luni, 15 decembrie 2014

Ispasirea substitutiva functioneaza si astazi!





Ce inseamna ispasirea substitutiva? 
Conceptul de ispasire substitutiva se refera la faptul ca Iisus Hristos a murit in locul tuturor. 
Plata pentru pacatele noastre este moartea.  In Scriptura moartea are intelesul de despartire. Tot Vechiul Testament este plin de versete in care apare conceptul substitutiei, respectiv jertfele de animale. Multi critica, spunand ca la ce ii trebuia lui Dumnezeu sangele tapilor,  ca avem un Dumnezeu nemilos, sangeros, etc... Nu lui ii trebuia sangele varsat, noi eram cei care aveam nevoie de ispasirea pacatului, pentru a nu fi despartiti de El pentru totdeauna, deoarece legea pentru pacat este moartea si in imensa sa mila a gasit o cale de a ne rascumpara, prin jertfa cuiva nevinovat. 
Odata cu venirea lui Iisus se schimba conceptul de substitutie, era deja nevoie de ceva mai mult, pentru ca pacatul se intinsese peste tot, era nevoie de jertfa Mielului, adica jertfa lui Dumnezeu Cuvantul insusi.
Romani 6:23 ne spune " Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al  lui Dumnezeu este viata vesnica in Iisus Hristos, Domnul nostru."
 Iisus a murit in locul nostru cand a fost crucuficat. Noi eram cei care meritam sa fim tintuiti pe cruce, insa El a luat asupra sa pedeapsa pe care noi o meritam." Pe cel ce n-a cunoscut nici un pacat El, l-a facut pacat pentru noi, ca sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El( 2 Cor.5:21)"
Vezi si 1 Petru 2:24, sau  1 Petru 3:18, din a caror versete invatam ca a platit pretul intreg pentru pacatele noastre. 
Isaia 53:5, vorbeste iarasi despre ispasirea sibstitutiva, unde aflam ca Iisus va veni sa moara pe cruce pentru noi, cu toate detaliile. Te-as ruga sa subliniezi urmatoarele cuvinte pe masura ce citesti acest verset: " Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El si prin ranile Lui suntem tamaduiti. "


Poti observa conceptul substitutiei. Hristos Dumnezeu Cuvantul a luat initiativa de a veni pe pamant pentru a plati pentru pacatele noastre. Intrucat el a facut aceasta pentru noi, avem posibilitatea de a avea pacatele iertate dar si a petrece toata vesnicia cu EL, insa trebuie sa credem in acest proces substitutiv, ca am avut nevoie de cineva sa faca asta pentru noi, iar in viitor sa nu mai pacatuim .





 Ispasirea substitutiva functioneaza si azi. 
 Dumnezeu alege sa pedepseasca prin moarte pe cineva nevinovat pentru a ierta pacatele altuia.Este o jertfa adusa, in favoarea pacatosului, ca acesta SA TRAIASCA, pentru ca pedeapsa pentru pacat este moartea, atunci ca si acum.


Ridica-te si umbla, te vindeca Iisus, , dar ai grija sa nu mai gresesti, sa nu-ti fie ceva mai rau".
Nu-ti fie teama! (diagrama)

ÎNVIEREA –ESTE UN FAPT AL INTERVENȚIEI DIVINE, DAR DINCOLO DE SFERA LOGICII UMANE.


 Maretul har m-a mantuit !

  1.                                              Grupul Amos - Eroii slavei se intorc azi   

                                                                       ACASA !

    Cea mai frumoasa melodie - AMAZING GRACE RO [Andre Rieu & The European Pipe Band]

    Maretul Har [Amazing Grace] a fost interpretata de Andre Rieu si orchestra sa, la trecerea dintre milenii, 2000 - 2001, la Berlin.

  Cuvant de incheiere ; 

Constelatia Orion si Pleiade !

Avem o Biblie care ne vorbeste despre ORION SI PLEIADE ! Vezi Amos  si Iov.
Căutaţi pe Cel care a făcut Orionul şi Pleiadele, pe Cel care preface dimineaţa în întuneric adânc şi întunecă ziua ca noaptea, pe Cel care cheamă apa mării şi o varsă peste fata pământului. Domnul este numele Lui! Se întâmplă vreo nenorocire în cetate fără ca Domnul să nu o fi pricinuit?    Amos cap. 5


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu