Pagini

luni, 20 iulie 2015

Sfaturi pentru gospodine !

  1. pestele congelat se decongeleaza mai repede in lapte si are un gust mai bun
  2. este indicat sa adaugam un praf de sare cand frigem cartofii ca uleiul sa nu mai sara
  3. perele necoapte se coc mai repede int-o punga de plastic
  4. smantana nu se mai taie daca folosim putin amidin alimentar cand o folosim la ingrosarea sosurilor
  5. daca vi se taie crema din unt adaugati intaritorul de frisca peste frisca si bateti in continuare
  6. pestele se curata mai usor daca se trece prin apa clocotita
  7. albusurile de ou nu se mai lasa daca folosim mai intai trapta inferioara a mixerului, apoi pe cele superioare
  8. lichiorul de fructe pentru prajituri poate fi inlocuit cu putin vin si suc de fructe( portocale, cirese, piersici). Astfel veti economisi bani iar prajitura nu-si va pierde aroma
  9. cartofii vor deveni mai crocanti daca inainte de prajire vor fi pusi in apa cu sare
  10. sunca si costita se vor taia mai usor daca inainte va fi inmuiata in apa fierbinte
  11. evitati taierea maionezei daca amestecati sucul de lamaie cu sare si apoi adaugati galbenusurile
  12. friptura va deveni mai aromata daca se unge inainte cu putina miere
  13. oul se pastreaza cu partea mai putin ascutita in sus pentru a fi mai mult timp proaspat
  14. pentru a fi mai condimentata salata de castraveti se amesteca cu o lingurita de mustar
  15. cand prajim pulpele de pui se freaca cu sare si lapte condensat
  16. branza moale se da mai usor pe razatoare daca se introduce o ora la congelator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu