joi, 9 mai 2013

Cine sunt eu !



Sunt fiu al Tatalui Ceresc dar si rezultatul evolutiei, al transformarii!


Fel de fel de probleme ne vin in minte si nu avem odihna pana nu primim o explicatie. Filozofia este prin urmare o necesitate, pentru ca daca nu ne poate lumina pe deplin, cel putin ne da o satisfactie producatoare de liniste-durabila sau trecatoare-a preocuparilor noaste sufletesti. 

Stim ca traim de nenumarate milioane de ani si totusi ne punem intrebarea oare candva vom muri, se va termina cu transformarea, deoarece "stim ca in natura nimic nu se pierde ci totul se transforma". Mai gandim "oare vreodata Tatal ceresc-Unicul, nu va sfarsi niciodata?" 

Raspunsul este - materia nu va sfarsi niciodata, este in vesnica transformare, in evolutie spre mai bine, deci prin deductie si Tatal - Creatorul este in continua evolutie

Sa nu va imaginati ca el a creat tot si cu asta a terminat treaba iar acum sta si se uita la noi cum incercam sa ajungem la el. Niciodata nu il vom ajunge, pentru ca este inaintea noastra cu o eternitate.

Ca sa cunosti legea circulatiei materiei, iti trebuie miliarde de ani, pentru ca nu o poti intelege deplin decat vazand un ciclu de la centru spre periferie si de la periferie la centru. Totul circula, cosmosul se misca intr-una, dupa doua miscari, una de rotatie, dublata de a doua, in spirala. Sfera universului se invarte in jurul axei sale si in acelasi timp are o traiectorie spiralata. Totul pleaca de undeva si revine de unde a plecat. Totul pleaca de la Centrul creatiilor, se roteste in forma de spirala, ajunge la marginea extrema a creatiilor si apoi revine pe alt drum la Centru, tot intr-o miscare de rotatie si pe o traiectorie spiralata.

Din acest punct de vedere universul este interminabil, indesfiintabil. Materiile universului, globurile lui, apar, traiesc, si dispar, dar in definitiv ele exista vesnic, pentru ca pe cand unele dispar, altele apar, sau sunt in cursul existentei lor. Daca universurile nu pier niciodata, nici creatorul nu va pierii. Totul se transforma, totul circula si cel mic ca si cel mare. Acesata lege a circulatiei este valabila nu numai materiei fizice ci si celei psihice. 

La plecarea ei de la centru, materia are o forta centrifuga. Ea scade pe masura ce se departeaza. Dupa un timp aceasta forta se anuleaza si ia nastere in materie o forta noua care de aceasta data o aduce catre centru de unde a plecat. Rotindu-se a facut acest drum, dar nu dupa o traiectorie circulara, ci in spirala. Trebuie sa va spun ca exista patru universuri. Trebuie sa pleci odata cu nebuloasa de la centru, sa ajungi la periferia creatiilor, la centrul uneia din cele patru sfere univers si dupa un drum egal cu o vesnicie sa te intorci la centrul creator cu materiile ei refacute, sub forma de nebuloasa, pentru a avea idee de legea circulatiei materiei, transformarilor ei si a drumului parcurs. 

Ca exemplu sa luam omul de cand se naste pana moare. Cand erai mic aveai niste idei inchistate in fiinta ta. Rand pe rand ai dobandit altele, iar pe cele simple le-ai parasit, le-ai eliminat. Treptat memoria ti s-a incarcat cu o serie de idei si cunostiinte mai inalte, acum posezi o vasta comoara informationala, aruncand toate ideile inutile din starile trecute. Ce face elevul de liceu, daruieste abecedarul, pentru a nu mai ocupa loc in biblioteca sa. 

Concluzia, nimic nu moare in univeres, totul se transforma in mai bine, apropiindu-se de perfect.

Particulele vii, alfa, beta si gama

Infinitul e plin de pulbere haotica. Pe tot cuprinsul lui domneste o tacere infioratoare si un intuneric desavarsit. Fiecare particula sta pironita locului, dand impresia ca e o materie moarta. Aceasta e numai in aparenta. In realitate toate particulele sunt vii, pentru ca palpita. Au o usoara marire si micsorare a volumului sferic. Luam o particula vie, o privim si orice am gandi sau face cu ea, ramane nesimtitoare. Doar o vedem ca palpita, se dilata si se contracta. Aceasta este in stare neutra fata de mine care sunt in miscare, in stare cinegetica. Mai avem de-a face si cu alte particule vii, care fata de gandirea mea , par sa aiba o oarecare reactie, par sa inteleaga ideile. Aceste sunt pasive. Exista si a treia categorie de particule care simt, aud si inteleg tot ce exista inafara lor si produc si anumite manifestari. Acestea sunt active. Indiferent de stadiul lor, toate se misca, se dilata, se contracta, deci sunt in vesnica vibratie. Vibratia este data de faptul ca gandesc. La fel ca si la om, daca nu gandesc deloc, nivelul meu spiritual ramane pe loc.Cand gandesc constat ca incep sa ma dilat. Cat timp concep ideea corpul spiritual se mareste.Cand am terminat ideea de conceput, ma destind, de fapt am emis ideea. In miscarea mea de destindere brusca pot penetra o alta entitate sincronizata cu mine, care va sti ce am gandit, va repeta ideea si o va duce mai departe.Eu voi misca pe a, a pe b, b pe c si asa mai departe, vibratiile se vor transmite pana la periferia universului, pana la materia haotica. Substanta ce compune materia este aceeasi. 
Ce am invatat pana acum?
Exista doua sfere incomensurabile 1-sfera cosmos-finitul, si cele patru sfere univers, care este cuprinsa in sfera infinit, plutind in mijlocul lor; 2-sfera infinit. Sfera cosmos in comparatie cu infinitul este cat un atom, fata de universul nostru. Toate particulele din haos palpita. Ele fiind foarte dese, apropiate intre ele, toate dorind sa se dilate, rezulta ca atunci cand unele se dilata, obliga pe vecinele lor sa se contracte. Cat e infinitul de infinit,totusi particulele haosului nu au suficient loc pentru miscarea lor, deci nu au libertate deplina. Din aceasta cauza se produce aglutinarea lor, apoi apare si a treia. Din trei particule alfa haotice s-a facut o beta treimica. Aceasta merge catre spatiul dintre cele patru universuri . Aici este la fel de plin ca in haos. Aici se aglutineaza iar si formeaza un corp mai mare numit gama. Aceasta este absorbita de sfere universuri. Aici au loc transformari care le pregatesc pentru plecarea inapoi la Sfera Divina. 

Pe Tatal-Unicul, nu l-a vazut nimeni si multi se gandesc ca poate nici nu exista, sau poate nu e facut din materie, substanta, chintesenta. El este facut din ceva, pentru ca nimicul nu poate functiona, activa.
La inceput finitul a avut volum mic. Eternitatea se scurgea, iar finitul absorbind mereu materie din infinit a crescut, luand proportii din ce in ce mai mari si va creste in vesnicie. 

La acest infinit plin de pulbere haotica se refera Arsenie Boca cand ne spunea ca datorita pacatelor  omul  locuitor vremelnic al pamantului  exista riscul ca " fără să bage de seamă că printr-asta se întoarce, cu ispravă cu tot, sub amara tiranie a neantului, adică a haosului de tot felul şi în toate privinţele şi poate că pentru totdeauna."
 

Cu alte cuvinte poti pierde miliarde de ani de evolutie intorcandu-te la stadiul de pulbere haotica, pentru a incepe iarasi lungul drum al suferintei pe care l-ai mai parcurs odata - in loc sa mergi trumfator mai departe spre sfere de lumina ce abia asteapta a fi explorate. Acesta este viziunea iadului in conceptia parintelui Arsenie Boca descrisa in Cararea Imparatiei. Si aceasta nu ca asa vrea Dumnezeu, caci aici este vorba de legi care guverneaza universul, legea atractiei si afinitatii, a rezonantei. Te intorci la cel cu care rezonezi perfect.
Interesul nostru este de a cucerii infinitul, nu de a regresa. Regresul inseamna suferinta. Cum ai arata la 50 de ani cu toate studiile, experientele acumulate sa fi teleportat pe  bancile scolii primare, sa repeti prima zi de gradinita si clasa 1? 

Concluzia- Tatal-Unicul, este omega tuturor celor care vor lucra in vesnicie, pentru a cuceri infinitul si a-l umple de creatii.


 Exista si alte planete locuite ?

Da ! Toate planetele sunt locuite ! Doar ca locuitorii lor au alta consistenta ce nu poate fi vazuta, simtita de noi. Cum noi suntem constituiti din aceleasi elemente chimice ca si ale pamantului, la fel si ei sunt constititi din materialul din care este alcatuita planeta lor.
Exista umanitate solida - adica noi, lichida, gazoasa si fluidica pe planete solide, adica cele din sistemul nostru solar, lichide, gazoase si fludice. Planetele si umanitatea fluidica se aseamana cu duhul  decurand desptrupat.  

Oricare ar fi consistenta lor, aceste entitati trebuie sa faca ceva, pentru a cunoaste si evolua. Numai infinitul este inactiv. In lumea fluidica si gazoasa nu exista decat munca si viata vesnica.  In lumile lichide exista o activitate mai redusa, dar nu exista moarte. Numai in lumile solide exista moartea si repausul aparent al trupului - somnul. 

Daca cineva ar intreba un duh indiferent din ce lume ar veni lichida, solida, gazoasa, fluidica '"Cine te-a facut ? ar spune :  Tatal meu m-a emanat din centrul Creatiilor. Atat imi amintesc, "

Duhurile toate poseda inteligenta, vointa si memorie. Cu ajutorul acestor facultati trebuie sa lucram, sa conducem, sa guvernam tot ce vine din infinit.  Ramane ca noi, parti din EL sa ne straduim cu puterea noastra sa lucram asupra materiei din infinit pentru a o pregati. Iata de ce Tatal absoarbe mereu particule din infinit si le emite ca sa umple  creatiile sale, globuri ceresti si fiinte de tot felul. 

Toate purced din tatal. Conditia de viata din Divin nu este identica cu conditia de viata din infinit.  Corpul divin traieste in mamar , iar mamarul este scaldat la periferie de materia din infinit. 

Ce este sus este si jos. Fatul traieste in uterul mamei, in mamar, si este scaldat in lichidul amniotic. 

 Divinul fiind perfect si particula emanata din el este perfecta. Dar ca nu cumva sa-i treaca prin minte ca venind in lume , oricare ar fi ea sa strice armonia i s-au redus puterile. Daca ar fi ramas egala cu Divinitatea, particula s-ar fi crezut un al doilea Divin ( vezi cazul lui Lucifer) si atunci ar fi existat doi Divini. Or cum Tatal emana puzderii de miliarde de particule-duhuri ar exista miliarde de capi divini in univers, care nemaifiind supusi unei singure vointe imediat ar dezorganiza totul. 

Divinul central conduce dar nu-si impune vointa. El a facut legea si a lasat liberul arbitru particulelor emanate de EL. Slujitorii lui au grija ca legea sa nu fie incalcata.  Iata de ce particula perfecta a fost deperfectata, lasandui-se numai intuitia. Procedandu-se astfel, duhul nu-si mai aminteste originea glorioasa, ca este Fiu de Dumnezeu, cum spune de altfel si psalmistul, ca suntem fii de Dumnezeu. I s-a lasat doar o amintire vaga care il face sa nu-l uita cu totul pe Creator, sa nu-l nege pe cel ce l-a nascut.  

Inafara de intuitie duhul mai are si ratiune. Particulei divine cand i s-a dat drumul in Universul Creat nu i s-a extras decat vasta sa memorie divina. Acum poate fi trimis sa lucreze in lumile create fara nici un pericol. Particula Divina va zice : " Eu nu sunt Dumnezeu, dar exista Dumnezeu. Eu nu sunt Dumnezeu, dar Dumnezeu este ca mine."  (suntem facut dupa chipul si asemanarea LUI ne invata Biblia) Eu sunt facut de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea sa si functionez la fel ca EL." 

Tatal Ceresc este o unitate, dar unitatea lui este compusa dintr-o infinitate de particule omogene si perfect armonioase intre ele, lucrand ca o singura gandire, simtire, vointa. ( sa facem chip dupa chipul si asemanarea noastra). Totdeauna Tatal vorbeste la plural.( Vezi si postarea "sa-mi ramana bucuria" unde Jack, lucreaza cu Piere, Pierre cu Paul, etc) 
 Corpul Tatalui este o asociatie multipla. Tatal este o unitate imensa. Din aceste particule ale lui va emite  formand corpurile ceresti, duhurile, etc. Toate acestea sunt supuse unei singure vointe cand sunt in corpul Tatalui  si cand vor fi emise vor lucra in lumile unde sunt trimise ca vrajite, supuse tot unei singure vointe. Nu se admit "razvratirile" care ar creea anarhie, si ne-ar atrage din nou in infinit.  

Infinitul este inactiv si noi trebuie sa-l activam. Divinitatea n-a cuprins tot infinitul. S-a dilatat si a crescut intr-una dar n-a cuprins decat o mica parte din infinit.  

Tatal conduce lumile in mod direct prin vointa sa constanta, uniforma si in mod indirect prin copii saisuperiori de toate gradele, duhuri emanate candva si ele din corpul tatalui. Vointa tatalui care tine ca intr-un cerc de fier totul  se numeste Lege. 

Duhurile emanate in lume vad, lucreaza, prefac materiile, ajuta la evolutia materiei acolo unde sunt trimise, apoi se intorc inapoi in mamar cu rezultatele obtinute, cu experientele dobandite, de unde tatal extrage anumite concluzii care-i vor servi la noile creatii., la emiterea de noi legi. 

Prima data tatal isi trimite copii in universul solid apoi dupa miliarde de ani, acestia se intorc cu totii la El, cu rezultatele si experientele dobandite. Doame fereste sa alegem altceva, sa ne intoarcem cumva in Infinit.  

A doua oara ii timite in lumile lichide, unde traiesc miliarde de ani, apoi iar se intorc la el. 

A treia oara ii trimite in lumile gazoase unde invata o noua forma de existenta si acumuleaza cunostiinte si legi noi si iarasi vin si raporteaza rezultatul muncii lor. 

A patra oara ii trimite in lumile fluidice, apoi se reintorc la el.   

Cu cat copii se ridica pe trepte mai inalte, actiunea Tatalui se reduce. Ingerii impreuna cu Fii de Dumnezeu care vor fi trecut experienta celor patru "universuri"  (spunem patru universuri la modul in care sa pricepem cumva ce se petrece sus) vor fi destinati sa ramana in lume ca guvernatori a tot ceea ce se va crea in viitor. Ei vor ramane colaboratori ai Tatalui  in aparenta exteriori, dar in realitate interiorii lui , contribuind la cucerirea haosului  si urcand mereu si ei pe scara puterii, cunoasterii si evolutiei nesfarsite. 

Cand ingerii au atins ultima treapata a evolutiei angelice vor ramane in sfera mamar creend noi materii si duhuri. Tot ce vedem in jurul nostru se datoreaza priceperii prepararilor si transformarilor continue ale acestor Divini Auxiliari, El avand nevoie de Fii sai in grandioasa sa opera.  

De la inceput pana azi infinitul a fost cucerit si concretizat in patru mari unitati sau universuri. Corpul divin s-a rastignit in infinit, pe o cruce formata din patru fete, infinit de mari, unde evolueaza nebuloasele in formare, sorii cu tot cortegiul lor. In cele patru universuri se afla materia infinitului , careia putem sa-i spune material cosmic.  

Noi suntem departe de Tatar si Mamar, dar avem rabdare si invatam mereu, gratie intuitiei noastre.Cand intrebi ceva ce pentru altul pare o nebunie ingerul spune blajin: " fiule daca ma intrebi acest subiect este pentru ca ai ajuns la gradul cand intuitia ti-a permis sa se nasca in gandirea ta o asemenea intrebare. Priveste la duhurile rosii ale Pamantului care auzind asemenea intrebari vor zice : Ce ne intereseaza pe noi asemenea idei? Ele nu sunt de nici un folos. Vorbiti-ne mai bine de cum se vindeca lepra. Cum se poate tamadui cancerul? Cum putem fi mai fericiti cand luam iarasi un trup? Asta ne intereseaza pe noi, nu ideile acestea abstracte. Pentru ca voua vi s-a albit pielea de albi ce sunteti, culoarea noastra rosie ne cere sa stim cat mai mult despre sangele rosu al viitorului nostru trup. Dragii nostrii albi, ajutati-ne si pe noi sa ne ridicam, sa ajungem sa albim si noi la fel ca voi si sa avem gandurile departe spre Divinul Central ca si voi, dar acum nu putem. 


 
Tatal Ceresc este  Tata si Mama in acelasi timp, separat de Respirator, locul prin care se capteaza materia din haos si totodata se expulzeaza in lumile create. Iata taina Sfintei Treimi.  ( Rugandu-ne Maicii Domnului ne rugam de fapt tot Tatalui Ceresc. Mamarul preface pulberea haotica in materie, duhuri, etc, iar Tatarul activeaza particulele, inteligenta, vointa si memoria duhurilor, a creatiei in general.)

Daca doresti sa sti unde locuieste Dumnezeu, apoi afla ca stie de ce a spus, "nu poti vedea fata mea si sa traiesti," pentru ca traim in corpul lui, al acestei imense sfere compusa din Tatar, Mamar si Respirator. Este ca si cand globula rosie din sange ar vrea sa vada omul in care traieste, sau inima ar vrea sa te vada, plamanul, sau orice mica particula din interiorul corpului tau etc. Tatal Ceresc este Sfera Cosmos finit, care atrage in permanenta particule din infinit, iar noi plutim in corpul lui undeva in unul din cele patru universuri)
Daca ajung sa-l vad pe tatal, inseamna ca am ajuns iar in infinit, ca sunt inactiv, deci totusi nici de acolo nu-l pot vedea.

Asa ca sa avem grija cum ne purtam sa nu-i producem Creatorului durere, sa nu fim ca unele organele din corpul nostru care ne supara si sa  trebuieasca sa mergem la doctor cu ele sau mai grav sa le inlaturam prin operatie. Iisus ne spune ca daca madularul tau te tulbura scoate-l, ca poti merge mai departe si fara el.


  Asa dar, chiar de am explora cosmosul nu am vedea omuleti verzi cu ochii nostri de "tina", doar prin vedere spirituala si celelalte simturi care trebuie trezite vom putea face cunostiinta cu ei si asta doar daca ni se va permite, ceea ce nu cred, pentru ca nu corespund vibratiile. Suntem relativ tineri, fiind incarnati  in universul solid. .
 

(Din Tainele vietii si ale Universului - de prof. Scarlat Demetrescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu