miercuri, 8 mai 2013

Despre durerile oamenilor !




Parintele Arsenie Boca ne dezvaluie cateva feluri de pacate, "ca sa pricepeti insesi durerile voastre".
 Lucrul care ii arde pe toti oamenii este  - pocainta - pe care o trimite Dumnezeu, ori vrem ori nu vrem. De aceea este bine sa ne pocaim de buna voie, sa nu asteptam sa ne trimita Dumnezeu pocainte prin necazuri de tot felul. Deci daca patesti necazuri in viata afla ca ai facut greseli.
Necazurile sunt mana intinsa a milei lui Dumnezeu catre noi.
 Acum sa va dezvalui cateva feluri de pacate "ca sa pricepeti insesi durerile voastre".
1. Betesugurile trupului
Din trei pricini se imbolnaveste trupul: 
  • De otravuri din lipsa postului -carnea este o otrava si se mistuie tot cu ajutorul unei otravi care este fierea.
  • Din nastere - pentru ca fie mama sau tata nu au fost treji cand s-a zamislit copilul. Femeilor, fugiti de barbati ca de foc, cand sunt ametiti de bautura.
  • Din desfranare -pentru ca trec masura cuvenita si incep sa-i doara spatele, spinarea, salele, slabesc nervii, devin iuti si nerabdatori. Toate acestea pentru ca nu si-au infranat poftele (puterile) Este tocmai ca bogatul care saraceste. Asa si trupul care si-a mancat toata vlaga.
2. Vrajba in casa
    Ascultati pricinile pe care le au si apoi ce sa faca ca sa nu le mai aiba. Vrajba in casa vine din pacate. Toate isi au izvorul in pacate.   
  • Neaparat vine vrajba in casa daca s-a inceput casatoria cu stangul, adica cu desfranarea.
  • Mai vine apoi daca sotii traiesc in casatorie nelegitima, sau fara cununie bisericeasca. Este un prim pacat pe care toti il platesc cu vrajba. De aceea toti trebuie sa intre in cumintenie si sa se legiuiasca daca sunt asa.
  • Din curvii nemarturisite, facute inainte sau dupa casatorie. Astfel au intrat intr-o casa noua cu pecete curveasca si draceasca pe trupul si sufletul lor si pentru ca nu s-au marturisit, acel pacat are sa le sparga casa, tocmai pentru ca nu au omarat pe diavolul, care le-a pus aceasta pecete.
  • Lacomia de avere a unui parinte cand si-a maritat fata sau si-a casatorit feciorul. O asemenea casatorie nu tine. De vei marita fata ta numai pentru avere, casatoria lor va sfarsi cu vrajba si destramarea acesteia. Dragostea din interes sparge casa si nu tine. Prin urmare, cumintiti-va cand dati sfaturi pentru casatorie.
  • Nepotrivirea de varsta. Sunt parinti care isi marita fetele la 14-16 ani, iar la 18,19, fata lor este vaduva, sau divortata si inca cu copil dupa ea. Aceasta din cauza nepotrivirii de varsta, caci ce poate face o fata asa tanara in fata unui vlajgan, om in toata firea. Orice mare diferenta de varsta, este un pacat inaintea lui Dumnezeu, pentru ca insemna desfranare. Din aceasta cauza casa aceea nu tine, se sparge, si in aceste cazuri cei care i-au sfatuit trebuie sa recunoasca ca au dat un sfat prost.
  • Din negrija de suflet a celor din casa, care sunt poruncile lui Dumnezeu. Fiindca daca nu le pazesc pe acestea le pazesc pe ale diavolului si astfel nu pot avea liniste.
  • Din petrecere fara post. Cei ce se umplu de manie sunt cei plini de fiere, care se inmulteste in corpul omului atunci cand mananca multa carne si nu posteste. Plini de fiere fiind, se umplu de manie si astfel isi sar in cap unii altora. Asa, pentru o vorba cat de neinsemnata, pentru o bucata de lemn ce nu e la locul ei, ii sare in cap celuilalt.
  • Desfranarea sotilor. Dar sotii cum se desfraneaza, cand sunt legiuiti? Asa bine, ca nu mai tin seama de sarbatori, de miercuri, vineri, duminica, zilele de post. Nu mai tin nici o randuiala. Si bate Dumnezeu ca sa se faca randuiala.
3. Paguba din curte, din agoniseala voastra, o alta durere a noastra.
     Iata pricinile pentru care Dumnezeu trimite pocania asupra avutului nostru.
  • Unii din stapani le dracuie si atunci sa nu se mire ca l-i se implineste cuvantul spus ca da Dumnezeu dupa cuvantul lor.
  • Lucreaza duminica. Dumnezeu a randuit o zi de odihna, nici tie nu-ti este ingaduit sa lucrezi si daca vei lucra vei pierde nu numai ceea ce ai lucrat duminica, ci si ceea ce ai lucrat toata viata. Iisus a vindecat sambata, dar a spus ca se cuvine a face bine in ziua de odihna, nu ne-a dat dezlegare la munca. Sa nu ascultati de sfatul nimanui cand e vorba de cinstirea zile de odihna a Domnului, Duminica la noi, crestinii. Fiecare isi are socoteala lui, tu insa ai un suflet. Caci va veni vremea sa ceri apa cu bilet. Pentru munca non-stop, fara de Dumnezeu, suntem in criza sufleteasca, avuteasca, trupeasca de acum.
  • Cel ce se uita la agoniseala sa ca la ochii din cap. Si-a lipit inima lui de lucruri pieritoare. Pentru altceva a dat Dumnezeu inima, nu ca sa ti-o impotmolesti cu gunoiul lumii, ci ca sa ti-o indrepti spre Tatal, cel din Cer. Pe El sa-l iubim, de el sa ne lipim inima, caci neasemanata este plata pe pe care ne-o da, fata de cea data de lume. De aceea nu-ti lipi inima ta nici de proprii tai copii, caci vei patimi durere in cele iubite peste masura si cine te va mangaia? de aceea copii crescuti de mame fara a-i rasfata prea mult au parte la batranete de grija si iubirea lor, iar invers, cei prea rasfatati nici nu-si mai amintesc ca au parinti.
  • Ai cumparat din mana rea, din mana patimasa, din mama care a furat sau de la unul care a curvit. De aceea mai inainte de a o amesteca cu ale tale da-i putina apa sfintita, tamaie si faina, caci sa stiti ca pacatele trec si asupra pamantului pe care-l calci si asupra vitelor si agoniselii tale. Faceti cruce pe mancare si pe tot ce cumperi, ca nu sti de la cine cumperi si daca nu a dracuit marfa. O greseala a noastra atarna asupra intregii averi. 
  • Cineva se tine de vraji asupra ta, iar tu nu ai ocrotirea lui Dumnezeu. Cineva lucreaza cu diavolul asupra ta si asupra averii tale. De ce pot lucra aceste puteri? Pentru ca nu ai ocrotirea lui Dumnezeu. Si ca sa nu mai poata lucra duhurile rele, curateste-ti trupul prin post, fa sfestanie si pune-ti Sfanta CRUCE in casa si in curte - daca ai casa si roaga-te la Dumnezeu sa te ocroteasca. 
  • In casa, curtea in care stai tu, sau pe pamantul pe care-l lucrezi apasa juraminte, blesteme sau nedreptate: sa luati seama, sa nu taiati o brazda din pamantul care nu este al vostru, caci aduce moarte. Se poate sa mai ai asupra acestora si alte pacate. Poate ca ai cumparat aceste lucruri pe vremea cand traiai in desfranare. De acesti bani, desi i-ai muncit nu te vei putea folosi caci si asupra lor atarna pacatele tale si te urmareste Dumnezeu pana in panzele albe. Pentru ce? pentru ca nu te marturisesti si tii serpii in san si-i lasa Dumnezeu sa te muste.
  • Apasa blestemele parintilor sau ale altuia asupra casei tale si asupra ta, copii lepadati si ingropati ici colo, ba in gunoi, ba langa o altoaie. Lepadarea copiilor este strigare la cer dupa dreptate. 
  • Stapanii au pacate din tinerete nemarturisite si nu si le-au ispasit, ca nu-i destul sa le spui dupa patrafir, trebuie sa le ispasesti de buna voie. De aceea vine bataia lui Dumnezeu asupra voastra, peste tot, pe camp, pe vite si pe tot lucrul mainilor voaste.
4. Copii neascultatori, necredinciosi si desfranati
     Toti parintii luati aminte si fiti cu bagare de seama sa nu cadeti in astfel de greseli, cand va va veni randul. Acestia vin din urmatoarele pricini:
  •  Parintii nu au pazit postul si nu s-au infranat de la poftele trupesti, au calcat zilele si timpurile neangaduite care sunt; miercuri, vineri, dumnica, sarbatorile de peste an si posturile intregi.  Toti copii care rezulta sunt neascultatori, indaratnici, pentru ca nici parintii lor nu au fost ascultatori. Intrebati-va cugetele si va vor spune ce este ingaduit. Altfel ii veti vedea plangand si veti plange si voi cu ei si asa veti ispasi pacatul in care i-ati zamislit. Desigur ca va doare, daca nu le-ati fi facut, nu v-ar fi durut.
  • Mamele nu s-au pazit pana la curatenia depliana. Astfel se nasc copii plini de bube, boli si pot muri de tineri. Daca in vremea aceea tatal a mai fost si beat se naste un copil slabanog, fie cu mintea, fie cu trupul, fie cu amandoua. Si iata cum vei avea pocania de la Dumnezeu cu propriul tau rod.
  • In vremea sarcinii nu te-ai pazit de barbat. De aici multi copii se nasc morti sau mor de tineri si daca traiesc aluneca in curvie pentru ca s-a intiparit pecetea curveasca pe ei din pantecul mamei. Toate prin cate trece mama in cele 9 luni de sarcina fie bune, fie rele se intiparesc in copil. Cand va creste mare toate ii vor rasari in cale.Roadele curviei parintilor se vad in copii ca in oglinda. Impotriva urgiei maniei lui Dumnezeu nu se mai poate face nimic, decat sa plangem alaturi de ei, copii nostrii nascuti din pacatul desfranarii. 

 Concluzii: Toata lumea e atarnatoare de autorul ei. Copii de parinti, iar noi toti de Dumnezeu. Chiar daca nu vrem tot atarnam, pentru ca noi oamenii, aici in trup, inca nu avem infatisarea noastra definitiva. Noi suntem in lucru. Si de aici vine ca simtim neajunsurile noastre, necunoscutele si tensiunile spre desvarsire. Pozitia omului in creatie este unica, omul e un rezultat al creatiei divine, dar suntem si realizarea noastra. Din cauza acestei stari de lucruri se aude constatarea tragica: nu am facut nimic in viata. Aceasta pentru ca nu ai dat sens destinului tau. Noi nu suntem lucruri ca sa mergem in virtutea legilor necesitatii, noi mai suntem si fiinte spirituale, inzestrate cu constiinta. Trebuie sa ajungem sa fim constienti de rudenia cu Dumnezeu. Pentru orientarea noastra in lume ni s-a dat credinta si un om ca model Iisus. Fara acest fel de a fi, care atarna de toate deciziile noastre de zi cu zi, te constati un om fara sens, un om fara hrana in fata haosului care cauta sa te resoarba in tragedia nefiintei.
Propriu tau destin asteapta de la tine decizia acestei transpuneri a ta in chipul Lui Dumnezeu, transpunerea in felul de a fi a lui Iisus in lume. Iata in ce vreau sa va antrenez, in declansarea mecanismului religios al sufletului. Sufletul il recunoaste pe Creator si i se alipeste. Fiind in trup se alipeste de lumea de afara, crezand ca aici isi poate gasi linistea.

sursa : Arsenie Boca  

Religiile au existat si vor exista intotdeauna pentru ca Iisus le-a infiintat. Oamenii au nevoie de biserica, pentru ca doar acolo isi pot descarca sufletul de amarul vietii. Biserica cu preotii ei a fost considerata legatura omului cu Divinitatea si asa si este. Omul are nevoie de templu, de biserica, ce s-ar face saracul de el, fara aceasta mangaiere si speranta?

Stiinta va lumina lumea !

Viitorul va aduce multe transformari,


Preotii se vor alatura cuceririlor stiintifice. La lumina acestor adevaruri, preotul si biserica vor avea prestigiul odata avut in veacurile demult apuse, cunostiinte pe care acum nu le mai poseda, sau le tin ascunse.Omul nu vrea sa stie decat ce cunoaste sau a citit in lucrarile religioase. Luminarea acestui intuneric al omului a inceput. 


Din diferite motive si interese vechile sinoade au inlaturat unele invataturi. E drept ca inlaturatea partilor secrete a atras preotimii o mai mare libertate de actiune omeneasca, dar acest fapt s-a intors si impotriva lor, azi nemaicunoscand nimic. Preotia a devenit o cariera, pe cand in veacurile indepartate erau  invatatori, luminatori.  Omul are nevoie de templu, de biserica, ce s-ar face saracul de el, fara aceasta mangaiere si speranta?

A venit vremea ca dupa 2000 de ani de intuneric, biserica sa cunoasca adevarurile pe care le-a pierdut si de care omenirea are nevoie.
Parintele Arsenie Boca absolvent de teologie, belle-arte si trei ani de medicina  este un bun exemplu ca lumea are nevoie de preoti ca el si dovada este ca il urmeaza si acum dupa 23 de ani de cand a trecut in eternitate.

Ceea ce este sus va fi si jos!

Conducerea popoarelor!

Modelul de organizare de sus este urmatorul: sus in varful piramidei sunt preotii, la mijloc fortele executive, iar jos multimea muncind spre fericirea ei si a celor de deasupra care ii conduc dupa legile divine si eterne ale Tatalui.
Cand preotii terestii vor fi savanti si totodata cunoscatori ai legilor ceresti, cand vor fi in legatura directa cu Cerul, cu simturile spirituale activate, sa stie sa prefaca fluidele( tot ce vedem in jur este fluid prefacut, cladiri, telefoane carti, calculatoare, aparatura, dar trebuie sa poti vedea si trece prin ele) si vor da directive fericite, poporul condus de ei va prospera si straluci in fruntea popoarelor pamantului. Cand toti indivizii unui popor vor trai intr-o legatura indisolubila, ducandu-si viata intr-o vasta comunitate avand ca scop principal Adevarul, Binele, Frumosul, - stiinta initiatica, credinta in Divinitate si arta - acel popor va fi cult, bogat si puternic, dupa cum a fost aproape 12.000 de ani tara si poporul Egiptului antic, sau 2-3000 de ani vechea sinarhie a lui Rama. 
Atata timp cat va dura forma de viata unde conducerea o au duhurile intrupate albastre, iar forta duhurilor albe este secundara, nu va putea exista o viata conforma cu cele oranduite de sus. Mai curand sau mai tarziu aceste popoare vor disparea. 
Egiptul antic, tara arienilor, a celtilor ar fi dainuit si azi daca ordinea lor umana de guvernare nu s-ar fi rasturnat. 
Acel popor care va cauta sa fie o copie cat mai apropiata de viata spiritelor din Cer va putea fi stapanul absolut al lumii.


Sfantul Anton in urma cu cateva sute de ani ne-a dat buna marturie ca materia este o iluzie, facand o cruce cu degetul pe scara de marmura a bisericii si crucea a ramas intiparita ca si cum ar fi fost imprimata pe o ceara moale. ( Sfantul Minunilor, pag.4) 

Deci avem exemple caci prin credinta se poate orice! ... chiar si conducerea unui popor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu