miercuri, 14 ianuarie 2015

Adevarata viata a lui Nostradamus !

  Comentariul meu: si Nostradamus la fel ca ceilalti care studiaza fenomene neintelese a fost supus aceleiasi legi: a platit sotia si copilul pretul intreg pentru toate informatiile aduse omenirii  Trebuie sa invatam cum sa cerem ceva de la Dumnezeu fara a ne lua altceva in schimb. Asta o stiu dupa ce am studiat Biblia cuvint cu cuvant, rastalamcit, nu am auzit-o de la altcineva.

A fost medic, cabalist, alchimist si talmudist. A devenit un fel de autoritate in tratarea ciumei. In vremea lui se estima ca erau vreo 30.000 de astrologi, vrajitori, alchimisti si profeti care practicau in Paris. Datorita exactitatii horoscoapelor personale pe care le facea si tratarea cu usurinta a bolilor ciudate care apareau, precum si darului de prezicator s-a ridicat rapid in varful unui copac foarte aglomerat. A sfatuit-o personal pe Caterina de Medici, ceea ce i-a adus o remuneratie pe masura celebritatii.

Un catren al lui Nostradamus privitor la anul 2015-2019 este un avertisment venit dupa o rugaciune revelatoare in care suntem avertizati sa nu ne incurcam cu lucruri mai mari decat noi insine si pe care nu le intelegem pe deplin. Francezii sunt indeosebi vizati pentru ca ar deveni nesocotiti, iar in 2019 vor fi cuprinsi de remuscari.

Nostradamus -  de Michel Zevaco


Michel de Nostradamus a fost unul din initiatii care se nasc odata la 1000 de ani, trecand cu succes prin scoala misterelor egiptene, proba focului, apei, aerului, pamantului si a mortii prin care dobandesti controlul asupra elementelor, devenind una cu ele, supunand moartea, in Marea Piramida sub labele Sfinxului si sub atenta supraveghere a "umbrelor" templului.


Doar stapanindu-le poti razbate flacarile fara sa te arzi, poti aparea si disparea dupa voie, invia mortii, controla duhurile necurate ale bolilor, etc.


Michel de Nostradamus se naste in  Franta anilor 1500 sub domnia lui Francisc 1, Henric al 2, Caterina de Medicis. 

Acest roman nu se refera la profetiile lui Nostradamus privind viitorul omenirii ci surprinde momentele dramatice din viata acestuia. Asaltat de multime, venerat dar si inspirand teama, acuzat ca de obicei cum se intampla cu toti initiatii ca a facut pact cu diavolul, ca este satana in persoana, viata lui se scurge la fel ca al tuturor inteleptilor, in singuratate, fara familie, apartinand tuturor si nimanui, invaluita in mister.  Chiar el afirma in fata regelui Henric al 2 si a intregii curti : 
-sire, un medic oricat de faimos ar fi el, nu poate uneori sa-si vina lui in ajutor. Destinul meu mi-e ascuns. E groaznic continua el. Inchipuiti-va sire ca vedeti totul in jurul vostru, dar atunci cand incercati  sa va vedeti in oglinda nu vedeti nimic. Chiar daca as avea parinti, frati, surori, copii, mi-ar fi interzis sa caut viitorul lor. Stiinta mea se opreste in pragul familiei mele. Sire, eu sunt clarvazator numai pentru cei ce nu poarta sangele meu. Pentru oricine altul ma puteti intreba. Eu nu ghicesc viitorul si trecutul, ci il vad pur si simplu.
 
Relatez aici ultima discutie intre vrajitoarea numita de popor "Buna Providenta " si fiul ei Michel Renaud Nostradamus:
 - Femeia cu parul de argint mangaindu-si dragastos fiul pronunta vorbe al caror inteles profund suna asa:" ai jurat fiul meu si nu mai poti reveni asupra acestui lucru, aminteste-ti ca tu faci parte dintr-o familie in care mortii ies din cavernele lor ca sa vorbeasca cu cei vii. Aminteste-ti ca porti un nume inscris pe fruntea stelelor si ca acest nume e simbolul cunostiintelor extraterestre."

Totul incepe cu o poveste de dragoste, Renaud Michel Nostradamus- fiul unei "vrajitoare" se indragosteste pentru totdeauna de Maria - fiica barbarului judecator Vauport. Cei doi indragostiti nu isi cunosc insa parintii unul celuilalt. Mariei ii este rusine sa isi dezvaluie identitatea in fata iubitului ei, banuind ca el ar putea-o dispretui judecand-o prin prisma atrocitatilor savarsite de tatal ei, care era specializat in arderea vrajitoarelor pe rug. Din cauza ingrijorarilor, Maria se duce la Buna Providenta, o vrajitoare...sperand ca aceasta ii va spune ce se va intampla in viitor, mai ales in  viitorul tatalui ei. Fata isi dezvaluie identitatea inaintea vrajitoarei, iar aceasta ii spune ca judecatorul va muri daca nu va sta in casa timp de trei zile si daca nu va renunta la functiile pe care le detine. Marie ii transmite mesajul, iar judecatorul furios, isi convinge cu usurinta fiica naiva sa ii spuna despre care vrajitoare este vorba, mintind ca vrea sa o rasplateasca pentru ca l-a avertizat..Judecatorul o trimite pe Buna Providenta la rug. Marie asista la scena ingrozitoare de la geamul ei, iar la poalele rugului arzand,  il vede pe Renaud, iubitul ei , tipand disperat; Mama, mama! Ea o denuntase, ce e drept fara sa vrea, chiar pe mama celui pe care il iubea. Dupa ce multimea se retrase din jurul rugului, seara...Renaud impreuna cu Marie stransera ramasitele femeii condamnate, si le ingropara in cimitir....Cimitirul Inocentilor. Printre lacrimi de disperare, tanarul consolandu-se in bratele iubitei sale, jura ca o va prinde pe cea care i-a denuntat mama si o va ucide. Tot in acea seara se casatoreste cu Marie, fara a sti cine este. Dupa casatorie, imediat ce au semnat in registrul de cununii al bisericii soseste o scrisoare anonima, in care este dezvaluita identitatea acesteia.
Personajele se despart mai apoi obligate fiind de imprejurari, crimele curg atat de repede, incat ori de cate ori se intampla o nenorocire, parca cititorului nici macar nu i se da timp sa se infurie  pe vinovati, fiecare lovitura de pumnal cade precum un fulger , iar timp pentru riposta nu exista, totul curge constant si parca nu poate fi oprit. Raul se dezvolta, impanzeste totul, suferinta isi construieste un adevarat regat. Este Parisul talharilor cu sange rece - al coruptilor din randul oamenilor cu mari functii, uratenia lor interioara, ocultismul cu fireasca lui exagerare, prevazutul si neprevazutul, pasiuni curate si pasiuni bolnave, viata pare ca e o moarte continua.

Din acest moment Nostradamus dispare din viata Mariei, viata care de altfel este curmata de cei doi printi mostenitori ai tronului Frantei - Francisc si Henri. Isi incepe calatoria initiatica impins de aripile destinului, in Egipt, la misterioasa piramida.

Reintors dupa zeci de ani de initiere in Marea Piramida, cunoscand adevarul si posedand adevarata intelepciune, unicul scop este de a vindeca si ajuta tot ce se poate, de a preveni pe toti care-i cereau ajutorul de a se feri din mainile tragice ale destinului  si de a razbuna uciderea lui Marie, sotia lui, unica femeie pe care a iubit-o, cu care de altfel a si avut un copil, nemaifiind casatorit niciodata de atunci incolo. 

Sfarsitul romanului este unul pe masura inimii si asteptarii lui Nostradamus, ca o recompensa a divinitatii isi regaseste sotia in viata, care traia sub o identitate falsa si copilul. 

Iata cum sunau avertismentele lui, atunci cand era chemat la petrecerile date de rege :

 Daca Maria Stuart l-ar fi ascultat, poate ca ar fi trait - a prevenit-o, spunandu-i sa ramana in Franta, iar daca pleaca in Scotia, sa nu treaca prin Anglia, sa fie cu bagare de seama la o femeie geloasa, - madame, tremurati deoarece va vad si pe d-voastra plina de sange" - ei maestre, jocul dumitale nu mi se pare prea serios - joc madame? Da, joc, dar este un joc al vederii !

Despre viitorul Parisului  spunea : nu e vorba sire ca veti muri intr-un acces de friguri sau injunghiat ! Nu trebuie sa stim ca fiul vostru Francois va muri de moarte naturala sau ucis de o mana criminala. Nu e vorba despre o femeie care regina a Scotiei te asteapta in tara ei, care e pumnalul care-l va rani pe ducele de Guise! ce sabie va strapunge pieptul maresalului Saint Etienne! Sange, sange, mereu numai sange. Aud loviturile sabiilor, galopul cailor si izbiturile copitelor acestora! Vad Sena intreaga rosie ! Urlete de groaza, tipete de uimire! Se ucide, se omoara! Jumatate din Paris ucide pe cealalta. Fiti cu bagare de seama domnilor! Sunteti toti insemnati! Moartea v-a insemnat si se plimba printre voi!

-E adevarat maestre?
- Tot asa de adevarat cum se vor vedea prabusindu-se tronuri, trasuri fara cai, si oameni zburand asa cum visa Icar !
Nostradamus inainta cu pasi apasati spre Saint- Etienne.
-Tot asa de adevarat ii arunca in fata acestuia -cum tu vei fi ucis de omul pe care-l vei saraci, despuindu-l de toata averea lui!

Pe Henric al 2 il previne deasemenea, dandu-i de inteles ca stie ca si-a ucis fratele prin mana Caterinei pentru a pune mana pe tron - Delfinul a fost fratele vostru Francois! N-ai fost nimic sire! Acum esti totul ! Esti nerecunoscator , Sire! cu destinul !

Pe Caterina de Medici, cu aprobarea ingerului mortii o pune fata in fata cu fantoma lui Francois, cel care ar fi trebuit sa urmeze la tronul tatalui sau daca nu l-ar fi otravit aceasta. Destinul il aduce pe Nostradamus in ultimele clipe al lui Francois, la capataiul lui si  incearca sa-l salveze preparand de urgenta antidotul la otrava, dar acesta marturisind pe patul de moarte ca a ucis-o pe Marie, din cauza geloziei, Nostradamus il lasa sa moara.


alt fragment:
Noi numim imposibile fenomenele care nici nu s-au produs, care par impotriva naturii. Dar, ce sunt legile naturii pentru mintea omeneasca? Daca lasam o piatra din mana, o vedem cazand. Spunem ; iata, aceasta e o lege a naturii. Noi spunem ca invierea e cu neputinta, deoarece ea e contrara regulilor naturii. In realitate, contra invierii sau contra incarnatiei, nu e decat o singura dovada; ca nu a fost nimeni vazut inviind...Dar aceasta nu e o dovada, e o simpla probabilitate.
......................................................................................................................................
Iata un cadavru, nimic nu-l deosebeste de ceea ce este o fiinta vie. Iata o fiinta vie : nervi, muschi, sange, ea traieste.Trece o farama de secunda si apoi ea nu mai traieste.Cu o clipa inainte, traia. Cu o clipa mai tarziu, e moarta, ce s-a intamplat?  Daca o examinam, observam aceiasi muschi, aceiasi nervi, aceleasi oase. Nimic nu lipseste, e aceeasi fiinta, era vie, acum e moarta. Ce s-a intamplat? Sa admitem ca ceva care nu exista in fiinta moarta, a intrat in ea, iar cadavrul devine fiinta vie. Eu am gasit ca aceasta forma care nu distruge, dar care modifica miscarea fiintei, poate fi alungata de o forta pe care o numim vraja. Omul obosit de boala sau de o rana grava, devine neputincios sa se mai apere. Am descoperit ca toate fiintele vii, in plina vigoare, sunt atacate de aceasta putere straina care vrea sa intre in ele si sa le transforme in cadavre. Ele se apara pana in momentul in care ultimele mijloace le stau la indemana. Atunci, aceasta putere straina intra in ei. Sa spunem ca aceasta este spiritul de dezorganizare. Daca ajung sa alung aceasta forta printr-o forta contrarie, obtin invierea. Toata problema este sa compun deci aceasta forta contrarie, pe care vreau sa o introduc in cadavru. N-am incercat, deoarece compozitia repugna slabiciunii mele omenesti. Numai la ideea ca trebuie sa o intrebuintez, ma umple de groaza.

Spiritul de dezorganizare, haosul, cel din care ne-a atras Tatal Ceresc, a fost problema multor clarvazatori, printre care si Arsenie.
Trebuie sa ajungem sa fim constienti de rudenia cu Dumnezeu. Pentru orientarea noastra in lume ni s-a dat credinta si un om ca model Iisus. Fara acest fel de a fi, care atarna de toate deciziile noastre de zi cu zi, te constati un om fara sens, un om fara hrana in fata haosului care cauta sa te resoarba in tragedia nefiintei.

Despre Arhanghelul Mihail comemorat in biserica catolica la data de 29 septembrie, iar de cea ortodaoxa la 8 noiembrie se spune ca sarcina lui acum este dublă: cea de sfânt protector al Bisericii pe Pâmânt şi de Stăpân al sufletelor morţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu