duminică, 6 iulie 2014

Mainile tale vindecatoare






 Iisus ne dezvaluie ca vindeca si scoate demonii cu "degetul lui Dumnezeu, deci iata a ajuns la voi imparatia lui Dumnezeu", ( Luca 11:20) dar avem si avertismentul 

" Nu pune mainile tale degraba pe oricine", dat de  Apostolul Pavel in una din epistole. 

Calugarii credeau cu tarie in puterea vindecatoare a mainilor, unii dintre ei avand ei insisi puterea de vindecare. Nu doar unii avem putere de vindecare prin maini. Toti detinem aceste capacitati, trebuie doar sa credem in energia lor vindecatoare si sa le stim utiliza.


Mainile sunt  cele mai puternice din punct de vedere bioenergetic, cu ele putem sa ne incarcam energetic, sa ne autovindecam, dar putem si sa preluam energiile altora prin masaj, contact direct cu pielea, sau prin gatit.  Pe scurt, are loc transfer bioenergetic prin maini la orice contact, cu tot ce atingem. De aceea este bine sa avem grija ce gandim atunci cand gatim, pentru ca transmitem toate starile noastre celor care mananca din acea mancare.  Este indicat sa invartim in cratita cu mancare in sens invers acelor de ceasornic. 



Nu intamplator stapanii caselor care au, bucatareasa, menajera, se indragostesc de aceasta. Magnetismul acesteia invaluieste toata casa si  bucatele.  Doamnelor, daca doriti sa aveti o casnicie lunga, fericita, gatiti si faceti-va menajul singure. 

Putem preveni transferul bioenergetic invatand sa ne folosim singuri mainile, sa le sensibilizam si sa ne diagnosticam starea de sanatate, fara a apela la alte persoane. 


 Iata cateva metode de autovindecare cu ajutorul mainilor
 
Reguli generale 

  După o frecare uşoară a palmelor, vom aplica pe o zonă bolnavă palma dreaptă (la stangaci, palma stangă), lăsand cealaltă palmă deschisă şi orientată in sus. După o oarecare experienţă se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu ţineţi palmele lipite de zona bolnavă mai mult de 5-10 minute. Dacă in această perioadă vă simţiţi obosiţi sau aveţi o stare de moleşeală accentuată, trebuie să vă opriţi şi să vă odihniţi.

La finalul şedinţei mainile se vor scutura puternic de cateva ori, gandindu-ne că aruncăm in pămant sau intr-un foc imaginar toate "deşeurile" de energie negativă. Este bine să se lucreze cu mana dreaptă pe partea stangă a partii bolnave, iar cu mana stangă pe partea dreaptă a acesteia. Aceasta deoarece se ţine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor şi a părţilor corpului.

Astfel, putem considera că palma şi partea dreaptă a corpului este plus, iar palma şi partea stangă a corpului este minus. Prin diferenţă de polaritate, energia va circula mult mai bine. Dacă zona pe care trebuie aplicată palma este mare (de exemplu, plămanii), aceasta va fi aplicată cu degetele răsfirate, dacă zona este mică (de exemplu, ochii), palma va fi aplicată cu degetele lipite.

Nu este necesar intotdeauna ca palmele să fie aşezate direct pe piele, dar este indicat in cazurile de entorse, fracturi, diverse traumatisme fizice etc. Este bine  să fi  imbrăcat in haine lejere, dacă se poate din bumbac sau alte fire naturale şi să inlături obiectele din metal (cercei, brăţări, inele etc.).

Vindecarea cu ajutorul palmelor


Vă prezentăm o metodă simplă de autoajutorare, uşor de aplicat, utila.

            In centrul palmelor există cate un centru energetic secundar, care are legătură cu centrul energetic aflat in creştetul capului numit Sahashrara, centru prin care noi absorbim energie de cea mai inaltă calitate din cosmos, de la Divinitate. Vom invăţa să utilizăm aceşti centri pentru a ne ajuta pe noi insine.  La persoanele dreptace, centrul din palma dreaptă emite un flux de energie legat direct de centrul din creştet, iar centrul din palma stangă absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreaptă.

Utilizarea palmelor


Inainte de a utiliza palmele in vederea ajutării cu energie, este util a face următorul exerciţiu: stand in picioare cat mai relaxat, se inspiră profund pe nas iar pe expirare se "trimite" energia spre creştetul capului, se inspiră din nou, dar de data aceasta odată cu expiraţia energia se focalizează spre locul dintre anus şi organele genitale. Trimitem deci alternativ energie cand spre creştet (centrul energetic Sahashrara), cand spre zona dintre anus şi organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exerciţiu are ca scop activarea mai puternică a celor doi centri, creand tot odată un echilibru Yin Yang a sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exerciţiu să-l efectuăm zilnic, timp de 5-10 minute, avand grijă să nu forţăm procesul respiraţiei.

Exercitii bioenergie


            Inchideţi ochii, vă relaxaţi uşor respirand lent dar ritmic, pană simţiţi că sunteţi cuprinşi de o stare de bine. Apropiaţi-vă palmele deschise in faţa corpului, la nivelul ombilicului (cu ochii inchişi), şi incercaţi să simţiţi energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stangi. Apropiaţi şi depărtaţi palmele, la inceput intre 5 şi 20 cm, iar apoi pe distanţe din ce in ce mai mari, pe măsură ce veţi avansa. După ce va trece o perioadă de timp de exersare, palmele dumneavoastră vor deveni mai sensibile. Din cand in cand este util să ne frecăm palmele pană cand vor deveni calde (activand astfel centrii din palme şi centrul din creştetul capului), iar apoi trecand din nou la exersare. După ce aţi inceput să simţiţi căldură, furnicături sau inţepături (senzaţiile diferă de la om la om) continuaţi acest exerciţiu, dar cu ochii deschişi. Mai tarziu veţi observa că incepeţi să percepeţi aceste senzaţii foarte uşor şi cu ochii deschişi. Puteţi trece acum la palparea energetică a antebraţului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a intregului dumneavoastră corp. La inceput veţi plimba palma la o distanţă de 10 - 20 cm de oricare zonă pe care o palpaţi energetic, după mai mult antrenament reuşind să măriţi această distanţă pană la un metru sau chiar mai mult. Nu trebuie să insistaţi prea mult chiar de la inceput, nu forţaţi percepţia, incercaţi mereu să rămaneţi relaxaţi, fiind doar atenţi la ce se intampă sub palmele dumneavoastră.


Exercitii ajutatoare


            a) Cu palmele faţă in faţă, se inspiră profund pe nas, concentrand atenţia in centrul palmei stangi. La expirare atenţia dumneavoastră se va focaliza in centrul palmei drepte. Exersand, după un timp, veţi percepe,in timpul expirării, cum energia se va accelera de la palma dreaptă spre palma stangă, iar in timpul inspiraţiei cum energia se va grăbi să ajungă din palma stangă spre cea dreaptă, trecand prin braţul stang, stern, braţul drept, ieşind apoi prin palma dreaptă. Dobandind experienţă, acest flux vi se va părea că se invarte continuu intre palma dreaptă, palma stangă, braţul stang, stern, braţul drept, palma dreaptă, astfel inchizandu-se un circuit. La stangaci, fluxul va circula invers.
            b) Se ţine una din palme in plan vertical, iar cu degetul arătător al celeilalte maini (ţinut la o distanţă cuprinsă intre 10-15 cm) indreptat spre palma opusă, se vor trasa spirale, cercuri, linii etc. pană veţi reuşi să creşteţi sensibilitatea palmelor. Incercaţi să faceţi acest exerciţiu descriind aceleaşi trasee cu degetul şi pe dosul palmei opuse. Dacă senzaţiile sunt clare şi pe dosul palmei, inseamnă că aţi ajuns la o sensibilitate foarte bună.
            c) Ca un amuzament, puteţi incerca să direcţionaţi fluxul de energie din deget prin cap, picior, torace, palma sesizoare fiind intotdeauna in cealaltă parte a corpului.
Atenţie, după ce aţi dobandit sensibilitate,va trebui să vă realizaţi singuri codificarea şi decodificarea semnalelor recepţionate, reuşind foarte uşor să diferenţiaţi diverse probleme de sănătate.Veţi putea astfel diferenţia diverse "goluri", "varfuri", "benzi" de energie, senzaţii de cald sau rece in dreptul unor organe, pulsaţii ale organelor sau zone cu energie densă sau rarefiată. Puteţi, de asemenea, palpa energetic diverse plante, animale, minerale.

Obiceiuri care aduc sanatate!

1.Fii matinal! Energia care te inconjoara dimineata devreme e atat de invigoratoare incat iti da elanul necesar intregii zile. Exista un motiv specific pentru care soarele rasare intodeauna dinspre est la o anumita ora, si nu e nevoie sa intelegem motivul, ci doar sa credem in el. Chiar Aristotel spunea “E bine sa fi treaz inaintea rasaritului, caci astfel de obiceiuri contribuie la sanatate, bunastare si intelepciune.”

2.Misca-ti corpul si exerseaza!
Miscare inseamna bunastare. Orice om are succes datorita starii mentale in care se afla, iar aceasta stare este influentata de fiziologia corpului. Daca te simti “sifonat” nu te poti mobiliza sa intreprinzi o actiune, iar actiunea insemna rezultate. Corpul tau trebuie sa fie la unison cu munca ta, respiratia si ritmul tau trebuie sa fie in armonie cu gandurile si actiunile tale, iar acest lucru il poti obtine prin exercitii fizice. Fa o plimbare vioaie de 20 de minute, practica yoga, joaca un meci de tenis sau volei, sau fa orice alta activitate care sa iti revigoreze corpul si, implicit, creierul.

3.“Cultiva-ti” creierul prin activitati mentale! Citeste o carte pe saptamana. Straduieste-te sa citesti mai repede si sa asimilezi mai mult concentrandu-te asupra importantei pe care o acorzi continutului. Formuleaza-ti propiile ipoteze asupra a tot ce te inconjoaa si chestioneaza totul. Nu te multumi cu sens, cauta adevarul!

4.Gaseste in orice un motiv de FERICIRE! Alegerea de a fi fericit iti apartine in orice moment. Poate nu identifici un motiv serios pentru a sarbatori si a fi fericit, dar gandeste-te la urmatorul studiu: aproximativ 50% din fericire depinde de gene, 10-15% rezulta ca urmare a diferitor variabile cu care interactionezi (statut socioeconomic, marital, sanatatea organismului, venit si altele) iar restul tine doar de tine si de felul in care privesti lucrurile. E la indemana ta sa te deosebesti de altii si sa iti cresti nivelul de optimism si pozitivism doar apreciind diversitatea si privind mai “colorat” lucrurile, oamenii si evenimentele din jurul tau. Un zambet mobilizeaza peste un milion de celule, o mie de nervi si cateva sute de muschi, ceea ce te umple de energie si iti sporeste capacitatile.

5.Spune “multumesc” in semn de recunostinta!
Trebuie sa apreciezi marile succese, cat si lucrurile marunte din viata ta. Pentru inceput multumeste-ti pentru ceea ce esti. Facand asta iti va creste de asemenea si stima de sine. Multumeste-le oamenilor din jurul tau pentru diferenta pe care o fac in viata ta, familiei, prietenilor, colegilor cat si celor care te-au pus in situatii dificile, caci doar asa ai descoperit mai multe resurse pe care le ai la indemana. Fa asta cand te trezesti sau inainte de culcare si cu siguranta te vei apropia de potentialul maixim si vei obtine mai mult.

6.Scopuri si mici sarcini saptamanale.
O data ce ti-ai stabilit scopul imparte-l in sarcini mai mici si stabileste-ti o recompensa pe masura fiecareia. Asta te va ajuta sa iti atingi obiectivul mai repede si intr-un mod mai distractiv.

7.Actiuni spre atingerea telurilor. Esecul nu insemna ca nu ai obtinut rezultatul dorit, insemna ca nu ai inceput sa actionezi! O data ce ai stabilit telul, treci la actiune! Distruge amanarea acum! Oamenii de succes au ajuns asa nu datorita norocului. Cu o motivatie inalta poti obtine tot ce iti doresti mai repede si mai bine.

8.Petrece timp cu oameni de succes, oameni energici! Consider ca daca esti inconjurat de oameni energici si tu vei fi plin de energie. Daca traiesti intre oameni plini de succes probabil vei impartasi credintele si valorile care ii caracterizeaza. Daca vrei sa fii mai sanatos, cunoaste oameni care sunt sanatosi, care iti pot vorbi despre corp, alimentatie si exercitii. Incepe acum, gaseste oameni care exceleaza intr-o anumita arie care te intereseaza. Nu petrece timpul cu oameni care te indispun, sau nu ai ce comunica.


9.Urmareste calendarul, fii mai organizat!
In general o persoana dezorganizata atrage dupa sine rezultate neasteptate si dezorganizate. Poti obtine orice in viata atata timp cat ai o strategie. Rezultatele tale trebuie sa fie bine localizate temporal, trebuie sa iti stabilesti data la care vei actiona si cum vei actiona. Solutia e simpla din moment ce gasesti oriunde instrumente de management al timpului (agende electronice, ceasuri, telefoane cu alarma etc).

10.Mananci sanatos, te simti sanatos!
Aminteste-ti ca trupul determina actiunile pe care le faci. Alimentele pe care le ingerezi influenteaza la nivel biomolecular corpul si sistemul tau nervos, care la randul lui influenteaza gandurile si starea ta de spirit. E elementar sa intelegi ca excesul de animale moarte, prajite sau fierte, va avea influenta asupra perceptiei tale generale. Astazi, nivelul uman de cunoastere este in masura sa suprime instinctele biologice atat de adanc inradacinate in inconstientul nostru, asa ca du-te si fa-ti o salata!

11.Tine evidenta financiara! Ai nevoie sa dezvolti un astfel de obicei? Cu siguranta DA! Ai probleme din cauza ca nu ai o evindenta a banilor bine stabilita. Nu cheltui niciodata mai mult decat iti propui. Poti incepe sa construiesti un tabel in care sa-ti analizezi cheltuielile si economiile, in ideea de a scadea cheluielile si creste economiile. Pe langa o viata mai echilibrata, vei evita irosirea banilor si ii vei folosi in scopuri mai nobile. Poti, de aemenea,dona asociatilor non-profit pentru ingrijirea persoanelor cu nevoi speciale si daca esti un avangardist in gandire, satisfactia va fi chiar mai mare decat in cazul achizitionarii unui automobil de lux.

 12.Timp petrecut cu familia. Daca ai nevoie sa te energizezi atunci trebuie sa petreci timp in locuri unde dragostea abunda, iar acest loc este doar acasa, impreuna cu familia. Petrece putin timp cu familia, periodic, in fiecare saptamana si luati decizii comune. De asemenea, ofera-le feed-back pentru actiunile lor si cere-le ca si ei sa iti raspunda astfel. O importanta deosebita o are transparenta membrilor familiei in facilitarea comunicarii intrafamiliale. Dragostea si grija vor creste iar ei se vor simti mai conectati pe masura ce afla mai multe despre tine si tu despre ei.

13.Urmeaza-ti hobby-urile.
Pasiunea naste motivatie! Fa ceva cu dragoste si vei fi mai motivat sa faci orice mai bine si sa te extinzi in mai multe domenii. Poate vei iesi mai des sa te plimbi, sa admiri, poate ai juca mai des sah sau vei descoperi o ramura de cunoastere noua, care merita interes. Incepe de maine sau chiar de azi! Nu invoca niciodata plictiseala sau lipsa de timp. Sunt doar scuze care tin de psihologia omului modern...lenea sociala.

14.Indeparteaza gandurile negative! Acesta e probabil cel mai bun obicei pe care il poti adopta. Zilnic manipulezi mii de ganduri si unele din ele sunt negative, nefolositoare. Pe langa a gandi pozitiv, concentreaza-ti atentia pe gandurile care te inpulsioneaza sa obtii mai mult si pe cele care te limiteaza. Gaseste originea lor in experientele tale si astfel vei descoperi sursa emotiilor tale pe care constientizandu-le, le vei putea influenta. Scoate gunoiul din mintea ta ca sa devii mai puternic. E la fel de usor ca si cand te-ai concentra asupra aspectului fizic.

Poti aplica aceste 14 obiceiuri macar pentru o perioada si sa observi schimbarile pozitive din viata ta si cu siguranta daca creierul tau va sesiza o diferenta semnificativa va prelua inconstient comportamentele de succes si ti le va pune la dispozitie ori de cate ori vei avea nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu