luni, 27 ianuarie 2014

Despre cauza si efect ! sau karma



"Frate, pentru ca tu ai scris, ai acceptat sa vorbesti despre nemurire, ti-ai asumat o mare raspundere. Ai lansat in lume ideea nemuririi spiritului si vesnica lui intrupare pentru instruirea lui in vesnicie, spune autorul cartii " Din tainele vietii si ale universului."

Este bine sa stim adevarul despre cauza si efectul sau corespunzator fie in bine fie in rau. Cauza este dezlantuirea unei serii de actiuni. Efectul este rodul acestor actiuni. cauza este totdeauna legata de efect. 

Asadar fiti cu bagare de sema la orice actiune, vorba sau gand al vostru . Fiti atenti ca nu stiti ce cauza dezlantuiti si mai cu seama nu stiti ce efecte va avea.

Cauzele sunt de doua feluri; individuale sau personale si publice. 

Cauzele personale sunt provocate de un singur individ, iar cele publice sunt provocate de o comunitate de indivizi. Efectul cauzelor personale va avea ecou pe o arie mai restransa, in general asupra individului si familiei. Efectul cauzelor colective atrag o intreaga comunitate in valtoarea sa. Nu exista cauza fara efect. Orice efect a fost provocat de o cauza. Pot fi comparate cu un circuit electric, simbolizat in antichitate de un sarpe - muscandu-si coada. Capul sarpelui reprezinta cauza transmisa mediului prin trupul sau simbolic, apoi ca urmare a durerii isi musca coada exprimnad efectul . Dupa ce a circulat prin lume cauza se intoarece la capul care a produs-o , suferind durerea resimtita in coada, din care cauza o musca. Orica cauza se intoarce la emitentul ei.  In urma acestor legi s-a nascut a treia. cauza va produce efectul bun sau rau pentru care a fost provocata. 

Omul stie sa produca o cauza, dar nu stie efectele. De aici rezulta inca o lege -  cauza este intotdeauna sub VOINTA emitentului, dar odata ce a fost aruncata in lume scapa de sub controlul VOINTEI sale. Emitentul pierde definitiv controlul asupra cauzei produse. Idei despre efecte avem daca citim Sfanta Scriptura unde ne sunt prezentate poruncile, viata si moartea, binecuvantarea sau blestemul si spre care intindem mana aceea ni se va da.
Odata pusa in miscare cauza, emitentul nu va mai putea niciodata sa opreasca mersul ei. Cauza = efectul iar rezultatul este REACTIUNEA

Pana acum nimic nou, dar se pare ca de multe ori efectele desfasurandu-se in lume dau nastere la alte efecte, care devin la randul lor cauze. Iarasi suntem avertizati : FITI ATENTI IN TOT CE FACETI - VORBITIi GANDITI !

Dupa cum cauza ar fi putut ramane in capul sarpelui voi credeti ca si efectul ar putea ramane in capul sarpelui primitor. Eu afirm ca niciodata un efect nu va ramane in cel ce l-a primit. Primitorul la randul lui il tarnsmite mai departe, prin uramare efectul circula in lume. 

Se poate ca efectul sa circule doar in sanul familiei tale. Se poate sa-si faca drum prin orasul sau tara in care traiesti. Exista cazuri cand efectele pot viza continente intregi sau tot pamantul.

Emitentul la un moment dat va inghiti efectul transformat dupa atata circulat prin lume si va suporta vrand nevrand. Din acest moment emitentul se supara pentru ca nu-si mai recunoaste opera. Ea vine transformata, intarita, deformata chiar. Se mira ca este calomniat zilnic la TV, la serviciu, acasa, ca este pagubit, sufera fara sa stie de ce.

Un om cuminte mediteaza si analizeaza orice efect primit sau resimtit , sa vada daca in trecut nu cumva a produs o cauza. 

Orice suparare de oriunde ar veni, sa sti ca e opera ta personala. ( Doamne miluieste si rabd !)

Sarpele simbolic a emis o cauza, a mancat ceva. Dupa ce a circulat prin intestinele sale, cauza, alimentul a iesit ca efect,  sau fecale, gunoaie. Acum sarpele priveste uimit si nu-i vine sa creada ca acele fecale sunt opera lui si zice : eu am mancat un aliment placut, cum de s-a transformat in ceva nesuferit? Eu am mancat cu pacere si acum sufar de infectia acestui aliment?  Da! ii raspundem noi, cauza ta a fost un concept placut dar nu stiintific . Nu ai meditat si judecat cand ai emis cauza. Asta inseamna ORA STIINTEI. Acum te superi si blestemi coada, ca ai avut intotdeauna intentii bune,(drumul spre iad este pavat intotdeauna cu intentii bune) Acum cand vezi efectele te superi, te revolti si protestezi. De ce te superi omule? cand acest efect nu este decat produsul gandului tau, vorbei sau faptei, de zilele, lunile sau anii trecuti. Nu te revolta, controleaza-te inainte sa mai emiti ceva . Efectul se va intoarce asupra ta ca trasnetul cand nu te astepti, dupa ce ai uitat cu desavarsire de actiunea ta. 

Omul trupesc moare, dar efectele cauzei lui nu se sfarsesc curand. Multi ani dupa moartea sa societatea sau familia va mesteca efectele actiunii sale. Dupa efecte se deduce trainicia cauzei starnite de el, in sanul familiei sau in societate.

Legile Ceresti trebuie pazite. Respectarea lor aduce fericire, incalcarea lor nefericire. Cand un duh coborat in trup a omarat, legea cereasca si pamanteasca cere pedeapasa, pentru a intelege ce inseamna exact sa silesti un spirit sa paraseasca brutal si inainte de vreme trupul sau.  Legea cereasca cere intoarcerea grabnica a ucigasului in lumea cereasca  fara a-i mai lasa ragazul sa se bucure de bunurile lumii terestre. Acesta este doar un exemplu. 
Exista cazuri cand destinul este stricat de magia neagra  care poate taia firul depanarii vietii cuiva. Acestea sunt fapte omenesti ticaloase care sunt aspru sanctionate de divinitate si se intorc la emitator .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu