vineri, 22 noiembrie 2013

Slabeste sanatos cu argila !


Folosită încă din Antichitate ca remediu natural universal atât pentru uz intern, cât şi extern, aproape fără contraindicaţii, argila este recunoscută acum şi pentru rezultatele sale deosebite în curele de slăbire.
Scăpaţi de 10 kilograme în 20 de zile!Dieta cu argilă este una dintre cele mai recomandate, deoarece, în afara faptului că vă ajută să pierdeţi kilogramele în plus, are şi rolul de detoxificare a organismului. Această dietă are rezultate uimitoare, astfel că în numai 20 de zile puteţi să slăbiţi până la 10 kilograme, cu condiţia ca şi regimul alimentar să fie unul sănătos. Astfel, pe perioada celor 20 de zile de cură nu aveţi voie să consumaţi alcool, băuturi acidulate, cafea solubilă, prăjeli şi grăsimi. Alimentaţia trebuie să fie bazată în general pe legume, fructe şi zarzavaturi proaspete şi carne fără grăsime.
Se bea un pahar cu apă argiloasă înainte de masăÎnainte cu o jumătate de oră de mesele principale se va bea un pahar cu apă argiloasă. Compoziţia se prepară cu o zi înainte, de preferat seara, în trei pahare, numai din sticlă, ceramică sau porţelan, cu apă plată şi argilă albă. Astfel, într-un pahar cu apă plată (150 ml) se adaugă o linguriţă cu argilă (aproximativ 7 grame). Compoziţia se lasă până dimineaţa şi se bea, cu o jumătate de oră înaintea fiecărei mese. Atenţie! apa argiloasa se bea cat mai tulbure, dar fara zat, fără sedimentul de argilă.  Iată şi o varianta de meniu  zilnic din cadrul dietei cu argilă, pentru o perioadă de zece zile.
Ziua 1Micul dejun: o cafea sau un ceai neîndulcite, un pahar cu iaurt simplu sau cu fructe şi fructe proaspete (citrice).
Prânz: un piept de pui la grătar, doi cartofi copţi, un bol cu salată verde cu suc proaspăt de lămâie şi o salată de citrice.
Cină: un bol cu supă de legume şi un iaurt cu fructe.

Ziua 2Micul dejun: o cafea fără zahăr şi un bol cu cereale şi lapte degresat.
Prânz: muşchi de vită la grătar, o salată de legume şi doi cartofi fierţi.
Cină: o porţie de peşte la grătar, o salată de legume, un pahar cu iaurt natural fără grăsime şi un kiwi.

Ziua 3Micul dejun: o cafea sau un ceai fără zahăr, un pahar cu iaurt simplu sau fructe şi o portocală
Prânz: un piept de pui la grătar şi piure cu puţină brânză de vaci degresată.
Cină: o porţie de file de peşte la cuptor, o supă-cremă de legume, broccoli gratinat şi un măr.

Ziua 4Micul dejun: o ceaşcă cu cafea sau cu ceai neîndulcite şi un bol cu cereale şi lapte degresat.
Prânz: ciuperci la cuptor, roşii umplute cu brânză de vaci degresată şi un ou fiert tare.
Cină: o supă de dovlecei şi o salată de legume.

Ziua 5Micul dejun: un pahar cu iaurt simplu sau cu fructe şi un bol cu cereale şi lapte degresat.
Prânz: un piept de pui la cuptor, conopidă gratinată, salată verde cu mărar, un pahar cu iaurt degresat şi o pară.
Cină: o omletă din două ouă, o salată verde, 100 de grame de brânză de vaci degresată şi un măr copt.

Ziua 6Micul dejun: un ceai sau o cafea fără zahăr, un pahar cu iaurt simplu sau cu fructe şi două portocale.
Prânz: un piept de pui la grătar, 100 de grame de brânză de vaci degresată, un bol cu piure de morcovi fierţi şi o salată de citrice.
Cină: un ardei umplut cu brânză proaspătă de vaci degresată, o porţie de ghiveci de legume şi o felie de ananas.

Ziua 7Micul dejun: o cafea sau un ceai neîndulcite şi un bol cu cereale şi lapte degresat.
Prânz: o porţie de varză fiartă, o salată de andive, 100 de grame de brânză de vaci degresată şi o salată de citrice.
Cină: o porţie de peşte fiert, un dovlecel umplut cu orez, 100 de grame de brânză de vaci degresată, o salată de legume şi o portocală.

Ziua 8Micul dejun: o cafea sau un ceai neîndulcite şi un pahar cu iaurt simplu sau cu fructe.
Prânz: o friptură de vită, o salată de legume, 100 de grame de brânză de vaci degresată şi o salată de fructe.
Cină: o porţie de peşte la cuptor cu fasole verde fiartă, o salată de sfeclă roşie şi un pahar cu iaurt cu fructe.

Ziua 9Micul dejun: o cafea sau un ceai fără zahăr şi un bol cu cereale cu lapte degresat.
Prânz: o porţie de fasole verde fiartă, o felie de caşcaval, un ou fiert tare, o salată verde şi o portocală.
Cină: un bol cu supă-cremă de morcovi, 100 de grame de brânză de vaci degresată şi o salată de legume.

Ziua 10Micul dejun: o cafea sau un ceai fără zahăr şi un pahar cu iaurt simplu sau cu fructe.
Prânz: un piept de pui la grătar cu piure de spanac, 100 de grame de brânză de vaci degresată, o salată verde cu suc proaspăt de lămâie şi un grepfrut.
Cină: un grătar de vită cu piure de cartofi, un pahar cu iaurt simplu degresat şi un măr copt.


Reacţii negative ale curei

Pe parcursul dietei cu argilă, la unele persoane pot apărea unele simptome neobişnuite, precum dureri de cap şi de muşchi, asemănătoare celor din timpul gripei, stare de oboseală, greaţă, senzaţie de greutate în intestin sau stări subfebrile. Aceste simptome nu durează decât maximum trei sau patru zile şi arată faptul că organismul era foarte intoxicat şi reacţionează puternic la această cură.

Contraindicaţii nu exista !


Sfaturi !
- Anemia este tratată prin aportul direct de fier, uşor asimilabil, pe care-l conţine argila;
- Durerile în gât dispar rapid dacă veţi suge ca pe o bomboană o bucăţică de argilă, până la dizolvarea completă;
- Gastrita şi alte afecţiuni ale stomacului se pot trata cu argilă deoarece calmează rapid durerile şi cicatrizează leziunile stomacului;
- Tensiunea arterială oscilantă se „tratează” tot cu argilă. Curele repetate ajută ca valorile tensiunii să se normalizeze.


Adaugă comentariu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu