luni, 31 martie 2014

Iarta greseala semenului tau !

As putea spune fara sa gresesc, ca toata invatatura si filozofia de viata pe planeta Pamant se reduce la aceste 4 cuvinte : iarta greseala semenului tau !


Cine se roaga cu rugaciunea Tatal Nostru: "si ne iarta noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostrii," spune un Adevar.

O simpla incercare de talcuire a karmei si cum actioneaza ea, despre soarta si noroc  si cum sorteste Dumnezeu sabiei pe cel ce inchina o cupa pentru soarta si bea un pahar pentru noroc.

Cum actioneaza iertarea asupra karmei, destinului,soartei si ce inseamna a fi sub har si nu sub lege, ce inseamna a fi mantuit !


Omul care a gresit - producand aproapelui sau o paguba, o insulta, durere, crima - trebuie sa repare greseala sa. Intre victima si autor s-a stabilit din acel moment un  raport, o legatura spirituala. Nici autorul, nici victima nu se pot dezlega de legatura fluidica nevazuta stabilita intre ei, si atunci intervine avertismentul biblic: "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte"

 Domnul nostru Iisus Christos a recomandat sa iertam mereu, de 70 de ori cate 7. Pentru ce? 
Pentru ca tu, victima, iertand pe cel ce ti-a gresit, prin insasi acest fapt al iertarii ai rupt legatura intre tine si autorul rautatii. Nu mai esti nevoit sa vii in alta viata in preajma autorului pentru a-i da ocazia sa repare greseala, paguba, durerea produsa. Destinul tau este liber de acest raport. Cu alte cuvinte esti mantuit in ce priveste acest aspect al destinului tau. Iertandu-i pe toti cei care iti produc dureri, rautati, greseli, esti mantuit complet, raportat la evenimentele pe care ai venit sa le experimentezi in aceasta viata. Ai experimentat iubirea fata de aproapele in orice conjunctura si ai obtinut in aceasta viata, cat altii in zeci. 

In ce-l priveste pe autor, va cauta mereu sa urmareasca intruparea victimei sale, ca sa repare greseala comisa. Reparand greseala, se elibereaza si el de inregistrarea in memorie a imaginii actiunii sale, care altfel il va apasa in vesnicie. Odata facut actul de iubire, actiunea sa se va sterge din memoria fluidica a universului si de acum inainte isi va urma calea evolutiva liber. ( cu alte cuvinte este mantuit si el, dar conditionat de intruparea victimei, este liber si nu prea, decat dupa platirea datoriilor fata de victima printr-un act de iubire care poate insemna pentru el, multa suferinta, umilinta, chiar plateste ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, fiind sub lege). Astfel Legea Tatalui a fost satisfacuta.

Ura, paguba, durerea, s-au transformat in iubire - temelia existentei tuturor lumilor. 
Daca vrei sa nu pierzi timpul si sa fi legat secole intregi de cineva, sileste-te sa nu mai gresesti, iar daca gresesti, invata sa ierti si sa uiti.

 Pentru ca se apropie Pastile, avem in minte ca model de comportament pe Iisus,care asta a vrut sa ne transmita prin moartea si invierea sa. Ne-a invatat cum putem ramane liberi, indiferent de imprejurarile oferite de viata, pentru ca suferinta este parghia evolutiei. 

 Biserica spune despre cei care sufera mult in aceasta viata ca sunt mantuiti si are dreptate. Au ales calea suferintei pentru cativa ani, dar au sarit cateva trepte evolutive, daca  reusesc sa se comporte pana la sfarsit asa cum cere Tatal, fara a-si blestema destinul, fara a acuza pe altii pentru ce li se intampla, fara a crea alte legaturi karmice cu cei din jur.  Pentru asta avem un model : Pe IISUS, care special a coborat din inaltimile ceresti, s-a intrupat, a imbracat haina de lut ( care este un alt prilej de suferinta pentru spiritele evoluate), si a ne arata cum sa ne comportam.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu