luni, 27 ianuarie 2014

Totul este o joaca ! Pamantul este scena, iar oamenii sunt actorii.

JOCUL VIETII SI CUM SA-L JOCI !

TOTUL ESTE O JOACA SI ASA TREBUIE PRIVITA VIATA PE PAMANT !
Asa este oranduit de sus ca oamenii sa nu stie de existenta spiritelor !

Majoritatea oamenilor declara : "cum sa credem in existenta spiritului cand nimeni nu s-a intors de acolo sa povesteasca cum este." 
Dumnezeu este imaterial. Cum il putem vedea? Credem in el prin cuvant, cuvantul altora ca exista, il intuim prin tot ceea ce vedem in jurul nostru si ne dam seama ca este lucrarea lui. Spiritul la fel este imaterial, nu poate fi vazut cu ochii trupului, doar cu cei ai sufletului.  Multi ar vrea sa comunice cu cei plecati dincolo, sa-i simta, sa-i poate atinge, sa le lase o proba scrisa pe hartie de existenta lor. Legi ceresti severe opresc dezvaluirea spiritului.Este la fel cum i-ai povesti unui salbatic de stilou, cerneala, calculator, ca oricum nu ar intelege. Este interzis ca lumea cereasca sa intervina in viata unui frate de pe pamant.
Exemplu: sa zicem ca asistati la un spectacol de teatru foarte cunoscut.. Un actor de renume joaca rolul imparatului Nero, tiranul care a ucis mii de oameni. Interpretarea sa este admirabila si reda perfect firea, gesturile si cruzimea lui Nero. Lumea uita unde se afla si pare ca vede aievea pe acest imparat despotic. Este transpusa in acel veac. Dar cand lumea este mai absorbita de actiune, apare un individ din culise si spune: onorat public, va rog sa nu va indignati, sa nu-l blestemati pe Nero, pentru ca imparatul acesta este fratele nostru, actorul X. Sa nu- purtati pica, pentru ca acesta este rolul lui. Bietul om nu distruge nimic, fiind un cetatean cuminte, un sot ideal si tata a cinci copii." Va inchipuiti ce impresie penibila ar fi printre spectatori si in ce depresie va cadea bietul artist.
Suprafata pamantului este scena vietii. Lumea ce isi duce viata pe pamant este formata in acelasi timp din actori si spectatori. Fiecare om joaca rolul asumat , sau atribuit de sus. El nu trebuie sa stie decat de rolul sau, rol dictat de gradul sau evolutiv si de destin.Unul va juca rol de rege, altul de servitor, altul de cersetor. 
Entitatile angelice nu au voie sa dezvaluie identitatea adevarata a acestui spirit: "oameni buni sa stiti ca acest rege este fostul talhar dintr-o viata trecuta, ca acest pastor este sfantul cutare la care voi va rugati. Destainuirea nu este permisa, pentru ca oamenii nu ar mai privi cu respect la acel rege, iar pe omul simplu, sau cersetorul l-am face sa protesteze pentru starea sa nenorocita sau umila de acum cand afla ca este o mare lumina spirituala in cer.. Omul nu trebuie sa stie ce a stiut in cer, nu trebuie sa stie ce a fagaduit mai marilor sai cand a plecat pe scena vietii, pentru ca altfel si-ar blestema ziua nasterii cum a facut IOV. Daca i s-ar spune i s-ar tulbura personalitatea, nu si-ar mai putea juca impecabil rolul. 
De aceea oamenii nu trebuie sa stie decat de Creatorul lor, sa se roage lui, asa cum au fost invatati : faca-se VOIA TA, precum in Cer asa si pe Pamant, sa-si accepte rolul primit, sa-l joace pana la capat, caci altfel vor fi sanctionati prin tot felul de boli, nenorociri, care sunt de fapt avertismente sa-si ia rolul in serios, sa se joace frumos precum copii, ca doar aceia vor intra in Imparatia lui Dumnezeu.
Biblia ne invata sa nu judecam degraba pe nimeni si acum am aflat si de ce - ca nu stim care ce rol are de jucat.
Cat de penibili trebuie sa parem inaintea entitatilor ceresti din sfere inalte de lumina cu blestemele, farmecele, vrajitoriile si magia neagra in general in care cred foarte multi!Romanii inca au acest cult, ca al triburilor salbatice.

Monahul Hrisostom Danila de la Iasi ( fost staret al manastirii Bucium, fost profesor de matematica, trecut si prin facultatea de Filozofie, prin cea de Fizica si prin cea de Matematica stie aceste lucruri. In revista Lumea monahilor numarul 76 gasiti interviul cu el, in care ne lamureste ca "Toate sunt joc".

Inca o dovada ca daca s-ar respecta modelul de organizare ceresc, pe care l-am expus intr-o alta postare - citez :"cand  preotii terestrii vor fi si savanti, cunoscatori ai legilor ceresti la fel de bine ca a celor pamantesti , acestia vor fi in legatura cu cerul si vor da directive fericite, dupa indicatiile primite din cer, iar poporul condus de ei va prospera si va straluci in fruntea popoarelor pamantului. Cand toti indivizii poporului vor trai intr-o legatura indisolubila ducandu-si viata intr-o vasta comunitate compusa dintr-o serie gradata si descendenta acestia avand ca scop  principal Binele, Adevarul, Frumosul - stiinta initiatica si  credinta in Divinitate, atunci acel popor va fi cult, bogat, puternic, dupa cum a fost aproape 12.000 de ani poporul egiptean."

Dupa absolvirea a trei facultati, Filozofia de viata a fostului staret Danila este foarte simpla: Doamne miluieste si rabd, Doamne miluieste si rabd, Doamne miluieste si rabd.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu