miercuri, 12 noiembrie 2014

Raspuns la intrebarea: care este rostul vietii ?

Raspuns la intrebarea care este rostul vietii ? 

Multi se intreaba : 

  •  care este rostul vietii mele ?
  •  cum pot sa am o viata cu scop, implinita si cu satisfactii ?
  •  voi avea vreodata posibilitatea sa realizez ceva care sa aiba semnificatie in viata mea ?
Exista ata de multi oameni care nu au incetat sa se gandeasca la rostul vietii lor. Ei se uita inapoi in timp si se mira de ce relatiile lor cu alte persoane au fost rupte sau de ce se simt atat de goi chiar si dupa ce au obtinut ce si-au propus.  Un jucator foarte celebru intr-un anumit sport a fost intrebat ce si-ar fi dorit sa-i spuna ceilalti cand a inceput sa joace acel sport. Acesta a raspuns: mi-as fi dorit sa fi existat cineva care sa-mi fi spus ca nu voi gasi nimic in momentul in care voi ajunge in top"  Multe teluri isi descopera goliciunea numai dupa ce au fost irositi ani de zile pentru a fi implinite.
In societatea umanista de azi oamenii urmaresc multe scopuri, gandind ca in ele vor gasi implinirea. Unele dintre acestea includ : succesul,sanatatea, relatiile bune, sexul, distractia, filantropia... Dupa ce si-au vazut implinite aceste scopuri multi au marturisit ca golul adanc din interiorul lor s-a pastrat, avand un sentiment de goliciune pe care nimic nu pare sa il poata umple.
Autorul cartii biblice Eclesiastul a descris acest sentiment atunci cand a spus " Desertaciune! Desertaciune!...Desertaciune a desertaciunilor! Totul e desertaciune" Acest  autor a avut bogatii peste masura, intelepciune peste cea a oamenilor din toate timpurile, palate, gradini de invidiat pentru orice regi, cele mai bune bucate, cel mai bun vin, cele mai frumoase femei si s-a bucurat de orice forma de distractie existenta. la un moment dat a spus ca orice si-a dorit a avut. Si iata-l tragand linia dupa "viata sub soare" ca sa ajunga la concluzia ca totul este desertaciune. De ce o astfel de goliciune? Intrucat Dumnezeu ne-a creat pentru ceva dincolo de ce putem experimenta aici si acum. Solomon, pentru ca despre el este vorba a spus ca Dumnezeu " a pus gandul vesniciei in inimile oamenilor...In inimile noaste suntem constienti ca acest aici si acum nu inseamna totul. 
In Geneza,  prima carte a Bibliei, descoperim ca Dumnezeu i-a creat pe oameni dupa asemanarea sa ( Geneza 1:26), ceea ce inseamna ca suntem mai aproape de asemanare cu Dumnezeu decat orice altceva, orice alta forma de viata. Mai descoperim ca inainte ca oamenii sa cada in pacat si ca blestemul sa vina pe pamant urmatoarele lucruri erau adevarate
  • Dumnezeu a facut omul o fiinta sociala ( Geneza 2:18-25)
  • i-a dat omului o ocupatie (Geneza 2:15)
  • Dumnezeu a avut comuniune cu omul ( Geneza 3:8)
  •  i-a dat stapanire asupra pamantului ( Geneza 1:26)
 Ce semnifica aceste lucruri? Dumnezeu a vrut ca fiecare din aceste lucruri sa implineasca reusita in viata a noastra, dar acest lucru a fost afectat de caderea omului in pacat si de blestemul care a cazut asupra pamantului ( Geneza 3)

In Apocalipsa, la finele unor evenimente care marcheaza sfarsitul lumii, Dumnezeu ne spune ca va distruge pamantul si cerul actual  si va crea un cer nou si pamant nou. In acel moment el reface comuniunea deplina ci omenirea rascumparata. Insa unii dintre oameni vor trebui judecati si declarati nedrepti si astfel sa fie aruncati in lacul de foc ( Ap. 20:11-15)
Astfel blestemul pacatului va fi dezlegat, indepartat, nu va mai exista suferinta, boala, moarte, durere (Ap. 21:4). Cei credinciosi vor mosteni binefacerile binecuvantarii Domnului. 

Prin aceasta se inchide cercul, Dumnezeu reface in totalitate comuniunea cu el, indepartata prin pacat . Acum a merge prin viata obtinind orice si cu orice pret, numai pentru a muri despartit de Dumnezeu este mai mult decat inutil pentru oricine. Dumnezeu a creat o cale pentru obtinerea fericirii vesnice. Cum se poate obtine fericirea vesnica si acest rai pe pamant? Simplu - prin restaurarea relatiei cu Dumnezeu, pierduta in momentul in care Adam si Eva au cazut in pacat. Astazi, aceasta relatie cu Dumnezeu este posibila numai prin Iisus Hristos ( Fpt Ap. 4:12; Ioan 14;6; Ioan 1:12) Iisus a spus urmatoarele lucruri: " Veniti la Mine, toti ceo truditi si impovarati si eu va voi da Odihna. Luati jugul meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul meu e bun si sarcina Mea este usoara" ( Mt 11:28-30); " Eu am venit ca oile sa aiba viata si s-o aiba din belsug " ( Ioan 10;10)
Aceste versete ne spun ca trebuie s facem o alegere.  Putem sa ne continuam viata dupa propriile idei, si ajungem la desertaciune, sau putem sa-l urmam pe Dumnezeu si voia sa in viata noastra, ceea ce va conduce la o viata traita din plin, dorinte ale inimii implinite, multumire si satisfactie in viata. Aceasta nu inseamna ca este cea mai usoara viata, dar este cea mai implinita. 
Sursa: Dumnezeu te iubeste!
fragment din postarea mea: Raspuns la intrebarile legate de Dumnezeu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu