sâmbătă, 1 august 2015

Si totusi exista mai multi Dumnezei !

  Exista o forta unica , o minte creatoare a intregului univers, UN PREAINALT dar exista mai multi dumnezei si fiecare alege cui sa se inchine. Da, Iisus este Dumnezeu, dar a murit ca un om, deci este FIU de Dumnezeu, un Dumnezeu caruia i se inchina crestinii. Este un Dumnezeu (Fiu) care a ales sa se reincarneze pentru altii, adica pentru noi.

Ceea ce este valabil pentru noi, care ne-am nascut intr-o anumita religie nu este valabil si pentru budhist sau musulman . Noi trebuie sa invatam anumite lectii, sa experimentam doar un tip de relatie, suntem pe trepte diferite de evolutie si fiecare are un conducator ( Dumnezeu)-care este fiu de Dumnezeu dar care a murit ca un om. Acesta ne invata si pe noi INDUMNEZEIREA.

Argumentul, psalmul 82:

  • Un psalm al lui Asaf
  • 1 Dumnezeu stă* în adunarea lui Dumnezeu; El judecă în mijlocul dumnezeilor**.
  • * 2 Cron 19:6; Ecl 5:8; ** Exod 21:6; Exod 22:28;
  • 2 „Până când veţi judeca strâmb şi veţi căuta* la faţa celor răi?
  • * Deut 1:17; 2 Cron 19:7; Prov 18:5;
  • 3 Faceţi dreptate celui* slab şi orfanului, daţi dreptate nenorocitului şi săracului,
  • * Ier 22:3;
  • 4 scăpaţi* pe cel nevoiaş şi lipsit – izbăviţi-i din mâna celor răi.”
  • * Iov 29:12; Prov 24:11;
  • 5 Dar ei nu* vor să ştie de nimic, nu pricep nimic, ci umblă în întuneric, de aceea se clatină toate** temeliile pământului.
  • * Mica 3:1; ** Ps 11:3; Ps 75:3;
  • 6 Eu am zis*: „Sunteţi dumnezei, toţi sunteţi fii ai Celui Preaînalt.
  • * Exod 22:9; Exod 22:28; Ps 82:1; Ioan 10:34;
  • 7 Însă veţi* muri ca nişte oameni, veţi cădea ca un domnitor oarecare.”
  • * Iov 21:32; Ps 49:12; Ezec 31:14;
  • 8 Scoală-Te*, Dumnezeule, şi judecă pământul! Căci** toate neamurile sunt ale Tale.

  Dumnezeul lui Iisus este Domnul Sabatului !

Eli, Eli, Lama Sabactani? - adică: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?"

Matei 27:46 Şi pe la ceasul al nouălea, Isus a strigat cu glas tare: "Eli, Eli, Lama Sabactani?" adică: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?"
Multa vreme nu am putut intelege de Isus a spus aceste cuvinte. Cum sa Il paraseasca Dumnezeu chiar pe El? Si mai ales de ce a strigat? Daca Dumnezeu Il parasise, oare nu era mai bine ca cei stransi in jurul Lui sa nu auda asta? Nu le zdruncina credinta?

Un posibil raspuns l-am gasit in cartea "Cele sapte cuvinte de pe cruce", scrisa de Richard Wurmbrand. O recomand tuturor cu caldura.

In acele momente, oricat de greu ar fi de crezut, Isus chiar era parasit de Dumnezeu. De ce?

Foarte simplu, noi stim ca Dumnezeu este sfant si ca El uraste pacatul. Chiar uraste pacatul, mai mult decat noi ne putem imagina. In acele momente, pe cruce, Isus duce povara tuturor pacatelor noastre. Va dati seama ca El avea pe umerii lui miliarde de miliarde de miliarde.... de pacate?

Am putea spune in ghilimele, ca in acele momente, Isus a fost "cel mai pacatos om din istorie", pentru ca avea pe umeri Sai, pacatele mele si ale tale si ale TUTUROR oamenilor. Putea un Dumnezeu sfant sa fie langa un pacatos?

Asta ar putea explica de ce Dumnezeu l-a parasit, dar de ce a strigat si a permis si celorlalti sa afle asta?

Toata viata Lui, a trait alaturi de Tatal. De cand s-a nascut in iesle, pana ce a ajuns sus pe cruce, Isus a fost mereu in prezenta Tatalui. Noi nu ne putem imagina ce gol imens a simtit El pe cruce, in acele clipe, pe langa durerea insuportabila pricinuita de biciuire si rastignire. Astfel, prin faptul ca El a strigat in auzul tuturor, avem inca o pilda, prin care putem vedea cat de mult uraste Dumnezeu pacatul.

In concluzie, Isus a spus aceste cuvinte, pentru ca realmente era parasit de Dumnezeu si pentru ca noi sa intelegem, o data pentru totdeauna, cat de mult uraste Dumnezeu pacatul. Nu exista pacat mai mic, sau pacat mai mare, exista pacat si atat. Mai mult decat atat, aceasta afirmatie, ne arata dragostea imensa pe care Dumnezeu ne-o poarta. El a ingaduit ca Fiul Sau, sa poarte pacatele noastre, sa moara in chinuri pentru a le spala chiar cu sangele Sau, totul ca noi sa putem sa ne impacam cu Dumnezeu.

Mai poti spune sau adauga ceva? Vino chiar astazi la crucea de la Golgota, si preda-ti viata Celui care Si-a dat-o pe a Sa, ca tu sa poti trai.


 De ce cred asta?

  1. Iisus foloseste cuvantul DUMNEZEUL MEU;
  2. Dupa inaltarea la cer, duhul lui Iisus nu lasa pe ucenici sa propovaduiasca cuvantul in unele locuri;
  3.  Dumnezeul nostru este impotriva casatoriilor cu femei straine:
  4. Cred ca daca te-ai nascut ortodox asa trebuie sa ramai, daca esti penticostal asa sa ramai, etc...nici chiar casatoriile intre secte nu sunt binecuvantate.
 Împotriva căsătoriilor cu femei străine( maleahi, cap.2)
  • 10 N-avem toţi* un singur Tată? Nu ne-a făcut** un singur Dumnezeu? Pentru ce dar suntem aşa de necredincioşi unul faţă de altul, pângărind astfel legământul părinţilor noştri?
  • * 1 Cor 8:6; Efes 4:6; ** Iov 31:15;
  • 11 Iuda s-a arătat necredincios şi în Iuda şi la Ierusalim s-a săvârşit o urâciune; fiindcă Iuda a spurcat ce este închinat Domnului, ce iubeşte Domnul, şi s-a unit* cu fiica unui dumnezeu străin.
  • * Ezra 9:1; Ezra 10:2; Neem 13:23;
  • 12 Domnul va nimici pe omul care a făcut lucrul acesta, pe cel ce veghează şi răspunde, îl va nimici din corturile lui Iacov şi va nimici pe cel ce aduce un dar* de mâncare Domnului oştirilor.
  • * Neem 13:28; Neem 13:29;
  • 13 Iată acum ce mai faceţi: Acoperiţi cu lacrimi altarul Domnului, cu plânsete şi gemete, aşa încât El nu mai caută la darurile de mâncare şi nu mai poate primi nimic din mâinile voastre.

  • 14 Şi dacă întrebaţi: ‘Pentru ce?’ Pentru că Domnul a fost martor între tine şi nevasta din tinereţea ta*, căreia acum nu-i eşti credincios, măcar că este tovarăşa şi nevasta** cu care ai încheiat legământ!
  • * Prov 5:18; ** Prov 2:17;
  • 15 Nu ne-a dat Unul* singur, Dumnezeu, suflarea de viaţă şi ne-a păstrat-o? Şi ce cere acel Unul singur? Sămânţă** dumnezeiască! Luaţi seama dar în mintea voastră şi niciunul să nu fie necredincios nevestei din tinereţea lui!
  • * Mat 19:4; Mat 19:5; ** Ezra 9:2; 1 Cor 7:14;
  • 16 Căci Eu* urăsc despărţirea în căsătorie, zice Domnul, Dumnezeul lui Israel, şi pe cel ce îşi acoperă haina cu silnicie, zice Domnul oştirilor. De aceea, luaţi seama în mintea voastră şi nu fiţi necredincioşi!
Concluzia: 
  1.  reflecta mai mult cui TE INCHINI, caci acela te ajuta conform principiilor lui si de acela vei fi atras in alte sfere; Dumnezeul nostru al crestinilor ortodocsi, catolici, adventisti, baptisti, penticostali si alte secte este DUMNEZEUL LUI ISRAEL
  2. nu mai judeca pe dumnezeul altora, pentru ca el sta in sfatul (adunarea, sedinta) CELUI PREAINALT 
  3. normele, valorile morale in care ne-am nascut noi si pentru care suntem judecati sunt CELE 10 PORUNCI, budhistul este judecat conform principiilor lor, musulmanii la fel.
  4. asa cum exista mai multi dumnezei care ne coordoneaza exista si ingeri ai tarilor- vezi Apocalipsa cand Iisus a fost impiedicat in anumite actiuni de ingerul unei tari , dupa cum exista ingerul pacii, al razboiului, TOTUL ESTE COORDONAT DE SUS!
  5. Ce trebuie sa facem noi? SA NE TRAIM VIATA la care am fost chemati. 
  6. FEMEIA nu este denigrata niciunde in Vechiul Testament, toate povetele sunt pentru barbati, vezi chiar si textul de mai sus din Maleahi
  7. femeia incepe sa nu mai aiba valoare in NOUL TESTAMENT, desi exista o contadictie mare in ce spune - barbatul se mantuieste prin femeie, iar ea se mantuieste prin nasterea de prunci.In aceasta consta supunerea femeii fata de barbat, sa-i suporte pacatele pentru a-l mantui.Cu cat accepta mai multe jigniri, umilinte cu atata vor avea mare rasplata pentru ca seamana cumva cu ce a facut IIsus pentru noi.
  8. peste tot in Biblie pentru pacatele de moarte este mustrat barbatul, nicidecum femeia, pentru ca el este capul bisericii si asa ar trebui sa ramana. Daca acest cap incepe sa se clatine si biserica se prabuseste. Dumnezeul Lui Avraam il invata sa asculte de SARA si sa faca tot ce-i va spune ea.
  9. Apostolul Petru nu suporta femeile, deci am mari indoieli in privinta NOULUI TESTAMENT in care femeia este facuta praf, comparativ cu Vechiul Testament unde vedem pilda multor femei iubite de Dumnezeu.
  10. Dumnezeul nostru, al lui israel, nu suporta despartirea in casatorie pentru ca A FOST MARTOR LA PRIMA CUNUNIE RELIGIOASA ( el este adevaratul martor pe care l-ai avut la cununie, e drept ca nevazut si ai incalcat legamantul care l-ai rostit atunci) El nu-si incalaca niciodata legamantul si pentru aceasta  drept chezasie a pus CURCUBEUL IN NORI, iar tu BARBATULE indraznesti aceasta.
  11. Dumnezeu protejeaza femeile, le-a conceput ca AJUTOR POTRIVIT pentru barbat si ca acesta sa nu fie TRIST SI SINGUR. Cei care refuza acest AJUTOR POTRIVIT la un moment dat le va fi luat iar AL DOILEA AJUTOR PORTIVIT de la DUMNEZEUL lui nu va mai primi, oricate cununii religioase va face. Am vazut acest lucru in viata de zi cu zi. Nu stiu ce sa spun despre cazurile cand o femeie devine ajutorul unui barbat care nu a fost casatorit niciodata iar ea - da, daca le vine Dumnezeu martor la casatorie- trebuie sa mai cercetam Biblia si vom primi raspuns si la aceasta intrebare.Stiu doar ca am sesizat ca barbatul este mai aspru tras la raspundere de Dumnezeu, el PREACURVESTE. Pana la urma toate pacatele barbatilor se trag de la acest lucru, nu de la lipsa de energie, ci pentru ca femeia face ce i-a trasat Dumnezeu ca misiune: nastere de prunci prin care se mantuieste. Toti care doresc o alta, deci preacurvesc sunt atrasi de acea care vrea sa mai faca un copil, deci sa se mantuiasca.Avem multe exemple in acest sens, au sfarsit primele casnicii pentru a face copii cu altele, 2-3...aici deja avem ajutorul lui Arsenie Boca cu Pravila Alba a casatoriei unde aflam multe din nenorocirile ce pandesc urmasii din a doua, a treia casatorie, tot samanta dumnezeiasca dat nu sti a carui dumnezeu. Oricum BIBLIA spune ca primul nascut este inchinat lui DUMNEZEU, este al lui de aceea se cerea ca ofranda primii nascuti ai dobitoacelor etc...deci orice viata va avea primul tau nascut ca barbat sau femeie sa sti ca asa a vrut Dumnezeu pentru el, pentru ca ESTE AL LUI, il ia cand vrea, ti-l lasa cat vrea si face din el ce vrea.
  12. Ce cere acel UNIC DUMNEZEU , CEL PREAINALT de la toata suflarea pamanteasa, crestin, musulman, budhist, ateu - SAMANTA DUMNEZEIASCA( maleahi 2:15) pentru aceea avem suflare, asa ca daca ramai insarcinata la 45 de ani sa faci acel copil pentru ca iti indeplinesti misiunea de femeie pe pamant, te mantuiesti pe tine, barbatul, casa, altfel se socoteste desfranare si incepe sa plateasca politele barbatul tau si implicit tu, daca incepe stalpul casei sa se clatine. Femeia nebuna isi darama casa, cea inteleapta si-o zideste.  
Puiu Chibici - N-am pe nimenea sub cer 
...dar tu ma primesti mereu...caci esti fiu de Dumnezeu, SLAVA TIE ... spune Puiu Cibici in cantecul de mai sus...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu