luni, 17 februarie 2014

Secretul puterii spirituale !

Noi avem un traseu marcat de Dumnezeu ca si iudeii. Ei cunosteau drumul pe care-l aveau de parcurs dupa stalpul de nor ziua si cel de foc noaptea. La fel ca ei avem un traseu marcat, de la care nu avem voie sa ne abatem, deci trebuie sa invatam sa umblam doar pe unde ne este permis.  Pe acest drum intalnim tot felul de impotriviri, forte contrare care incearca sa ne abata din drum. De ce? simplu, pentru ca traim intr-o lume a binelui si raului pe care trebuie sa-l stapanim. Chiar si in noi exista acele doua forte contrarii, nu doar in natura. Cu cat ne inaltam mai mult spiritual, batalia cu "ispita" , cu fortele contrarii devine mai grea. 
Exista multe forte potrivnice, incepand cu atractiile variate, poftele trupului si terminand cu cele care ne ataca spiritual din toate partile. Vedeti ce spune ce spune Pavel la sfârşitul Epistolei sale: “Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui,  ci împotriva începătoriilor,  împotriva stăpâniilor,  împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac,  împotriva duhurilor răutăţii,  care sunt în văzduhuri” (Efeseni 6,  12). Prin urmare ne intrebam - a creat Dumnezeu raul ? si daca da, de ce ? Din studiile biblice putem da un raspuns : Daca Dumnezeu nu ar fi permis existenta raului, atat oamenii cat si ingerii l-ar fi slujit  din obligatie, nu ca urmare a unei alegeri. El nu a dorit sa dea nastere unei curse de roboti care nu au libertate de alegere. De aceea ne-a dat domnia peste aceasta planeta si toate le-a supus omului pe care l-a inzestrat cu un computer minunat numit creier. Prin urmare raul exista ca sa putem  alege cui ne inchinam, Lui sau nu. Daca nu am fi experimentat raul, am fi stiut cat de minunat este binele ? 
Toate acestea le permite pentru zidirea cresterii spirituale. 
Pentru a deveni robusti, rezistenti fizic ne antrenam prin exercitii fizice. Altfel muschii ar fi mici, lipsiti de putere. Un luptator inainte de a intra in arena se antreneaza mult timp, nu intra novice, nepregatit ca la prima lovitura sa cada fara suflare. Pentru a deveni imuni la anumite boli ne "calim" . La fel si puterea spirituala nu se dezvolta decat prin "ispite", cum le numim noi crestinii, sau teste cum le numesc ocultistii. Insusi Iisus a fost ispitit in pustiu si in mai multe locuri, de fapt intreaga lui viata a fost o lupta pentru a contracara fortele contrarii. 
Niciodata nu vom deveni puternici spiritual doar citind carti spirituale si frecvantand adunari religioase. Toata viata trebuie sa fie "inca o batalie castigata" Cei care se separa de contactul cu oamenii traiesc vieti crestine protejate, dar nu vor deveni robusti spiritual. Poate ca unii sfinti parinti au avut misiuni de a ne transmite revelatii spirituale din pustiu, dar majoritatea, grosul omenirii trebuie sa invete sa depaseasca problemele, sa invete pe propria piele lupta dintre contrarii. Iacov 5:17 ne spune ca pana si Ilie a avut aceleasi ispite ca si noi. Psalmul 66:10-12 ne sugereaza beneficiile minunate care ne vin prin apa si foc ( Caci Tu ne-ai incercat, Dumnezeule, ne-ai trecut prin cuptorul cu foc, ca argintul.
11. Ne-ai adus in lat si ne-ai pus o grea povara pe coapse.
12. Ai lasat pe oameni sa incalece pe capetele noastre, am trecut prin foc si prin apa: dar Tu ne-ai scos si ne-ai dat belsug.
 Tot Biblia spune ca noi avem de infruntat toate stihiile, domniile, stapanirile, care de fapt sunt grade ceresti obtinute dupa trecerea testelor. 
Depasirea ispitei, sau trecerea testului este ca si invatarea inotului. Nu-ti va mai fi frica de apa daca inveti sa inoti. Toate acestea nu le vei reusi "intr-o singura zi". Daca esti rabdator si tenace in aceasta lupta, intr-o zi vei iesi biruitor. 



Cateva explicatii despre domnii, sapaniri, scaune de domnii aflam din Biblie, ca sunt o lume a ingerilor, o lume pur spirituala creata de Dumnezeu Cuvantul.:
"Pentru că prin el au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute, fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El.[7]
Trebuie să reţinem din acest verset, citat mai sus, ca şi lumea spiritelor (adică toate cetele de îngeri) a fost făcută prin Fiul lui Dumnezeu şi pentru Fiul lui Dumnezeu." 

Ce ne spune Biblia despre stihii : "Odată cu stăpânirea pământului, însă, Sfântul Clement Alexandrinul vede în această poruncă şi o stăpânire „nu numai a fiarelor din afară, ci şi a patimilor sălbatice care sunt în noi“. Oricum, Dumnezeu cere omului să stăpânească tot pământul, pentru ca elementele acestuia din urmă să nu redevină stihii pustiitoare şi arată că spiritul trebuie să domine materia."

despre stihii gasiti mai jos:

Biblia - verset cu verset: Prin poruncă dumnezeiască, binele trebuie ...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu