vineri, 10 mai 2013

Cine voi fi !

 Este adevarat ca atingem cerul?

Daca am aflat cine sunt, a venit momentul sa aflu cine voi fi... viata continua!

Pentru a nu mai bajbai ca orbul lipsit de vedere e nevoie sa cunosc bine legea cauzalitatii si a efectelor, iar in popor cunoscuta ca : "ceea ce semeni, aceea culegi".
In timpul existentei terestre emitem trei feluri de forte. Mai intai emitem vibratii mentale, numite ganduri, care se raspandesc in eter. Acestea lucreaza in jurul nostru sub forma unor cauze uriase producand efecte in fiecare secunda fara a tine cont de distanta. 
A doua categorie de forte emise sunt dorintele. Ele se nasc in sufletul nostru si se fixeaza ca idei-forte in corpul nostru mental. Aici vibreaza continuu si asteapta momentul prielnic pentru a se manifesta, fie in lumea eterica, fie in lumea pamanteana. 
A treia categorie de forte sunt faptele si sunt puse in lucru de cele doua forte descrise mai inainte. Rezultatele lor se tes intre ele ca firele unei panze din care vom construi viitorul nostru corp fizic si vital, determinand felul de viata ce-l vom avea, cu alte cuvinte viitorul destin. 
Omul pe pamant are in fata doua destine: -unul din veacurile trecute si al doilea tesut de acum incolo.
Ferice de omul care achita cat mai mult din datoriile veacurilor trecute si se straduieste pe cat posibil sa nu contracteze altele noi.

 Gandurile

Cand gandurile noastre, preocuparile mentale sunt obisnuite si inferioare, cele ale existentei de zi cu zi - mese copioase, chefuri, placeri senzuale, urzeli calomnioase, razbunari, etc, perispiritul devine mai grosolan decat era poate la inceput cand te-ai nascut sau pana a nu avea asemenea preocupari, dar dupa aceea se imbiba cu o materie eterica de proasta calitate din mediul inconjurator.
Cand gandurile se inalta la probleme stiintifice, preocupari de felul ridicarii neamului, usurarea durerii celor nefericiti, etc, cand avem idei de ordin superior, atragem din spatiu fara stirea noastra materii eterice de o calitate superioara si protectia sfiintilor de altadata, care acum vegheaza la evolutia copiilor lui Dumnezeu din inaltul cerului. Tocmai acest gen de preocupare intelectuala inaltatoare contribuie la teserea unui destin frumos data viitoare. Aceste forte il inzestreaza pe viitorul om cu calitati sufletesti deosebite, daruri intelectuale minunate, o minte cuprinzatoare si intelegerea celor mai abstracte probleme. Va primi un trup perfect si un sistem cerebral care sa raspunda usor la impulsurile primite de la spirit.
Din cele expuse se vede ca omul isi faureste singur destinul. El este mesterul care isi tese haina viitoare. Dupa cum grija de aceasta i-a fost mai mica sua mai mare va avea o haina mai fina sau mai grosolana. Tatal ne-a dat urzeala si suveica. Munca o facem noi, fiecare pentru el. Tatal ne trimite pe fiecare pe unde a fost si el. Toata starea noastra de acum si din trecut nu ne-a facut-o Creatorul cum cred multi. 

Gandul este factorul cel mai puternic, cel mai hotarator pentru viitoarea intrupare. Gandul nascut in mintea unui om este mai puternic, mai concret sau mai abstract in functie de puterea mentala a acelei persoane. O gandire comuna apartine unui spirit tanar pe scara evolutiva, iar o gandire abstracta apartine unui spirit batran, trecut prin foarte multe vieti pe scara evolutiva.

Deci e bine sa retinem: 
 1. sa nu mai gandim mereu fara rost si sa sarim de la un subiect la altul abordandu-le superficial, haotic .
2. sa nu permitem sa se nasca in noi sub influenta unor factori invizibili ori sub impresia celor petrecute in timpul zilei - idei josnice, necuvincioase, de ura impotriva cuiva. Chiar daca apar, sa nu persistam asupra lor, si se vor sparge ca un balon de sapun ( sa nu apuna soarele peste mania ta)
 Daca gandim dezordinat si trecem repede de la un subiect la altul, producem vibratii dezordonate, imagini care abia formate se distug prin imaginea urmatoare. Aceasta furtuna, invalmaseala de imagini abia conturate aduna in jurul nostru materie haotica din care spiritul nu poate extrage o invatatura. O insirare a imaginii da putinta spiritului sa faca o analiza concreta a marimii si intensitatii culorii ideilor si poate extrage o invatatura care da nastere unei forte. Daca gandim mereu fara rost buimacim spiritul care nu-si va putea forma un rationament, practic nu are nici un castig de pe urma gandirii noastre. Un spirit daca este dornic de invatatura si care locuieste intr-un trup care nu-i mai este de folos, sa stiti ca il paraseste repede...Omul vine la viata urmatoare cu o mentalitate haotica, inferioara, la fel ca in viata de acum.
 Gandul produce unde vibratorii. Corespunzator acestor vibratii se nasc in jur imagini a caror totaliate inseamna gandirea mea. Deasemenea cand vorbim producem vibratii receptate de ureche si prin fluidul inconjurator acestea sunt transmise mai departe in eter. Ele ajung la spirit, care priveste aceste imagini insotite de sunete, le vede forma, culoarea si aude muzica lor, intelegand astfel ce a vorbit interlocutorul nostru. Spiritul nu aude sunete ci vede imagini. Imaginile sunt limbajul cosmic. De exemplu daca ne-am gandit sa cumparam un carucior unui paralitic, sau sa dam un ajutor banesc cuiva care chiar il merita si are mare nevoie de acesta, spiritul vede culoarea roz si un sunet specific placut. Cum gandurile intotdeauna sunt insotite de sentimente, dupa ce imaginile lor au luat nastere, se indreapta spre eter de unde se intorc sub forma unor cauze identice cu natura lor - inalta sau joasa. Cei care poseda vedere spirituala pot vedea formele- ganduri asemenea unor fiinte colorate si sonore si pot vedea ispravile lor in lumea spatiala. 

Prin dorintele, pasiunile si gandurile sale nobile sau josnice, omul este un creator de fiinte, reproducand in mic, ceea ce Creatorul universurilor a produs in mare.  Lumea din jurul nostru este plina de hoarde de astfel de fiinte, creatii, agenti producatori de bine sau rau, entitati benefice sau malefice, forte ce actioneaza asupra celor ce le-au creat, sau a celor pe care ii vor intalni in cale si a caror vibratii sunt pe aceeasi frecventa. Durata acestor fiinte in spatiu depinde de energia creatorului lor, putand dura saptamani, ani, luni. Inafara de forta initiala, existenta lor se prelungeste si se intareste prin repetarea aceluiasi gand si in zilele urmatoare. Daca autorul lor revine iarasi cu gandul la aceleasi sentimente, idei, pasiuni, dorinte, le trimite o noua cantitate de energie si o mai mare putere de rezistenta in timp. Cum lumea este inca destul de inapoiata la acest capitol, spatiul este plin cu miliarde de asemenea creatii care se atrag unele pe altele, cele de acelasi tip, fortificandu-se, astfel ca forta lor devine si mai mare, forma lor capata un contur si mai precis. Asadar traim intr-un roi nevazut de fiinte malefice ori benefice care roiesc in jurul nostru.Daca peste noapte ne-am trezi cu vedere spatiala am innebuni de ce am vedea.
 (Vezi pictura de la Draganescu a lui Arsenie Boca " eu sunt tu si tu esti eu, cum, nu ma recunosti, sunt creatia ta, de acum suntem nedespartiti ") 
Odata create aceste fiinte se tin de autorul lor, formand in jurul sau o ceata. Prin vibratiile lor, ( creaturile) produc de aceasta data idei de ura sau fapta buna, influentand mintea autorului lor.
Il indeamna din nou la dusmanie sau la realizarea gandului frumos prin care au fost create. Daca omul ar avea in jurul sau numai creatiile lui, ar mai putea scapa de ele, dar atrage ca un magnet alte creaturi emise de altii de aceeasi vibratie malefica care il vor indemna la ura, dusmanie, perversiuni, crime, sinucidere, etc.

De aceea ori de cate ori simtim tendinta de a ne irita, de a porni la actiuni necugetate, sa ne amintim ca nu sunt indemnurile spiritului nostru ci indemnul ticalos al creatiilor malefice din jur.Atunci sa revenim hotarati la calm, la ideea ca toti suntem frati, ca insasi piatra este fratele nostru mai mic, o creatie asemeni noua de-a Tatalui . Sa ne scuturam de ideile negre venite, calmul se asterne peste sufletul nostru, devenim cuminti si nu mai atarnam destinului nostru inca o ghiulea, care sa ne retina alte veacuri pana o rezolvam.  Cand astfel de creaturi malefice care bantuie spatiul vor intalni un om cuminte, credincios, linistit, suflet curat, vor fi respinse ca benzile de hartie din fata unui ventilator. Acest om bland, linistit, pasnic, suflet curat va atrage ca un urias magnet toate fiinte si entitatiile benefice care au fost create de altii prin ganduri bune, sublime, rugaciune, mila, iubire, generozitate.

Multe miscari politice, militare, economice, chiar razboaie au fost pregatite prin manipulari, urziri, cuvantari provocatoare care s-au acumulat in spatiu si la vremea cuvenita, cand au avut suficienta putere s-au coborat jos pe pamant, sub influenta lor omul distrugand tot si lasand in urma sa ruina si doliu. Acesti oameni generatori de forte malefice nu doar ca nu evolueaza, dar nu lasa nici pe altii sa mearga inainte, jenandu-le evolutia. Cand spiritul trece bariera mortii fizice, omul isi va vedea  propria opera - toate aceste imagini insotite de sunete vor defila prin fata lui, asemeni unei armate in fata comandantului, ingrozindu-l, daca este generator de malefic si purtandu-l pe brate daca este un suflet curat, credincios. ( vezi cartea mortilor tibetana unde descrie aceste lucuri )
Spiritul omului poarta inscris cu litere eterice actiunile tuturor vietilor sale. Chiar daca formele ganduri au disparut demult, imaginea lor proiectata a ramas pe veci in arhiva universului. Cat timp va trai acest pamant si va exista acest univers, solid, ca de el vorbim acum, tot ce a gandit un om, a dorit, a simtit in lunga lui serie de vieti pe diferite planete va ramane intiparit in arhiva cerului.

De dimineata pana seara cand ne culcam, ne-a mers gura, am criticat, dojenit, ocarat, blestemat. Acest fel de actiuni sunt aproape neinsemnate fata de multimea gandurilor ce ne-au trecut prin minte.  Daca am reprezenta cele trei categorii de actiuni omenesti dintr-o zi, am atribui nr. 1 greselilor cu fapta, 100 pentru cele cu vorba si 10.000 pentru cele cu gandul.

Fericit este omul care nu greseste cu fapta, insutit mai fericit cel care nu vorbeste de rau pe nimeni si nespus de fericit va fi in viata viitoare cel care se va sili sa nu greseasca cu gandul.

Suntem chemati sa ducem o existenta linistita, inteleapta, sfintita, iubitoare, cautand mereu sa ne instruim, sa alinam durerile altora cu fapta ori cu vorba, sa avem preocupari stiintifice, filozofice, artistice. Daca nu avem astfel de preocupari atunci sa ne rugam neincetat, rugaciunea mintii,rozariul, sau alte rugaciuni scurte, dar repetate mereu pentru a prinde contur si a genera putere protectoare in jurul nostru.

Dupa felul cum am gandit in aceasta viata ne pregatim destinele viitoare pentru ca formele gand carora le-am dat viata ne urmaresc si in cealalta.  Oricine a urmarit aceste randuri intelege ca numai astfel omul se ridica din intunericul mintii salbaticului pana la lumina mintii savantului  si de aici la intelepciunea ingereasca a sfiintilor. Acesta este rostul existentei noastre terestre, sa ne ridicam mereu la cumintenie, la intelegerea ca toti omenii sunt copii aceluiasi Tata, prin uramare suntem frati si trebuie sa ne iubim.

Dorintele

Acestea ne indeamna sa intram in posesia lucrurilor placute, sa obtinem bani, placeri, case, mosii, obiecte de arta. Dorinta este motorul care ne mana spre onoruri si placeri de tot felul. 
Astfel de dorinte sunt ale unui spirit planetar pervertit, degradat, intru-cat apartine globului pamantesc.  In faza de evolutie actuala a omenirii majoritatea oamenilor sunt animati de dorinta de a-si umfla pantecul cu bunatati de tot felul, doresc sa se inalte in ochii semenilor  prin glorie, renume, vanitati efemere, neinteresandu-se ce va fi "dincolo".

Putini, foarte putini, spiritele batrane stau linistite, retrase, ducand o viata pioasa, uramarind ceea ce inobileaza sufletul, stregand lacrimile celorlati, povatuindu-i si ajutandu-i. 

Corpul nostru planetar se formeaza in functie de dorintele din aceasta viata. Daca ne fura poftele pentru imbracaminte luxoasa, bijuterii, automobile, case de prisos, corpul nostru planetar va aspira catre o materie eterica inferiara. Daca ducem o viata tihnita dar  indiferenta la lux si la lumina inselatoare a lumii, corpul nostru planetar va aspira materie planetara fina, de calitate. Materia eterica fina ori grosolana aspirata  va determina bucurii sau  mahniri sufletesti. Un corp planetar cu metehne va determina formarea unui corp vital slab, cu viitoare boli, depresii, epilepsie si in general toate tipurile de bolile nervoase. Daca persistam pe aceasta cale, viitorul trup se va forma incorect. Semnalele le avem inca din aceasta viata. Pentru ca dorintele sale au fost inscrise in corpul planetar,in viitor el se va naste intr-o familie unde acestea pot fi satisfacute. Daca a fost animat de dorinte superioare se va naste intr-o tara, famile civilizata, oferindui-se posibilitatea sa se ridice cat mai sus si sa aspire la dorinte si realizari superioare. Daca a fost stapanit de dorinte lumesti, va cauta sa se nasca acolo unde aceste forte vor fi cheltuite, risipite. Dac o dorinta nu poate fi implinita in mai multe intrupari, asteapa veacuri pentru a fi realizata, pentru ca a devenit forta. Dorintele pot devini forte atat de puternice incat conduc spiritul spre realizarea lor. 

Ai grija ce-ti doresti, ca primesti. Daca obiectul dorintei tale nu este la aceeasi vibratie cu tine, primesti echivalentul, ceva cu care ai afinitate, rezonezi, si cum nu ai vedere spirituala, ai grija ce-ti doresti. Sa nu cerem in rugaciune bunuri materiale, o anumita persoana, spune nu luxului, coloanei de masini din fata casei, averilor, caselor de prisos, pe care niciodata nu le vizitezi, daramite sa le mai si locuiesti.. Sa cerem intelepciune luminata de sus si pricepere sfanta, binecuvantare, pace, sanatate, caci toate ti se intorc.


Faptele

Daca repetam mereu aceeasi actiune, aceasta devine automatism. Putini stiu ca o astfel de obisnuinta pune o bariera in fata celorlalte manifestari ale ego-ului nostru. Noroc ca aceasta nu dureaza decat cat dureaza trupul. Dar totusi faptele noastre ne leaga pe viitor de persoanele carora le-am facut rau. Omul este o fiinta sociala, indiferent cat de izolat ar incerca sa stea. Daca aflam de exemplu ca o cunostiinta este muritor de foame, ne vom duce si-l vom ajuta cu bani, cu cele necesare, vom crea o legatura karmica cu acesta. Aceasta legatura creata il va determina in alte existente sa ne-o plateasca sub forma unui sprijin material oarecare. Numai asa destinul lui a fost satisfacut, datoria achitata.
Alt exemplu: un om pe patul de moarte lasa averea si copii sai in grija altcuiva, care nu este o persoana onorabila. In veacurile ce vor urma acest om va fi urmarit de fapta sa, caci si-a legat destinul sau de soarta acestor mostenitori pe care i-a deposedat de averile lor si data viitoare va fi si el deposadat de avere, ramanand in mizerie. Atunci va invata amara lectie - omului nu-i ingaduit sa ia bunul altuia,( vezi ultima porunca, nu pofti nevasta altuia, nici casa lui, nici boul lui, nici magarul lui )

Daca am fost pentru fratele nostru cauza mizeriei sale materiale, morale sau fizice doar pentru a ne satisface noi o dorinta, vom avea un destin deplorabil, nascandu-ne in conjuncturi generatoare de mizerie,  suferinte fizice, morale sau materiale. Trebuie sa va spun ca intre fapta fizica si motivul care a determinat-o, motivul care a generat-o are o putere mai mare in viitoarea viata.

Sfat: gandind mereu la probleme abstracte, filozofice ne vom obisnui intr-o asemenea masura cu acest mod de gandire, incat ideile banale, josnice ne vor provoca neplacere. O conversatie sub nivelul cu care ne-am obisnuit ne va face sa plecam din acel mediu. Obisnuit cu adevarul, mentalul nostru va deveni incapabil sa mai emita minciuna. Cantitatea de cunostiinte acumulate ne va face mai intelepti, asa ca vom zambi de mila cand vom primi explicatii ce denota o desavarsita ignoranta a naturii omenesti si a legilor naturii.  Spiritul se va ascuti in asa masura incat prin deductie sau prin inductie intrevedem sau descoperim adevarul  in situatiile cele mai complexe. Duhul nostru nu este in repaus niciodata, prin urmare trebuie sa-i oferim idei pe care sa le framante, sa le analizeze, sa traga din ele concluzii, pe scurt sa-si faca educatia care il va inalta candva la rangul de Divinitate.



Şi viaţa continuă - YouTube

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu