marți, 11 februarie 2014

Rugaciuni neascultate !

 Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in EL si EL va lucra.
ps.37:5

 Acestea sunt cuvintele dintr-un "poster artizanal" primit cadou de la cineva de alta religie decat mine. Fiind la ei in vizita, l-am vazut pe perete, mi-a placut si la plecare mi l-au dat cadou. L-am pus si eu la randul meu pe perete  la vedere in camera unde dorm si ma intrebam de cate ori citeam, cum pot fi puse in practica acele cuvinte, ce anume ar trebui sa faci.

 Acum stiu ca acesta trebuie sa fie slogan zilnic, pentru a nu cadea in latura cealalta, in care tot psalmistul spune: "blestemat sa fie cel ce se increde in om"

 Ca este vorba de psalmist, de Corut, de Forence Scovel Shinn, toti au ajuns la aceeasi concluzie: de Dumnezeu nu te poti apropia cu "buze necurate". Oricat te-ai ruga, autosugestiona pozitiv, Dumnezeu nu intervine in favoarea ta, atat timp cat ai fapte imorale sau ilegale in constiinta. Rugaciunea, autosugestia trebuie inceputa cu scoaterea demonilor din cap, asa cum am spus in postarea "rugaciuni ascultate". Este vorba despre lene, care merge mana in mana cu trandavia, ura, agresivitate, lacomie, inselaciune sau hotie, minciuna. Dupa ce ai constiinta curata poti cere ceva lui Dumnezeu. S-ar putea sa avem de lucrat o viata intreaga doar la "curatenia creierului", alteori vieti la rand. Se pare ca singurul bagajel cu care plecam in lumea de dincolo este "campul mental" care are impresionat in el toate nazbatiile din aceasta viata si din altele in functie de aceasta modelandu-ne viitorul destin. Aceasta inseamna cam respectarea poruncilor insotite si de fapte. Zilnic sa ne "rugam " cu formule de genul : "eu...(numele) nu urasc pe nimeni, in special pe cutare persoana", sunt bland,, nu insel pe nimeni, nu fur,etc.
 Daca avem un esec in viata, sufletesc, financiar, sentimental, de sanatate, pierderi de persoane dragi trebuie sa ne intrebam unde am gresit, de ce am atras acele persoane in viata noastra care ne-au cauzat pierderile. De fapt nu sa ne intrebam de ce, ci sa constientizam ca am demarat acea actiune fara Dumnezeu, bazandu-ne, increzandu-ne doar in oameni si am intrat sub incidenta blestemului. Daca citim Deuteromonul cu Binecuvantarile si blestemele cu siguranta ne regasim la parea intunecata unde avem parte numai de pierderi.  Acum ajungem sa avem raspunsul si la intrebarea pusa chiar la inceput, cum trebuie puse in practica acele cuvinte:
Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in EL si EL va lucra.
Sa dam un exemplu:  avem o pierdere financiara legata de o banca. Iei un credit in care ti se strecoara printre hartii si un "cec" in alb despre care nu ti se spune, ca de fapt cu el garantezi cu toate bunurile tale pentru acel imprumut. Demonul din ea te minte frumos, iti spune ca avand credit negarantat trebuie sa platesti o dobanda mai mare decat ceilalti, dar de fapt te minte frumos, isi cladeste o marire de salariu de 10% pentru ca a mai atras un fraier, fura ani de zile de la tine o gramada de bani, pentru ca ai "credit negarantat" in loc sa-ti spuna care sunt riscuriel daca semnezi acele hartii in acea forma., iar tu daca vrei accepti, daca nu refuzi politicos..( Nu-i blestemati pe cei ce va jefuiesc, ci binecuvantati-i , ca a mea este razbunarea spune Domnul). Multa lume se judeca cu bancile pentru acest mod de operare . Cladesc ceva pe minciuna. Despre relatia personala cu Dumnezeu a celor implicati direct in minciuna, inselatorie si jaf nu ma intereseaza. Intrebarea mea trebuie sa fie de ce am atras acel demon al minciunii in calea mea. Simplu, ca mi-am cladit afacerea pe incredere in oameni si nu in Dumnezeu ! te lasi impresionat ca au in birou zeci de cruci si icoane ( inca o dovada a ipocriziei si a faptului ca nu le influenteaza cu nimic constiinta, nu stiu ca nu te poti apropia de Domnul cu buze necurate.)

Acum : ce spune Dumnezeu ? fi bland si nu urma pe cei ce fac nelegiuirea, lasa mania, paraseste iutimea, asteapta pe Domnul caci când vor pieri păcătoşii vei vedea, caci dragostea lor si ura lor si pizma lor a pierit demult si nu se vor mai bucura niciodata de ce se face sub soare. Toata vremea vesmintele tale sa fie albe ( faptele sa-ti fie frumoase) si untdelemnul sa nu lipseasca de pe capul tau ( adica sa nu lasi sa-ti intre ceva necurat in cap, sa ai grija la sugestiile negative pe care le poti recepta telepatic. Zilnic fa rugaciuni pentru curatarea creierului).


Du-te şi mănâncă cu bucurie pâinea ta şi bea cu inimă bună vinul tău, pentru că Dumnezeu este îndurător pentru faptele tale.
Toată vremea veşmintele tale să fie albe şi untdelemnul să nu lipsească de pe capul tău!

Ce spune Corut ? sa incepi o actiune cu afirmatia urmata de credinta sincera ca asa este : "Dumnezeu ma iubeste, ma ajuta, ma ocroteste si ma inspira in orice loc m-as afla ." si atunci cu siguranta nu ne va mai scoate in cale astfel de oameni-demoni, ci doar acele persoane care sunt inspirate tot de Dumnezeu.

Ce spune Florence Scovel Shinn? Dupa ce ai constientizat care este cauza problemei repeta zilnic : "Doamne nu ma lasa sa urasc aceasta femeie" 
de ce ? raspunsul il gasiti in psalmul 36.

Psalmul 36
1. Nu râvni la cei ce viclenesc, nici nu urma pe cei ce fac fărădelegea.
2. Căci ca iarba curând se vor usca şi ca verdeaţa ierbii degrab se vor trece.
3. Nădăjduieşte în Domnul şi fă bunătate şi locuieşte pământul şi hrăneşte-te cu bogăţia lui.
4. Desfătează-te în Domnul şi îţi va împlini ţie cererile inimii tale.
5. Descoperă Domnului calea ta şi nădăjduieşte în El şi El va împlini.
6. Şi va scoate ca lumina dreptatea ta şi judecata ca lumina de amiază.
7. Supune-te Domnului şi roagă-L pe El; nu râvni după cel ce sporeşte în calea sa, după omul care face nelegiuirea.
8. Părăseşte mânia şi lasă iuţimea; nu căuta să vicleneşti.
9. Că cei ce viclenesc de tot vor pieri; iar cei ce aşteaptă pe Domnul vor moşteni pământul.
10. Şi încă puţin şi nu va mai fi păcătosul şi vei căuta locul lui şi nu-l vei afla.
11. Iar cei blânzi vor moşteni pământul şi se vor desfăta de mulţimea păcii.
12. Pândi-va păcătosul pe cel drept şi va scrâşni asupra lui, cu dinţii săi.
13. Iar Domnul va râde de el, că mai înainte vede că va veni ziua lui.
14. Sabia au scos păcătoşii, întins-au arcul lor ca să doboare pe sărac şi pe sărman, ca să junghie pe cei drepţi la inimă.
15. Sabia lor să intre în inima lor şi arcurile lor să se frângă.
16. Mai bun este puţinul celui drept, decât bogăţia multă a păcătoşilor.
17. Că braţele păcătoşilor se vor zdrobi, iar Domnul întăreşte pe cei drepţi.
18. Cunoaşte Domnul căile celor fără prihană şi moştenirea lor în veac va fi.
19. Nu se vor ruşina în vremea cea rea şi în zilele de foamete se vor sătura.
20. Că păcătoşii vor pieri, iar vrăjmaşii Domnului, îndată ce s-au mărit şi s-au înălţat, s-au stins, ca fumul au pierit.
21. Împrumută păcătosul şi nu dă înapoi, iar dreptul se îndură şi dă.( pe o pereche pe papuci de-a bogatanului)
22. Că cei ce-L binecuvântează pe El vor moşteni pământul, iar cei ce-L blesteamă pe El, de tot vor pieri.
23. De la Domnul paşii omului se îndreptează şi calea lui o va voi foarte.
24. Când va cădea, nu se va zdruncina, că Domnul întăreşte mâna lui.
25. Tânăr am fost şi am îmbătrânit şi n-am văzut pe cel drept părăsit, nici seminţia lui cerând pâine;
26. Toată ziua dreptul miluieşte şi împrumută şi seminţia lui binecuvântată va fi.
27. Fereşte-te de rău şi fă binele şi vei trăi în veacul veacului.
28. Că Domnul iubeşte judecata şi nu va părăsi pe cei cuvioşi ai Săi; în veac vor fi păziţi. Iar cei fără de lege vor fi izgoniţi şi seminţia necredincioşilor va fi stârpită.
29. Iar drepţii vor moşteni pământul şi vor locui în veacul veacului pe el.
30. Gura dreptului va deprinde înţelepciunea şi limba lui va grăi judecată.
31. Legea Dumnezeului său în inima lui şi nu se vor poticni paşii lui.
32. Pândeşte păcătosul pe cel drept şi caută să-l omoare pe el;
33. Iar Domnul nu-l va lăsa pe el, în mâinile lui, nici nu-l va osândi, când se va judeca cu el.
34. Aşteaptă pe Domnul şi păzeşte calea Lui! Şi te va învăţa pe tine ca să moşteneşti pământul; când vor pieri păcătoşii vei vedea.
35. Văzut-am pe cel necredincios fălindu-se şi înălţându-se ca cedrii Libanului.
36. Şi am trecut şi iată nu era şi l-am căutat pe el şi nu s-a aflat locul lui.
37. Păzeşte nerăutatea şi caută dreptatea, că urmaşi are omul făcător de pace.
38. Iar cei fără de lege vor pieri deodată şi urmaşii necredincioşilor vor fi stârpiţi.
39. Iar mântuirea drepţilor de la Domnul, că apărătorul lor este în vreme de necaz.
40. Şi-i va ajuta pe ei Domnul şi-i va izbăvi pe ei şi-i va scoate pe ei din mâna păcătoşilor şi-i va mântui pe ei că au nădăjduit în El.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu