sâmbătă, 13 decembrie 2014

Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine !

SOLUTIA GRUPEI SANGUINE :

Un ghid 


PLANUL GRUPEI SANGUINE VA DEZVALUIE informatii legate de sanatate si nutritie. Avand acestea puteti opta pentru un regim alimentar adecvat grupei voastre, exercitiile fizice recomandate , suplimentele nutritive si multe altele. Puteti afla despre bolile specifice fiecarei grupe sanguine si remediile existente. 
Daca urmati cu grija planul grupei sanguine proprii, puteti sa :
  • evitati numeroase viroze si infectii
  • sa scadeti in greutate, deoarece organismul se debaraseaza de toxine si grasimi
  • ripostati impotriva bolilor cu potential letal, cum ar fi cancerul, bolile cardio vasculare, diabetul si bolile hepatice.
  • incetiniti procesul de imbatranire
 Acesta este motivul pentru care dietele nu functioneaza, scazi in greutate in timpul regimului , dar apar efectele secundare de ordin psihic,care duc la luarea in greutate dublu imediat cum ai incetat dieta . 
Scrieti  pe o coala format A 4 sau chiar  mai mare alimentele DEOSEBIT DE BENEFICE, NEUTRE SI DE EVITAT conform grupei sanguine pe care o aveti.

  1. Deosebit de benefic este un aliment care actioneaza ca un medicament
  2. Neutru este un aliment care actioneaza ca un aliment
  3. De evitat este un aliment care actioneaza ca o OTRAVA
Ascultati-va grupa sanguina. Apreciati-va individualitatea. Multe persoane incep cu entuziasm  si respecta dieta cu religiozitate. Consuma la inceput numai alimente deosebit de benefice si nu consuma nici macare pe cele neutre.Rezultatul este o scadere in greutate, dar NESANATOASA.

Ei arata emancipati, dar nesanatosi. O abordare mai buna este inlaturarea tuturor alimentelor de pe lista DE EVITAT si reducerea de pe lista a celor neutre care sunt cu factor de risc de ingasare.

In ce priveste suplimentele alimentare, vitamine, minerale, ceaiuri, tincturi, si aici exista destul de multa confuzie si informare gresita. Pomparea de vitamine si minerale luate dupa reclama de la TV sau din farmaciile naturiste este o actiune populara astazi.Autoprescrierea de suplimente si minerale poate fi periculoasa, multe actionand ca medicament in organism.
Multe buruieni sau ierburi cum se numeau odata sunt surse inepuizabile de ANTIOXIDANTI. De ex. Ciulinul de lapte si sofranul de india prezinta o capacitate antioxidanta de sute de ori mai puternica decat vitamina E, au un grad ridicat de afinitate cu celula hepatica, depozitandu-se cu predilectie in ficat. Aceste plante sunt deosebit de benefice in inflamatia ficatului, hepatite si ciroze. 
Toti, dar absoluti toti indiferent de grupa sanguina suntem avertizati sa avem grija de ficatul si colonul nostru.

Auzim adesea pe cei din jur" sunt asa de stresat!" Nu numai alimentele determina starea de confort ci si exercitiile fizice. Multi merg la sala pentru a da jos kilogramele in plus, desi grupa lor le interzice acest lucru si isi streseaza si mai mult organismul. Poate le-ar prinde bine o plimbare in parc, mersul pe bicicleta, o partida de pescuit, etc.

Deci sa aflam din sursa sigura, misterele grupelor sanguine. Tatal lui Peter J D* Adamo si-a dedicat 35 de ani studiului modelelor de stres  si nivelurile de energie naturala ale diferitelor grupe sanguine.

Credinta ca personalitatea este determinata de grupa sanguina a unui individ este foarte respectata in Japonia. Analiza acesteia  este o problema serioasa, chiar atat de serioasa incat managerii marilor corporatii o folosesc la angajare, pentru a-si alege prietenii, pentru a prezice obiceiurile culinare, pentru a-si alege partenerii romantici si tovarasii de viata.

Planul grupei sanguine 0- vanatorul
  • consumator de carne
  • tract digestiv viguros
  • sistem imunitar hiper activ
  • intolerant fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator
  • raspunde optim la stres printr-o activitate fizica intensa
  • necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic.
Indivizii cu grupa 0 se simt bine cu un regim de exercitii fizice intense si consumand proteine animale.ei pastreaza memoria strabunilor lor vanatori. Desi pare a se inrudi cu grupa B la un moment dat acestea se despart. Spre deosebire de grupa B, cei cu 0 nu apreciaza lactatele si cerealele ca fiind atractive. aceste alimente au devenit materii prime mult mai tarziu pe scara evolutiei noastre.
Urmand planul grupei 0 veti scadea in greutate prin : reducerea consumului de cereale, paine, legume si fasole.
ALIMENTELE CARE FAVORIEAZA CRESTEREA IN GREUTATE 
GLUTENUL DIN GRAU -  afecteaza eficienta insulinei si incetineste metabolismul
PORUMBUL - afecteaza eficienta insulinei si incetineste metabolismul
FASOLEA MARE -  afecteaza utilizare caloriilor
FASOLEA NAVY - inhiba metabolismul
LINTEA - inhiba metabolismul
VARZA - inhiba hormonul tiroidian
VARZA DE BRUXELLES inhiba hormonul tiroidian
CONOPIDA -inhiba hormonul tiroidian
MUSTARUL - inhiba productia tiroidiana
ALIMENTE CARE FAVORIZEAZA SCADEREA IN GREUTATE
VARECUL - contine iod, creste productia de hormon tiroidian
HRANA MARINA - contine iod, creste productia de hormon tiroidian
SARE IODATA -contine iod, creste productia de hormon tiroidian 
FICATUL - sursa de vitamina B, favorizeaza metabolismul eficient
CARNEA ROSIEfavorizeaza metabolismul eficient
NAPUL, SPANACUL, BROCCOLI- favorizeaza metabolismul eficient
 Iodul ar fi bine sa se obtina din hrana marina si varecul deoarece sodiul este sursa de hipertensiune arteriala si retentie hidrica.
PRODUSE DIN CARNE RECOMANDATE
  1. CARNE SLABA DE VITA, MIEL, CURCAN, PUI SI SPECIILE DE PESTE recomandate. Fiti atenti la marimea portiilor. Stramosii vostrii vanatori nu se desfatau cu fripuri de peste 500 g, carnea fiind atunci pretioasa si trebuia alergat mult dupa ea. nu consumati mai mult de 180 g la o masa, de pana la 4-6 ori pe saptamana. carnea de pui o puteti consuma de cel mult 4 ori pe saptamana.
 
 

  1. DEOSEBIT DE BENEFICE ( medicamentul vostru ) VITA, VITA TOCATA, BIVOL, MIEL, OAIE, VITEL, CAPRIOARA, INIMA SI FICATUL DE LA ACESTEA
  2. NEUTRE ( alimentele voastre) pui, gaini, rate, potarniche, fazan, iepure, curcan, prepelita
  3. DE EVITAT ( ce va otraveste): costita, gasca, sunca, porc
ALIMENTE MARINE
  1. DEOSEBIT DE BENEFICE ( medicamentul vostru ) COD, HAKE, HALIBUT, HERING, MACROU, STIUCA, SOMON, PASTRAV CURCUBEU, SARDINE, RED SNAPPER, SNAPPER, SCRUMBIE, CALCAN RAPITOR, STURION, BIBAN DUNGAT, PESTE SABIE, TILEFISH, BIBAN ALB, BIBAN GALBEN, YELLOWTAIL, PESTE CU CARNE ALBA
  2. NEUTRE ( alimentele voastre) abalone, ton, ansoa, morun alb, biban cu branhii albastre, crap, moluste, crab, rac cu platosa, tipar, platica, broasca, calcan cenusiu, grouper, egrefin, homar, mahimahi, monkfish, midii, stridii, stiuca, porgy, sailfish, scoici, biban de mare, pastrav marin, rechin, creveti, biban argintiu, epernus, meci, broate testoase, weakfish
  3. DE EVITAT ( ce va otraveste) baracuda, somn, caviar, scoici de mare, hering in saramura, somon afumat, caracatita.

 PRODUSE LACTATE SI OUA
  1.  OUA - 3-4 oua pe saptamana
  2. BRANZETURI - 60 de grame de 3 ori pe saptamana 
  3. IAURT - 120-180 grame de 3 ori pe saptamana
  4. LAPTE120-180 grame de 2 ori pe saptamana

 DEOSEBIT DE BENEFICE ( medicamentul vostru ) nu exista.
 Cei cu grupa 0 trebuie sa reduca drastic lactatele. Laptele de soia si branza de soia sunt alternative excelente. Alergiile sunt reactii ale sistemului imunitar la anumite alimente.
  1. NEUTRE ( alimentele voastre), unt, brana farmer, branza feta, branza de capra, mozzarella, branza de soia, lapte de soia
  2. DE EVITAT ( ce va otraveste)brana americana, blue cheese, branza de Brie, lapte batut, camembert, cazeina, branza cheddar, branza Colby, branza de vaci, branza topita, branza munster, branza olandeza, edam, branza emmental, lapte de capra, branza Gouda, branza Gruyere, inghetata, branza jarlsburg, kefir, branza munster, kefir, parmezan, branza provolonc, branza neufvhatei, ricotta, lapte ecremat, stringcheese, schweitzer, zer, lapte integral, iaurt toate varietatile.

ULEIURI SI GRASIMI
 Se recomanda 4-8 linguri pe saptamana
  1. DEOSEBIT DE BENEFICE (medicamentul vostru ), ULEI DE IN, ULEI DE MASLINE. Au efecte benefice asupra inimii si arterelor si reduc colesterolul.
  2. NEUTRE ( alimentele voastre),ulei de canola, ulei din ficat de cod, ulei de susan
  3. DE EVITAT ( ce va otraveste): ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac, ulei de arahide, ulei de sofran
NUCI SI SEMINTE
Nuci si seminte recomandate : 6-8 nuci de 3-4 ori pe saptamana, iar unt de nuca 3-7 linguri pe saptamana. 
  1.  DEOSEBIT DE BENEFICE (medicamentul vostru ) SEMINTE DE DOVLEAC, NUCI
  2.  NEUTRE ( alimentele voastre), migdale, unt de migdale, castane, alune, nuci americane, macademia, nuci pecan, pin, unt de susan, seminte de susan, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui
  3. DE EVITAT ( ce va otraveste):nuci braziliene, nuci mahon, litchi, arahide, unt de arahide, fistic, mac

FASOLE SI LEGUME
 Persoanele cu grupa 0 nu digera bine fasolea. 

  1. DEOSEBIT DE BENEFICE (medicamentul vostru ): fasole aduke, fasole azuki, fasole pinto, mazare neagra
  2. NEUTRE ( alimentele voastre): fasole neagra, fasole cu boabe late, fasole cannellini, fasole fava, fasole garbanzo, fasole verde, fasole jicama, fasole lima, fasole nordica, fasole rosie, soia cuboabe rosii, fasole saltareata, fasole cataratoare, fasole alba, mazare verde, mazare pastai.
  3. DE EVITAT ( ce va otraveste) fasole aramie, fasole mare, fasole navy, fasole tamarind, linte de casa, linte verde, linte rosie

CEREALE

Nu tolerati bine produsele din grau integral si ar trebui eliminate complet din alimentatie.

Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu