luni, 26 ianuarie 2015

Ritmul orar al organelor !



Ritmul orar al organelor !


 Cunoastem faptul ca nu ne putem simti bine oriunde si oricand. De vina nu este numai atmosfera, timpul si locul respectiv, cat modul cum reactioneaza propriile noastre organe la ceea ce le oferim in acele momente. Trebuie sa tinem cont de ora specifica fiecarui organ, pentru a sti cum sa utilizam energia, fara a o epuiza. Spre exemplu se stie ca munca de noapte oboseste vezica biliara, ficatul si plamanii, ca o alergare pentru cei sanatosi sau o plimbare intre orele 19-21 regleaza foarte bine circulatia, tonifica organele favorizand asimilarea energiei intre orele 21-23.

 Tinand cont de acest ritm orar puteti merge la o petrecere fara sa consumati alcool intre orele 23-3, sau fara sa fumati intre orele 3-5 dimineata. Puteti atipi un pic intre orele 13-15 regland activitatea intestinului subtire si ajutandu-l sa realizeze o digestie ampla si binefacatoare. Incercati sa nu consumati dulciuri intre 09-11. De obicei exact atunci simtim nevoia de dulce pentru ca asa am fost obisnuiti sa servim in pauza o cescuta de cafea dulce, un fruct, o prajitura. In scurt timp pofta de mancare va dispare, pielea va capata o culoare foarte deschisa  ca urmare a acumularii in exces a energiei specifice splinei si pancreasului, care corespund acestei ore. In caz ca asa procedati de ceva timp, este indicat sa va opriti, pentru a inlatura disfunctiile acestor organe. Sa nu uitam ca centrul splenic este sursa de acumulare a energiei, chakra muldhara. De aceea hrana se digera prost, somnul este greu, mintea lenta si lipsita de vivacitate. 

 Este foarte important cum ne purtam cu organele, pentru a ne intelege mai bine sanatatea si pentru a combate boala.



STOMACUL  ORA 07-09

 Alimentele sa fie consumate in liniste, mestecate bine pentru a avea o buna digestie. Este bine sa consumam ceva in acest interval orar, pentru ca stomacul sa nu lucreze in gol. Nu are importanta cantitatea mancarii ci felul in care mancam. 

 Stomacul este in analogie cu asimilarea experientelor de viata. Daca aveti probleme cu stomacul trebuie sa recunoasteti ca cele mai mari nemultumiri le aveti dimineata, cand vedeti ca incepeti o noua zi , totul se repeta dupa aceleasi reguli si nu va convine deloc ce se intampla. Resentimentele, aversiunea, nelinistea intre orele 07-09 dimineata sunt cauzele indigestiilor, hiperaciditatii, gastritei, ulcerului. Aceste sentimente nu apar intamplator, sunt adunate in timp. Nici o tehnica de vindecare, fie ea si alternativa nu va ajuta , daca continuati cu aceeasi atitudine. Tot ce se intampla in jur si cat de tragica ar fi o situatie, nu va lasati in voia deziluziei, anxietatii, nervozitatii. Incepeti prin a-i ierta pe cei din jur. Vi se pare anormal sa aveti astfel de ganduri in timp ce mancati ? Incercati !



SPLINA SI PANCREASUL ORA 09-11 

 Orice aliment dulce consumat intre aceste ore va creste si va scadea brusc nivelul glicemiei, iar ridicarea sa ulterioara va fi combatuta in mod artificial cu stimulente (cafea, suc). Desi este un obicei gresit, foarte putini se abtin de la o gustare dulce, de la o cafea sau un suc. Este greu acum sa convingi un copil ca nu este bine sa manance acum o ciocolata. Schimbarea educatiei alimentare este destul de greu de realizat, acum cand acestea au devenit automatisme, gesturi reflexe, inconstiente. Dulciurile au prioritate pe lista preferintelor. Cine sa fie de vina? - . O nemultumire, un stres trait in ora stomacului va cere automat o cafea, o ciocolata, un suc sau orice altceva dulce in ora splinei. 

                                                     2. Nevoia de aventura, senzualitate, dorinta de a iesi din monotonie. Ati uitat ca intre 07-09 ati gandit ca incepe iar o zi la fel de monotona ca celelalte?



INIMA ORA 11-13

  In acest interval nu trebuie sa mancati mult. Opriti-va la cea mai vaga senzatie de satietate, pentru a nu va supune inima la eforturi suplimentare. Daca trebuie sa faceti efort fizic, amanati-l. Intindeti-va pe un fotoliu, cititi o carte, prestati activitati care nu va solicita prea mult. Exteriorizati sentimentele. Iubirea este un barometru foarte exact al starii d-voastra. Vedeti ce sentimente va incearca intre aceste ore. Sunteti nervosi, agitati?. O indispozitie chiar si de moment este indiciul unei carente afective. Nu reprimati sentimentele, analizati-le. Poate va amintiti oameni care v-au indispus, nu le aratati aceste sentimente, iertati-i. Important este sa traiti sentimente pozitive fata de cat mai multi oameni. Nu trebuie sa le aratati asta, doar sa traiti aceasta stare. Analizati ce vi s-a intamplat intre aceste ore, lucruri bune, ati avut stari de fericire sau nefericire. Daca sunteti mereu nefericiti , sau ati avut parte de tragedii, pierderi de persoane dragi, certuri cu partenerul, copii, etc ,intre aceste ore -   ar trebui rezolvate problemele afective, problemele de suflet, de inima, ce va coplesesc.



INTESTINUL SUBTIRE 13-15

  In acest interval orar va vine greu sa tineti ochii deschisi. Cascati des, simtiti ca va scade brusc randamentul. Nu va alarmati, este indiciul ca intestinul subtire lucreaza bine, este sanatos. Este posibil ca extremitatile sa se raceasca usor, incat sa credeti ca va merge prost circulatia periferica. Toate apar datorita faptului ca inima si sistemul circulator intra in perioada de repaus de doua ore. 

 Acum este momentul prielnic sa leneviti, si sa va ganditi la tot ce va face placere. Este de preferat sa beti un ceai de flori de tei cu 5 min. inainte de ora 13, ca efectul sau calmant sa apara in intervalul orar al intestinului.  

 Gandurile care va apar sunt cele care vorbesc despre refuzul vostru de a privi viata asa cum este. Preferati sa vedeti numai partea care va convine, chiar daca va umple de manie si nemultumire. Daca va balonati intre aceste ore aveti probleme cu anxietatea, nemultumirea, critici exagerate.  



VEZICA URINARA  15-17

Beti multe ceaiuri pentru a se intensifica procesul de dezintoxicare. Acum vezica lucreaza si intestinul se odihneste. Orice tratament impotriva afectiunilor acestui organ este foarte eficient in acest interval orar. Urzica proaspata este excelenta, ca ceai, salata, capsule. Sentimentul de teama, rezerva, trebuie combatut cu multa hotarare. Rusinea pare a fi mult mai puternica in acest interval orar. Experientele depozitate in interior vor iesi la suprafata sub forma de sentimente ca teama, rusinea.  Nu fugiti de ele, analizati-le ca si cum ar fi ale altora, veti putea fi mai obiectivi. 



RINICHII  17-19

   Autotratamentul bioenergetic cu palmele voastre, masajul, ajuta rinichii la descarcarea de toxinele acumulate peste zi. Gandurile care va vin in minte tin de personalitate. Tulburarile renale tin de inhibarea unor talente, a unor dorinte, hobbyuri. Acum este momentul sa se dea curs celor mai puternice preocupari. Nu va inhibati talentele, oricare ar fi ele,( culinare, gradinarit, mestesugaresti, artistice, biotratamente,etc) pentru ca afecteaza negativ activitatea rinichilor. Lasati-va condusi de creativitate, imaginatie si faceti ce va place in aceste doua ore. 



 CIRCULATIA  19-21

  Dinamismul este caracteristica de baza a acestor doua ore. Circulatia devine activa, organismul se pregateste pentru revitalizarea ce va urma.  O plimbare in aer liber este cea mai buna "aspirina". La intoarcere nu incarcati stomacul cu alimente, mancati putin si numai daca este necesar. Beti un ceai de fructe sau medicinal, ascultati o muzica de relaxare sau urmariti un film deconectant. Culcatul devreme al copiilor in acest interval orar este foarte daunator.  Nu este recomandat laptele in aceste 2 ore. Laptele este un aliment nu o bautura. Acesta in contact cu acizii din stomac face o bula mare de branza care se digera in cateva zile. Mai mult dauneaza decat foloseste.



ACUMULAREA ENERGIEI 21-23

Bateriile organismului se incarca acum. Practicati rugaciunea, o meditatie, contemplatia, interiorizarea, sau un procedeu alternativ de revitalizare. Priviti pur si simplu flacara unei lumanari pe un fond muzical relaxant( care deschide chakrele, arde energiile negative), daca nu practicati rugaciunea, sau puteti contempla lumanarea aprinsa cuplata cu rugaciunea. Rugaciunea nu inseamna repetarea mecanica a unor fraze, ci vorbiti cu Dumnezeu in gand" infatiseaza Domnului lucrarile tale si gandurile tale vor izbuti" Pilde, cap16:3.

 Stati la caldura daca va este frig, pentru ca arderile interne sunt la plafonul minim. Daca o activitate intelectuala sau fizica va "cheama", practicati-o pentru ca va revitalizeaza.Nu toate organismele sunt obisnuite cu meditatie, rugaciune, contemplare, etc, fiecare se reinacarca energetic cum ii spune vocea interioara. Important este sa va placa ce faceti, lectura cartii citite, scrierea romanului, sau orice altceva  care sa va reincarce bateriile pentru a doua zi. Daca adormiti cu satisfactia unei realizari oricat de mici, va veti trezi mult mai odihnit, decat daca ati fi dormit toata noaptea, de la timpul standard, cu gandul ca nu ati facut ceea ce v-ar fi placut sa faceti. Prin somn nu se intelege automat si odihna. Daca mintea este agitata, stomacul plin,  veti adormi in stare activa, iar asa zisa odihna nu este decat o relaxare fizica. In jurul orei 23 mergeti la culcare, pentru ca nedormitul are consecinte nefaste. 



VEZICA BILIARA  23-1

 Cei care se trezesc frecvent in aceste 2 ore sunt avertizati de functionarea corecta a vezicii. Acum se pot pune comprese umede sau calde pe zona in cauza. Sucul de ridichi diluat cu apa de izvor este miraculos baut la ora 23 inainte de culcare. Evitati efortul sau orice alta activitate de noapte mai ales daca aveti probleme cu vezica si ficatul. Alimentele grase mancate seara sunt greu tolerate de vezica. 

 Nu va culcati cu ganduri de manie, razbunare. Biblia spune " nu lasa sa apuna soarele inainte de a-ti fi trecut mania, de a te impaca cu cel cu care te-ai certat peste zi" 



FICATUL  1-3

 Chiar si cei care lucreaza noaptea ar fi bine sa faca o pauza, pentru ca ficatul are mare nevoie de odihna. Regenerarea organismului depinde in mare masura de un ficat sanatos. Alcoolul, mancarea picanta oboseste ficatul si in timp il distruge. Cei care petrec pana la ora 1 sunt mult mai sanatosi decat cei pe care ii prinde ora 1 cu paharul in mana si continua sa bea, zicand ca oricum noaptea este trecuta. Alcoolul baut ziua este mai putin daunator, fata de cel baut numai noaptea. Mania este o alta cauza a imbolnavirii ficatulul. Daca mai este asociata si cu alcoolul in timp il distruge complet. Ciroza are aceste 3 cauze, mania, alcoolul sau manie plus alcool. 



PLAMANII  3-5

  Marii maestri ai orientului recomandau intreruperea somnului la ora 4. Se trezeau si practicau exercitii de respiratie. Alpinistii considera ca startul intre ora 3-5 la da un progres important. Fumatorii se trezesc la aceste ore datorita acceselor de tuse, proces prin care plamanii elimina toxinele. Ar fi bine sa urmati exemplui maestrilor orientali. Problemele cu plamanii indica refuzul de a trai in general, fie de a trai o anumita experienta de viata.

 Practicati altruismul daca vreti sa aveti plamani sanatosi! 



INTESTINUL GROS  5-7

 Acesta depoziteaza o mare parte din rezidurile existente in organism. Aceste reziduri trebuie eliminate in 20-24 de ore. Daca timpul se prelungeste devin o sursa importanta de toxine. Acum se bea o ceasca de ceai caldut din plante. Clisma este deasemenea utila si recomandata. Ea trebuie practicata cu ceai de musetel ori de cate ori ajunati o zi intreaga. Problemele intestinului gros tin de atasament. Atasamentul de o idee, un obiect, persoana. Reprezinta karma negativa de atasament posesiv. De aceea persoanele constipate raman singure, pentru a invata aceasta lectie, a se debarasa de acesta, a invata sa se descurce singure, a iubi, a avea, dar a nu poseda. 



Verificati in ce mod aceste informatii va pot ameliora sanatatea. Invataturile stramosilor se pare ca ne sunt de mare folos in aceasta lume agitata in care nu mai stim ce sa credem si cum sa procedam pentru a ne fi mai bine. Aveti dreptul de a le nega, dar nu inainte de a le testa.

Tipariti si puneti undeva la vedere pentru a va obisnui sa comunicati cu organele voastre. Multumiti-le pentru activitate atunci cand este ora lor, vorbiti-le, pentru ca inteleg si va vor fi recunoscatoare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu