sâmbătă, 6 decembrie 2014

Gandurile noastre ! sa le schimbam ACUM !

Ieremia 

Azi am gasit in Biblie ideea ca SUNTEM CEEA CE GANDIM ! Nenorocirile sunt rodul gandurilor noastre.

Ieremia cap.6 ; 7

  • 18 De aceea, ascultaţi, neamuri, şi luaţi seama la ce li se va întâmpla, adunare a popoarelor!
19 Ascultă şi tu, pământule! Iată, voi aduce peste poporul acesta o nenorocire care va fi rodul gândurilor lui; căci n-au luat aminte la cuvintele Mele şi au nesocotit Legea Mea. 

Pana ce nu esti devotat unui tel, exista intotdeauna posibilitatea de a bate in retragere, exista intotdeauna ineficienta. In absolut toate actele de initiativa si de creatie se gaseste un adevar fundamental a carui ignorare distruge nenumarate idei si planuri spendide; atunci cand un individ se dedica cu hatarare unui tel, providenta actioneaza si ea. 
Se petrec tot soiul de fapte care altfel nu ar fi avut loc. O suita intreaga de evenimente deriva din hotararea respectiva, aducand in sprijinul tau o multitudine de intamplari neprevazute, intalniri, ajutoare materiale la care nimeni n-ar fi visat. Indiferent de ceea ce poti face, sau visezi ca poti face, incepe !
Indrazneala detine geniu, magie si putere.
Incepe Acum !

GOETHE

Un ganditor de geniu a rezumat in cateva randuri simple ceea ce multi au cautat sa explice prin intermediul cartilor si programelor de instruire personala. Am regasit aceasta forta aproape magnetica si aparent ascunsa in toate istoriile referitoare la succes pe care le-am citit sau aflat.
Toti indivizii care au perseverat spun "treaba asta mi-a schimbat viata".
Impactul este atat de mare din cauza combinatiei intre eliberarea de negativism si abordarea pozitivismului, precum si concentrarea tuturor energiilor asupra obiectivului
Sistemul este atat de simplu si de la indemana noastra incat multi il considera o aiureala.
Daca doresti sa castigi ceva, simpla dorinta nu este suficienta, trebuie sa pui lucrurile in miscare, sa le energizezi.

Pasul 1 : ti-ai fixat un obiectiv, dar l-ai pus pe hartie ?
Statisticile arata ca doar 4% din oameni fac planuri pe care le pun pe hartie, ceilalti 96 % gandesc la ele un timp, apoi le abandoneaza. S-a descoperit ca cei 4% care isi pusesera obiectivele pe hartie erau cu mult, foarte mult inaintea celorlalti. Vietile lor erau echilibrate si cu note mari. Bunastarea lor, devotamentul pe care-l manifestau fata de comunitate, relatiile pe care le aveau si multe altele aveau note net superioare fata de a celorlalti. Toti indivizii din cei 4% nu aveau griji financiare, ba chiar castigau mai mult decat cei 96% care nu-si scrisesera obiectivele pe hartie. Citind aceste statistici mi-am adus aminte ca undeva in capul meu stateau ascunse planurile de succes facute in copilarie, ba chiar si la maturitate, dar pareau prea excentrice pentru a deveni realitate si mi-am dat seama ca le adusesem foarte rar in prim-planul mintii. In nici un caz nu le scrisesem pe hartie. Mie imi place sa utilizez metafora " Oceanul Vietii ". Pe ocean avem toti sanse egale, doar daca nu ne-om fi nascut cu un handicap mental. Pe Oceanul Vietii exista furtuni, talazuri furioase, dar si zone de calm. Viata are suisuri si coborasuri pe masura ce ambarcatiunea inainteaza. ( vezi ce spune si nr.60 din tarot progresezi chiar daca nu constientizezi). Cei 4% stiu ca trebuie sa ai carma si motor, in vreme ce 96% habar nu au ca acestea exista. Atunci cand incep furtunile, pentru ca sunt multe la numar, dintre care cea mai teribila este recesiunea economica, chiar si cei 4% pot fi abatuti din drum, totusi ei detin mijloacele de a tine carma si a nu se opri motorul, pentru a declansa lupta ce-i va pune inapoi pe ruta stabilita. Tineti minte ca am stabilit ca avem un traseu bine marcat, de la care nu avem voie sa ne abatem? N-am auzit sa fi existat vreun specimen care sa fi cunoscut succesul instantaneu. Drumul poate fi dificil, presarat cu dezamagiri si esecuri aparente. Intr-un fel sau altul, cei care nu abandoneaza lupta continua pur si simplu sa inainteze. Lupta cea mai puternica se da pana ne eliberam de negativismul clasic: teama, meschinaria, mania, invidia, lacomia. 
Ier.6.13.
  • 13 Căci de la cel mai mic până la cel mai mare, toţi sunt lacomi de câştig; de la proroc până la preot, toţi înşală.
  • Isa 56.11; Ier 8.10; Ier 14.18; Ier 23.11; Mic 3.5-11;
  • 14 Leagă în chip uşuratic rana fiicei poporului Meu, zicând: „Pace! Pace!” Şi totuşi nu este pace!
  • Ier 8.11; Ezec 13.10; Ier 4.10; Ier 14.13; Ier 23.17;
  • 15 Sunt daţi de ruşine, căci săvârşesc urâciuni; şi totuşi nu roşesc şi nu ştiu de ruşine. De aceea vor cădea împreună cu cei ce cad, vor fi răsturnaţi, când îi voi pedepsi, zice Domnul.”
  • Ier 3.3; Ier 8.12;
  • 16 Aşa vorbeşte Domnul: „Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” Dar ei răspund: „Nu vrem să umblăm pe ele!”
  • Isa 8.20; Ier 18.15; Mal 4.4; Luc 16.29; Mat 11.29;
  • 17 Am pus nişte străjeri peste voi: „Fiţi cu luare aminte la sunetul trâmbiţei!” Dar ei răspund: „Nu vrem să fim cu luare aminte!”
  • Isa 21.11; Isa 58.1; Ier 25.4; Ezec 3.17; Hab 2.1;
  • 18 De aceea, ascultaţi, neamuri, şi luaţi seama la ce li se va întâmpla, adunare a popoarelor!

  • 19 Ascultă şi tu, pământule! Iată, voi aduce peste poporul acesta o nenorocire care va fi rodul gândurilor lui; căci n-au luat aminte la cuvintele Mele şi au nesocotit Legea Mea.
  • Isa 1.2; Prov 1.31;
  • 20 Ce nevoie am Eu de tămâia care vine din Seba, de trestia mirositoare dintr-o ţară depărtată? Arderile voastre de tot nu-Mi plac, şi jertfele voastre nu-Mi sunt plăcute.”

 Atunci cand faceti afirmatiile imaginati-va un dus energizant care cu fiecare picatura de apa scursa de pe corp spala si aceste trasaturi de caracter si cu timpul vor fi inlocuite de opus lor pozitiv. In timpul furtunii ( recesiunii economice) cei 96% stau fara carma si motor purtati de valuri colo-colo, fiind dusi acolo unde doresc curentii. Cei 4 % merg tinta spre obiectiv. Sau mai putem putem compara viata cu o mlastina vascoasa, scarboasa, puturoasa, in care inotam cot la cot. Odata ce noi cei 4% am inteles obiectivul, putem spune ca am iesit din mlastina si mergem pe teren solid, uscat. La inceput noroiul continua sa atarne pe noi si ne stanjeneste inaintarea, dar continuam sa ne miscam, chiar daca mai lent, dar ne anima un nou entuziasm, suntem pe uscat. Cu timpul noroiul se usuca, incepem sa ne miscam tot mai repede pe masura ce noroiul ( negativul ) se desprinde de pe noi, ritmul sporeste si in cele din urma vom putea merge nestingheriti. Vedem ca putem face pasi mai mari pe timp ce trece pana ne trezim ca alergam, ca la final sa gonim cu toata viteaza inainte.
Deci cu toata viteza inainte sa scapam de ora apei puturoase si sa intram cu toata viteza inainte in ora stiintei care ne va purta pe culmile succeselor. Va garantez ca Functioneaza.

4 pasi inainte:  
  1. concentrati-va asupra imaginii reprezentand ceea ce doriti sa realizati, visati cu ochii deschisi, precum se joaca copii si imagineaza tot felul de scene
  2. consacrati-va in totalitate acelei imagini
  3. planuiti felul in care veti ajunge acolo
  4. incepeti sa actionati
 Faceti-va propria platforma program si tineti-va de ea. Planul sa fie realist si posibil, de exemplu nu-ti fa planuri sa mergi pe Marte, daca nu esti astronaut, nu cheltui energia psihica pe planuri nerealizabile, nerealiste. Cand alegi platforma program trebuie sa tii cont de zona ta de confort. De exemplu, daca nu iti place sa vorbesti in public, nu-ti propune un obiectiv care are ca obiect de activitate tocmai aceasta, nu-ti propune sa fi politician daca nu ai stomac pentru aceasta. Cam asa se pune problema, ca trebuie sa ramai in zona ta de confort, care te ajuta sa iti indeplineati obiectivul, astfel iti va pune piedici. Toti oameni au zone confortabile si neconfortabile. De exemplu eu am ca zona de confort goblenul, gatitul, calculatorul, gradinaritul, studiul, munca intr-o biblioteca,  Altii nu se regasesc confortabil in competitii. Chiar daca ai un corp excelent cladit pentru a practica un sport, posibil sa ai esec tocmai din cauza constientizarii spiritului de competitie care te scoate din zona de confort psihic si te face sa ratezi lansarile, sa inceapa rateurile si gata ! Buturuga mica iese din zona de confort si rastoarna carul mare !
Atunci cand ni se cere sa ne imbunatatim performantele ori sa abordam o sarcina noua, ne putem simti stingheriti, deranjati, am prefera sa nu o facem. Problema este ca niciodata nu putem fi siguri unde anume se afla propriile zone de confort decat rotind Roata Vietii,cam pe unde te-ai invartit tot timpul, in ce domeniu de activitate, sau de sanatate. Doar atunci putem face o aproximare destul de buna ( ma simt excelent lucrand la un calculator, pe cand altul prefera sa fie agent imobiliar, de vanzari, redactor de stiri, ii place sa-si vada imaginea oriunde, pe afise, in reviste, sau prefera munca in spitale, munca de voluntaria, ori orice alta munca de teren, munca pe santier, munca in echipa.) Increderea in sine ca in domeniul respectiv esti cel mai bun conteaza enorm.

Un proiect realist si posibil poate fi fixat in imediata vecinatate a experientei actuale. Daca esti politician ramai in sfera politicului si daca te simti confortabil, tinteste la functia suprema, daca ai castigat pana acum 2000 de lei pe luna poti visa si obtine 3000 pe luna, sau iti poti propune ca in 3 ani sa castigi atat cat ai pierdut in timpul recesiunii, daca ai apartament cu 2 camere poti dori unul cu 3 camere, sau un angajat poate dori sa urce o treapta ierarhica, sa fie promovat intr-o functie in care are calificarea si certitudinea ca este cel mai bun si se simte confortabil acolo. Modul cum au ajuns unii in varf te fascineaza. Majoritatea spun "am fost in locul potrivit si la momentul potrivit", cu alte cuvinte au fost in zona lor de maxim confort si mai spun " stiam ca intr-o zi voi reusi". Un exemplu emotionant este discursul tinut de Al Pacino in 1993 cand a obtinut rolul unui orb in "Parfum de femeie", in care a povestit despre inceputurile umile si despre increderea in sine.
Majoritatea castigatorilor in pariul cu viata afirma acelasi lucru " ca a fost clipa la care visase toata viata" si ca nimeni nu le daduse nici o sansa de reusita, mai grav, ca ii considerau ticniti.. Acest lucru este VITAL pentru creierul nostru, sa aiba o viziune de viitor. De regula daca ne urmam visele din copilarie, nu exista sa nu atingi succesul. Ca si copil nu avem nici un dram de cunostinta, dar exista o viziune clara care te face sa-l doresti cu adevarat. Pe copil nu-l preocupa etapele ce le are de strabatut, stie doar ca-si doreste, sa nu mai stea in mizerie, in ghetou, dorinta care il poarta pe aripile succesului in arta, sport, afaceri, stiinta, politica. Nici un mare inventator nu a reusit din prima, unii chiar si-au vandut tot ce au avut prin casa pentru a continua cercetarile, a-si indeplini visul, vezi pe Edison,  vezi inventatorul portelanului, al motorului Diesel, etc.

Concluzie: daca intrebuintam mereu monologul interior, folosin afirmatii pozitive, facute la timpul prezent, sau daca vizionam in minte si scenarii ale succesului, ne imaginam in casa frumoasa pe care nu o avem, ne imaginam ca deja am avansat la serviciu, ca am primit bonusul pe care-l astept, etc,ca sunt pefect sanatos, subconstientul isi va incepe munca de stabilire a ordinii. De exemplu daca vede ca nu este sanatate in organismul respectiv o va restabili. Intrucat realitatea prezenta nu se potriveste cu noile imagini, el trebuie sa gaseasca oamenii, locurile si ocaziile favorabile pentru a determina schimbarea, pe care o percepe ca fiind adevarata, desi este o minciuna, il pacalesti ca esti sanatos, ca te simti din ce in ce mai bine, ca muncesti cu spor si esti bine platit, etc. FANTASTIC !, cu toate acestea se intampla, Functioneaza !

Asa ca incepeti cu domeniul care necesita cel mai rapid o imbunatatire. Faceti dusurile mintale zilnic insotite de afirmatii pentru pozitivare, energizati-le de 3 ori pe zi, dimineata, la pranz si seara inainte de culcare. Unii spun ca sa le repeti de 5 ori in cate 3 reprize, altii de 10 ori, altii de 20 de ori de 2 ori pe zi. Obiectivele trebuie sa fie neaparat pozitive, nu cu spirit de competitie, (vreau sa ajung in cutare loc ca sa ma razbun pe X, ii arat eu lui) Acceptati faptul ca aveti o problema, dar pe care o corectati cu expresia "am o provocare" Negativismul trebuie sters din minte cu orice ocazie, de la cele mai banale fraze folosite intr-o conversatie. Daca le auziti la altii, spuneti am sters problema, o numesc provocare. In acest fel veti deveni mai atent la cuvintele proprii si la cuvintele altora si veti constata ca 96% au o gandire orientata spre" problema "si doar 4 % pe" gasirea de solutii."
in general avem tendinta sa dam vina pe altii pentru problema, sa indreptam un deget spre exterior, dar uitam ca celelate trei ne indica pe noi. Toata viata vom avea probleme "provocari', de aceea trebuie sa admitem din capul locului ca ele exista, asa ca mai bine sa ne consumam energia psihica spre gasirea de solutii, pentru ca nu exista provocare fara perechea sa "rezolvare". Trebuie doar sa stim cum s-o facem corect.

Cand invinuim un deget este indreptat spre cer, iar celelalte trei arata spre noi. Abordarea pozitiva consta in ideea ca fiecare provocare are un motiv bine intemeiat. Din acest punct de vedere putem progresa, de aceea avem degetul indreptat spre cer. Trei degete ma arata pe mine, de aceea este exclusiv problema, provocarea  mea. Fiecare are problema lui, depinde cum doreste s-o abordeze, din perspectiva degetului indreptat spre cer, care ne aduce progres, sau spre regres, pentru ca nu am ales sa ma indrept prin suferinta ci am ales tihna, confortul, voind sa ma indepartez de ea,( fug de o casnicie nefericita si dau peste alta si mai urata, fug de un serviciu prost platit si dau peste un sef si mai uracios, ) pentru ca mi-a fost rusine sa recunosc ca am o problema. De ce ti-e frica nu scapi, de ce fugi, fuge dupa tine pana te prinde.

Toate studiile arata ca provocarile nu dispar niciodata, ci se transforma in altele, intotdeauna apare ceva care asteapta sa fie rezolvat. 
Acum avem si metoda. SUCCES !

AFIRMATII
  • pe zi ce trece din toate punctele de vedere ma simt din ce in ce mai bine
  • eu...sunt perfect sanatos ACUM !
  • eu... duc o viata fericita, sanatoasa, prospera ACUM
  • eu...detin sanatate perfecta si energie abundenta ACUM
  • eu... detin sanatate perfecta, securitate financiara si iubire totala ACUM
  • eu...sunt sanatos, bogat si intelept ACUM
  • mancarea pe care o voi manca este gustoasa si hranitoare
  • problemele mele financiare sunt in perfecta ordine ACUM
  • eu...am tot timpul necesar ACUM
  • eu... sunt in locurile si momentele necesare pentru a-i intalni pe oamenii necesari, CHIAR ACUM.
bibliografie: Jack Black ( Programati-va succesul)


 Concluzia mea:
Pentru ca ma framanta problema ce avem voie sa cerem si ce nu, ca sa nu risipesc energia psihica cateva luni degeaba, in rugaciunile zilnice am formulat si aceasta intrebare iar acum a venit raspunsul. Deci, ca sa nu ma abat de la drumul meu pe care Roata Vietii (karma) mi-l arata, raspunsul este ca nu trebuie sa fugi de provocare, caci oricum se va transforma in altceva, ci sa incerci sa o rezolvi printr-o abordare pozitiva si cu timpul dupa ce vei invata sa intelegi si raspunsurile care iti vin,vei gasi si rezolvarea. Raman la parerea ca nu transplantul de organe este rezolvarea provocarii date de o sanatate subreda ci abordarea pozitiva a problemei cerand toata viata sa fi sanatos si sa te dezbari de obiceiurile negative care iti otravesc viata si-ti scurteaza zilele. Acesta este un exemplu. 

Toate functioneaza cu o CONDITIE : sa-l implici pe Dumnezeu in viata ta , chiar daca esti ateu. Iata cum - scotand demonii din creier, care stau bine infipti de mii de ani.


In rugaciuni i-am spus lui Dumnezeu ca stie el de ce am eu nevoie cel mai mult acum si sa-mi dea daca asta este in voia lui. Raspunsul nu a intarziat sa apara ca de obicei. Si  m-a trimis la lucrarile lui Corut, 

Voiam doar sa spun ca in mai toate rugaciunile ortodoxe rugam pe Dumnezeu citez: "scapa-ma pe mine din somnul cel greu care mi s-a pricinuit mie din LENEVIE si departeaza de la mine TRANDAVIA cea cumplita. Izbaveste-ma pe mine de tirania cea amara a demonilor si ma smulge din obiceiul cel rau al patimilor. daruieste-mi mie Doamne sa fac poruncile FIULUI tau si sa pazesc asezamintele lui mantuitoare cu cuget veghetor si cu mintea treaza. "


Surpriza cea mare vine de la Pavel Corut care ne spune ca primul demon care trebuie izgonit este cel al lenei intelectuale, al trandaviei si ne explica de ce este atat de important sa scapam de el. Nu este vorba de lenea intelectuala la care te duce gandul, ca eu sunt mare amatoare de citit carti, literatura mistica, romane, etc, ci la faptul ca te face sa renunti, sa nu perseverezi. Spunem formulele pozitive de doua ori pe zi, o saptamana, doua, o luna si apoi abandonam pentru ca rezultatul nu apare imediat. Am inceput multe formule de curatare a creierului, am incercat metoda Silva, metoda chinezeasca  pentru a trezi sufletul, metoda Bucurie oriunde si oricand, metode de autohipnoza,nici nu mai stiu cate am incercat si la toate am renuntat intr-o luna. Acum am aflat cine era vinovatul. Demonul lenei, trandaviei, .  Toti, absolut toti avem serpii, demonii  in CAP!  ne rugam pentru ajutor la cutare sfant, dar de curatat creierul singuri trebuie sa o facem. Acum avem si metoda.  Cititi ce am scris mai jos si vedeti daca nu este in armonie cu tot ce stim noi din Biblie. Cu alte cuvinte Corut propovaduieste cuvantul Domnului dar modern, atractiv si pe inteles. Te indeamna sa treci la treaba.  Nici eu nu am inteles pana acum de ce incep ceva si renunt  dupa ceva timp, ca ma plictisesc. Mi-am impus un exercitiu de vointa. faceti-o si voi cu orice metoda vreti, care vi se pare mai accesibila si tineti-va de ea. Asa voi face si eu.

 Din "Catre culmile succeselor"
 ( arta de a fi fericit,  sau formula fericirii ) " si  "Secretele varstelor de aur" de Pavel Corut

 Poporul roman este sugestionat negativ, este bombardat din toate partile cu negativ. Corut ne invata cum sa izgonim demonii din noi si cum sa-i inlocuim cu ingeri buni.

Nici o persoana nu poate spera sa aiba contact cu divinitatea si mai ales sa afle care este voia lui Dumnezeu in privinta sa pana nu elimina "diavolii " din el, din creierul sau. Cat timp nu esti curat nu poti pretinde ca Dumnezeu sa te inspire si sa te ocroteasca.  De aceea poate ca la unii nu functioneaza pentru ca cer, fara sa ofere nimic in schimb. Cer santate, ajutor, protectie, dar capul lor este plin de "demoni". Pana nu-i eliminam nu avem contact cu divinitatea. Exista o ordine care trebuie respectata, incepi cu primul demon si dupa ce ai terminat cu toti poti poti spera la succes.
Toti taram in noi balastul unor amintiri bestiale. Toti, absolut toti. Ideal ar fi sa nu purtam in noi nici o insusire negativa. merita sa facem acest efort, deoarece omul eliberat de obiceiurile gresite, urate, zboara direct pe culmile succeselor. In acest sens trebuie sa scapam de "diavolii" care ne schilodesc viata. Curatarea creierelor este o treaba nu de o luna, doua, 6 poate de o viata. Eu cred ca vieti la  rand trebuie sa lucram pentru a scapa de acesti demoni bine infipti timp de milioane de ani in capul nostru. Nu-i treaba usoara fratilor, dar zilnic, de doua ori pe zi de cate 20-30 de ori dimineata si seara la culcare merita sa investim, ca pana la urma pentru noi lucram, nu pentru altul.

Primul demon care trebuie dezintegrat este lenea fizica si intelectuala. De ce? pentru ca ne indeamna sa abandonam lupta, din lene. Spunem formulele pozitive de doua ori pe zi, o saptamana, doua, o luna si apoi abandonam pentru ca rezultatul nu apare imediat. Uneori trebuie 6 luni, ani in sir, in functie de cat de puternic este demonul care te controleaza.  
 (Secretele varstelor de aur, pag.340 -de la o zi la alta, eu..numele...devin mai harnic, mai activ, muncesc din placere, sau fortele superioare divine au dezintegrat structurile de lene din creierul meu.numele...) 

Al doilea demon  care trebuie dezintegrat este ura 
Ura din noi otraveste telepatic si pe semeneul nostru, este contagioasa cum se spune. ( eu, numele... sunt perfect sanatoasa psihic si nu urasc pe nimeni. In special nu urasc pe  cutare persoana si-i spui numele.)

Al treilea demon  este frica  si se anihileaza prin ( eu, numele...sunt ocrotita si iubita de Dumnezeu, intangibila, de aceea nu ma tem de nimeni si nimic )

Urmatorul demon care va desparte de Dumnezeu este agresivitatea. Majoritatea au rams cu dictonul de la strabunii nostri salbatici ATACA sau FUGI. E clar ca avem de-a face cu un demon foarte periculos.  il vedem in multi semeni aproape la tot pasul, acasa, la TV, pe strada, cu alte cuvinte face ravagii. ( veghetorul divin mi-a dezintegrat agresivitatea din creierul meu emotional complet si definitiv. de la o zi la alta, eu, numele....sunt mai bland si mai stapan pe reactiile mele ) Observati ca aici avem nevoie de veghetorul divin. Agresivitatea naste dementa, hipertensiune, atac cerebral, pareze.

Pesimismul este tot un demon de care trebuie sa scapam, pentru ca este un agresor inconstient. ( eu, numele... am toate motivele sa fiu vesela, optimista, plina de sperante si increzatoare in viitorul meu. in fiecare zi mi se intampla cel putin un eveniment fericit) si vor incepe chiar sa se intample, apoi oferiti-va o mica placere, o ciocolata, cafea, cantec, ceva ce va incanta, si actioneaza asupra creierului emotional.

 Negativismul este un demon foarte perfid. daca ai scos demonul lenii ai mai putin de lucru cu acesta pentru ca este asociat cu lenea. Il gasesti in randul slujbasilor bugetari, mai rar in mediul de afaceri privat. Se multumeste sa-si rontaie covrigul saracacios in tihna unei lenevii sora cu moartea. Il gasesti pretutindeni sub formula, la noi nu se poate asa ceva, , noi romani suntem lenesi, hoti, inapoiati, corupti, mincinosi, niciodata nu o sa fie bine, etc. Mass media a jucat un rol foarte mare in cuibarirea acestui demon in mintile multor romani. Toti vor un post caldut, sigur, fara multa munca, la stat. Majoritatea inventiilor moderne au fost socotite imposibil de realizat. Sa deveniti mai retinuti in negatii. Este un reflex conditionat, il iei pe NU in brate fara sa mai gandesti. ( veghetorul meu divin, mi-a dezintegrat reflexul conditionat "NU SE POATE" complet si definitiv)

Nervozitatea a distrus multe creiere promitatoare, a pierdut multe averi, a detramat familii si a imbolanvit de nevroza, ulcer, inima si bila. E normal sa vrem sa inlocuim acest demon cu un calm englezesc. Un nervos se framanta inutil si cu rost si fara rost. Acest dracusor trebuie inlocuit cu un inger rece, calm . ( veghetorul meu divin mi-a dezintegrat toate structurile de nervozitate din creier complet si definitiv... de la o zi la alta sunt tot mai stapan pe reactiile mele emotionale fata de orice eveniment sau stire. Nimeni si nimic nu-mi poate tulbura linistea senina din creier)

 Lacomia este un defect cu tendinte bestiale. In aparenta nu produce suferinta nimanui. In realitate lacomul sufera deoarece niciodata nu e multumit cu ce are. Doreste, mai mult, mai mult pe zi ce trece si cade in avaritie si la boli grave ca paranoia, bulimia, psihoze de frica ca pierde averea. O paguba materiala mica pentru lacom se transforma in tragedie, cu efecte distructive pentru organism. Constiinta regleaza raportul intre lacomie si ponderatie. Sa discuti zilnic cu tine convingandu-te ca ai destul cat sa traiesti 100 de ani si ai incat sa-ti permiti sa-l ajuti si pe cutare fara sa suferi.( eu, numele... posed o avere mai mult decat indestulatoare si sunt sigur de ea. Pot oferi ajutor altor persoane si pot sa fiu pagubit din cand in cand fara sa am nici un fel de emotie negativa)

Egoismul este un mic demon care ne indeamna la dragoste exagerata de sine, la impunerea propriei vointe in detrimentul celorlati. Trebuie sa punem in locul lui "ingerul altruismului"fara a ajunge la abandonul de sine. Genetica a facut o descoperire interesanta, ca genele umane sunt altruiste, spre deosebire de genele animale care sunt egoiste.  Trebuie sa revenim la modelele civilizate si sa ne debarasam de achizitiile din mentalul inferior al animalelor si plantelor. ( de la o zi la alta eu, numele sunt tot mai altruista) . Aceasta afirmatie sa fie insotita si de gesturi altruiste, avem un limbaj cald, afectiv, persuasiv, sugestionam pozitiv cat mai multe persoane, le asiguram de stima noastra, dezvoltam relatii de amicitie cu toate persoanele care merita acest lucru. Romania sufera de o racire a relatiilor chiar si intre rude, de instrainare a afectelor care duce la instrainare si alienare mintala. Vedem tot mai multi alienati mintali in jurul nostru. Multe tari capitaliste din UE si-au rezolvat problemele economice dar sufera de o racire a relatiilor intre indivizi urmata de alcoolism, droguri, boli psihice, sentimentul de nefericire, violenta, perversiuni sexuale, lucru de care romanii au fost feriti in perioada post decembrista pentru ca comunicau intre ei se ajutau, erau sociabili, nu concurau unii cu altii, ieseau la munca patriotica in fata blocului sau la serviciu, la amenajat spatii verzi, discutau, beau o bere si munceau impreuna cu placere. Sfat : nu scapati nici un prilej de a va bucura in grup, deoarece bucuria precede fericirea . Refaceti relatiile cu rudele, ajutati persoanele insingurate - si eu fac cumparaturi pentru o persoana care nu se poate deplasa permanent , nu din obligatie, din placere. - 

 Consumatorismul tinde sa devina defect tipic romanesc in opozitie cu spiritul econom. Au devenit cheltuitori si risipitori chiar daca nu au o situatie materiala buna. Fac imprumuturi in banci pentru consum, cumpara fleacuri. Corut nu mai are autoturism de 12 ani si este foarte fericit ca a scapat de grija si necazurile care i le producea. Merge pe jos ori cu mijloacele de transport bucurandu-se de ce vede in jur, ce aude, socializeaza, fata de cei ce-si mananca nervii in trafic. Degeba faci afirmatii pozitive daca te urci in masina si injuri la semafor. Ai anulat tot programul. Desi sunt saracii europei, romanii nu mai beau apa de la robinet, ci suc si apa minerala. Nu mai folosesc sanatoasa bicicleta, ci polueaza fonic si gazos cu motociclete infernale. Avem deja o datorie externa ce te ingrozeste, iar romanii cheltuiesc si risipesc total nepasatori de viitorul generatiilor tinere care vor trebui sa achite uriasa datorie. Aceasta merge mana in mana cu demonul lacomiei. ( eu, numele...cheltuiesc minimul necesar si economisesc tot ce pot, iar aceasta pozitie imi aduce satisfactie si placere.)
 Insotiti autosugestia cu masuri de economisire a energiei electrice, a apei, consumul de alcool, mersul pe jos la serviciu, renuntarea la bijuterii si accesorii inutile, cultivarea unor produse in gradina proprie, a banilor, a tot ce puteti, fara a cadea in randul zgarcitilor. Corut nu apreciaza femeile care poarta bijuterii si accesorii. Tineti o evidenta a economiilor si va veti bucura de marimea lor!Nu va lasati manipulati de reclame, ca nu puteti scoate demonul din inima. Dovediti ca sunteti oameni superiori si stapani pe constiintele si vointele lor.
(Mari si importanti oameni de afaceri din strainatate merg pe bicicleta la serviciu, si eu pot, numele...)
Este greu de scos demonii  si ai inlocui cu ingeri de lumina, dar perseverand veti observa ca pe neasteptate va veti dezvolta sentimente superioare specifice omului civilizat: tandrete, iubire, duiosie, modestie, delicatete, gratitudine, prietenie, entuziasm creator, pasiuni pentru creatie si munca.


Zilnic folositi aceasta formula : TOTE STRUCTURILE MELE NEURONALE CARE INSUSEAU SUGESTII CONTRARE VIETII, SANATATII SI ACTIVITATII MELE DE SUCCES AU FOST DEZINTEGRATE DIN CREIERUL MEU DE CATRE VEGHETORUL DIVIN.

 De ce? pentru ca in majoritatea creierelor romanilor s-au instalat structuri neuronale inamice, care actioneaza impotriva vietii si sanatatii propriului organism. acesta este raspunsul de ce vedem atata cancer in jurul nostru. Ratatii sunt adevarate fabrici vii de sugestii negative pe care le raspandesc cu inconstienta placere, fapt pentru care trebuie sa evitati anturajul lor si sa va aparati creiere cu formulele invatate insotite si de fapte. Formula rostita mecanic si urmata la serviciu sau in societate de un comportament contrar celor afirmate nu-ti aduce nici un efect.

Pentru ca sugestia sa obtina efectele dorite trebuie respectate regulile urmatoare: 

- aplicati sugestia numai cand sunteti intr-o stare psihica buna, lipsit de nervozitate, teama si sentimente negative;
- aplicati sugestia cu toata credinta ca va produce efectele scontate;
- formulati sugestia in fraze scurte si in limbajul uzual;
- formula de sugestie trebuie sa contina obligatoriu numele, prenumele si ordinul dat, de a face o anumita activitate ori de a se abtine de la ea;
- efectul dorit se formuleaza la timpul trecut, sau ACUM ca si cum s-ar fi obtinut deja;
- se aplica cu glas scazut, rar, limpede de cateva zeci de ori pe zi sa patrunda in subconstient
se poate aplica formula si in gand deoarece fiecare organ are un corespondent energetic verbal la care raspunde, de aceea sa avem grija si ce gandim, ca este la fel cum am rosti cu voce tare. Psalmistul spune "de 7 ori pe zi te-am laudat", deci indicat ar fi sa o spunem de 7 ori pe zi, iar filocalia zice ca tot timpul sa avem rugaciunea in minte, rugati-va necontenit, ca o profilaxie a creierului.


 ( Eu, sau pe mine, mie -  numele...)
1. Dumnezeu ma iubeste, ma ocroteste, ma ajuta si ma inspira in orice loc m-as afla deoarece sunt un creator moral. Doamne ajuta ! pag.51

2. Invatatura si munca imi produc placeri extraordinare. Invat si muncesc cu mare placere. pag.71

3. Sunt sanatoasa, apta de munca bine pregatita si ocrotita de Dumnezeu oriunde m-as afla. pag.128

4. Dumnezeul creatorilor morali ma ajuta, ma ocroteste si ma inspira de cate ori am nevoie. Daca ma port frumos, ma rasplateste cu mari bucurii si-mi va oferi tot ce-mi doreste inima. pag.132

5. De acum incolo voi capata mai multa incredere in ocrotirea divina si in fortele proprii. Voi gandi mai bine, voi munci cu spor si voi obtine succese din ce in ce mai mari.pag.133

6. Esti un copil inteligent, harnic si cuminte. inveti cu usurinta tot ce trebuie. Esti prietenos si bun cu copii. vei ajunge un om foarte important ( pentru copii venit de la parinti in special in somn dar si de la profesori) pag.137

7. Eu...(numele ) sunt sanatoasa, puternica, inteligenta, curajoasa, optimista si increzatoare in fortele proprii. Gandesc limpede, muncesc cu spor, astfel ca obtin succes in orice domeniu.

8. Sarut mana doamna, x. Astazi aratati splendid! Ce vecina simpatica am !, etc, sau  "ce bine v-ati recuperat dupa boala,aratati si sunteti perfect sanatoasa !trebuie adresate doar celor care merita, aceste laude sa fie sincere cu adevarat. Nu va lansati in minciuni.pag.143

9.Din aceasta clipa nu voi mai fuma, bea, consuma droguri, etc pentru ca imi produce o greata teribil, sau vederea tigarilor imi provoaca greata. Nu mai pot fuma nici tigara nici pipa. pag.155

10. Din aceasta clipa, relatiile clandestine (pasagere) imi produc o teribila greata .pag.155

11. Din aceasta clipa nu ma mai tem de sefi, de somaj, de inceperea unei afaceri, de schimbarea locului de munca .

12. Am devenit un om harnic, muncesc din placere. pag.156

Vorbiti in termeni uzuali, pe care nu-i uitati, scrieti-i pe o foaie de hartie pana vor fi memorati. Se folosesc maxim trei formule odata. Formula trebuie spusa exact cu aceleasi cuvinte, repetata ca la magnetofon, cateva saptamani sau luni pana se vad efecte. Nu schimbati cuvintele sau ordinea lor, pentru ca bulversati subconstientul si nu obtineti nimic. Aceste afirmatii trebuie sa devina programare mentala, deoarece creierul este un imens caculator. Acum am invatat sa-l programam singuri, fara ajutorul oamenesc. ( cereti si vi se va da, bateti si vi se va deschide), dar trebuie sa stim cum sa cerem , cum sa ne rugam. Sa luam un exemplu in ce priveste sanatatea. Daca zilnic timp de luni, ani de zile spun aceeasi formula, subconstientul o ia ca programare mentala, vede ca nu este asa, ca exista dezordini de sanatate in organism si actioneaza pentru a reface starea de sanatate pana la perfectiune. Conditia o stim pentru a fi indeplinite cererile, sa ne scoatem starile negative din creier, emotii negative date de manie, ura, inselaciune, falsitate, lene, trandavie, invidie care activeaza gene negative. Daca nu va debarasati de aceste "poveri" nu veti beneficia de pe urma cererilor, rugaciunilor. Trebuie cerut mai intai aceste virtuti, "de astazi inainte sunt bland, vesel, iubitor de oameni, mai ingaduitor cu ceilalti, pot sa traiesc fara sa ma cert cu cineva, sa-l tolerez, etc"
Ani de zile, mai exact vreo 2, am tot cerut in rugaciunile de seara si dimineata sa fiu invatata cum sa ma rog. Acum sper ca aceasta este calea corecta, dar inca nu cunoastem foarte multe, decat atat cat ne este permis, pentru ca intelepciunea este o cunoastere infinita. Totusi, batand zilnic si cerand, dechizi usile, intri in curentul cosmic care te ridica pe zi ce trece tot mai sus pe aripile cunoasterii. Intelepciunea fara pricepere nu are nici o valoare, ramane la rangul de informare " da, stiu, am citit, imi suna cunoscut," , am zeci de carti cu acest subiect ! , fara sa poti beneficia de efecte.
SUCCES!  DIN CE IN CE MAI BINE ! 


vedeti si postarea Ghidul oamenilor fericiti din 07 februarie 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu