexoterapie. Sunt placute la atingere si masarea punctelor cheie din palma sau din talpa devine mai eficienta, transmitand odata cu masajul si energia benefica a cristalului.
* CA OBIECT DE MEDITATIE SI DE CONCENTRARE. Tineti cristalul in mana si frecati-l usor in momentele in care doriti sa intrati in starea necesara meditatiei.
* CRISTALUL - OBIECT MATERIAL DE REPREZENTARE A UNUI VIS PERSONAL. Purificati cristalul, programati-l mental pentru un scop, un vis, o dorinta, apoi asezati-l intr-un loc unde sa il puteti vedea permanent, ca sa va aminteasca de scopul cu care l-ati investit, ca si cum l-ati vizualiza deja implinit, materializat. Daca scopul a fost atins, purificati cristalul si reprogramati-l pentru alt tel personal. Daca dimensiunea lui va permite, puteti purta cristalul permanent la dv.
* CRISTALUL - OBIECT DE SUSTINERE SUBTILA. Purtati cristalul la dv in anumite situatii - dintre cele cu care rezoneaza el cel mai bine conform detaliilor de mai sus - ca sa va simtiti protejat. Tineti-l in mana, cereti-i ajutorul, vorbiti cu el, mangaiati-l, simtiti-i suprafata, analizati-l cu mainile si ochii ca si cum atunci l-ati descoperi prima oara, bucurandu-va de toate surprizele sale. Prezenta sa va calmeaza si va asigura subconstient ca nu sunteti singur.
* CRISTAL - INSTRUMENT DE ENERGIZARE A APEI. Asezati un pahar sau o sticla cu apa langa cristale sau formati un "cuib" din mai multe cristale (sub forma de varfuri, pietre brute, pietre rulate etc) in mijlocul caruia asezati vasul cu apa. Lasati peste noapte vasul cu lichid intre aceste cristale sau, intr-o dimineata insorita, lasati-le timp de ora in bataia directa a soarelui, astfel incat lumina sa treaca prin cristale direct in apa. Apa astfel incarcata poate fi folosita pentru spalare, pentru udarea florilor, pentru baut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu