luni, 26 ianuarie 2015

Muntii Buzaului, poarta ( leaganul )crestinismului in Romania



Exista o legenda legata de aceste tinuturi care spune ca in timpuri stravechi , dincolo de munte era tinutul LuaneiLuana fiind o fiinta atotputernica ce pazea cu strasnicie portile unei cetati  cu ziduri imense, deasupra careia stralucea atat ziua cat si noaptea un soare imens, asemeni astrului zilei. Cetatea era locuita de osteni viteji drepti si netematori de moarte. Ostenii raniti in lupte erau condusi de Luana in Valea Izvoarelor, cele datatoare de apa moarta si apa vie; si spalandu-le ranile cu acele ape miraculoase acestia se vindecau pe loc. Numai Luana cunostea taina izvoarelor.  Cei ce se incumetau sa le incerce singuri se imbolnaveau si mureau. Si au trait cei din cetate ani multi sub obladuirea Luanei pana ce au luat seama vrajmasii puternici care manati de ciuda, au venit in care de foc si au doborat soarele cetatii. Cand soarele s-a prabusit, pamantul s-a cutremurat din temelii si mare prapad s-a facut pe lume. Si de atunci pe locul cetatii multi ani nici iarba nu a mai crescut, nici glas de pasare nu s-a mai auzit, nici picior de fiara nu a mai calcat. Despre toate acestea vorbesc semnele tainice din Pestera Inteleptului. 


 Porniti pe urmele legendei: am descoperit urmele unei asezari gigantice si santul de aparare al cetatii, probe care atesta cea mai incredibila continuitate de viata organizata in unul si acelasi perimetru incepand din epoca pietrei cioplite si continuand fara intrerupere pana in mileniul I al erei noastre. Sub stratul arheologic corespunzator epocii cioplite a fost descoperit un mare numar de tuburi dintr-un material asemanator oxizilor metalici, dispuse in sol sub forma unui radiator. Unii sustin ca ar fi urmele existentei unei civilizatii extraterestre. Acum putem spune ca sunt probele (urmele unei civilizatii avansate care a trait pe taramul tarii noastre).  Intr- alta grota datand din epoca fierului s-a descoperit gravata o scena de lupta de domeniul fantasticului. Dinspre stele Terra este atacata de o nava spatiala propulsata de un lung jet de flacari. In intampinarea ei, de la sol pornesc doua rachete de interceptare. In fata navei cosmice (stanga ) este un arc intins, cu sageata indreptata spre vehiculul spatial.
 In taramul Luanei exista si alte grote: Grota Dacica, cu inscriptii din aproape toate epocile, grota Dionisie Torcatorul, Stanca Salamandrelor in apropierea izvorului lui Zamolxis, Stanca Fecioarei, Grota Iosif sapata in stanca in forma piramidala, Agatonul Nou si Agatonul Vechi (ruine), Scaunul Spatarului si altele. Interviul avea sa uimeasca si sa fascineze bastinasii, care au aflat ca traiesc intr-un fel de tinut necartografiat, cu pesteri si ape purtand nume stravechi. Patrunzand in acest tinut “pata alba” se descopera o pestera cu imagini ale unui razboi cosmic purtat aici inainte de epoca fierului, dupa ce mai inainte un locuitor spusese o legenda asemanatare pe malul unui lac, fara sa stie de existenta pesterii si a imaginilor ramase marturie. 
 Acest tinut a fost cercet si de Alexandru Odobescu care ar fi abandonat cercetarea, din cauza ca n-a putut descifra enigma asezarilor de la Bozioru si Alunis, renuntand sa le mai viziteze si pe celelalte. Amatorii se scene SF pot face oricand erori naive, derutante, pentru oamenii de buna credinta. Asezarile rupestre de la Bozioru , Agaton , Crucea Spatarului care domina zona pot fi scene SF pentru minti infierbantate, dar cu siguranta pentru istoria tarii noastre pot fi dovada ca Muntii Buzaului sunt, locul de patrundere a crestinismului din orient si mergand mai in trecut, inainte de potop pot fi urme ale unei civilizatii avansate, poate ramasite atlante care au trait pe meleagurile tarii noastre. Cercearile arheologice ale acestor tinuturi au inceput in 1872, cu Al. Obobescu, si au continuat intre1971-1977. Pestera este cercetata de Vasile Drambocianu de la Muzeul Judetean de istorie Buzau care a pus la punct un dosar complet al pesterii. Cei interesati pot vizita Muzeul de istorie Buzau.
De ce tinuse Odobescu la acest drum dificil pe coclaurile stancoase si impadurite din Muntii Buzaului? Banuia el aici vreun tinut cu urme extrem de vechi, venite ca marturie spectaculaoasa din chiar secolele formarii poporului roman?

sursa: (Expeditie la apa vie - de Corneliu Stefan)
LOCALIZARE.  Ţara Luanei se află în Munţii Buzăului, la 47 de kilometri de Buzău şi la 150 de kilometri de Bucureşti.

ACCES. Dinspre Bucureşti se ajunge prin Buzău, apoi pe DN 10, către Braşov. De la Măgura mergi spre comuna Bozioru, pe DJ 203L. Dinspre Transilvania se ajunge tot pe DN 10, prin Întorsura Buzăului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu