Credinta musulmana in Allah !
Indiferent ce am spune noi, crestinii si ce parere am avea ( de cele mai multe ori in necunostiinta de cauza), acesti oameni se roaga de 5 ori pe zi, la ora fixa. Poate si numai atat ar conta in ochii lui Dumnezeu.Dar daca mai punem la socoteala celelalte lucruri frumoase-pilonii credintei lor-DUMNEZEU ESTE UNICUL CREATOR, milostenia, postul de 40 de zile cuplat cu rugaciunea de grup si toate celelate lucruri minunate pe care le fac in cinstea lui Dumnezeu, nu cred sa ramana nerasplatite. Dupa parerea mea, aceasta reprezinta pana la urma o stradanie a omului de a contacta divinitatea prin jertfa de sine,( femeia care intretine "focul caminului nestins", cu capul acoperit si niciodata imbracata barbateste, barbatul cu sudoarea fruntii castiga painea pentru familie", etc, percepte biblice bine cunoscute de crestini, dar neparacticate. Credinta fara fapte- MOARTA ESTE.
Aceasta este religia mea, numiti-o cum vreti !
Cred ca un bun crestin poate imbina toate religiile de pe glob. De la ortodocsi iubirea fata de Iisus, de la protestanti obiceiul de a te inchina doar lui Dumnezeu si muzica inaltatoare care ajunge direct la suflet, de la adventisti respectarea zilei a 7 de odihna, de la budisti credinta in reincarnare si karma, iar de la musulmani, macar la rugaciune sa ai batic in cap, sa nu mananci porc ( am fost trei ani lacto-vegetariana), rugaciune de 5-7 ori pe zi. Catolicii spun ca este bine din 3 in 3 ore sa spui Tatal Nostru sau alte rugaciuni scurte,pentru ca atat dureaza pana cand devi iar vulnerabil. Protestantii si musulmanii sunt supusi voii lui Dumnezeu, orice li s-ar intampla primesc cu bunavoie, am vazut un film pe youtube in acest sens de la musulmani, in care spun senini si rabdatori- "nu-i nimic, asa este voia lui Allah, Dumnezeu" . Se pare ca orice religie de pe glob are puncte comune. Buddistii cu reincarnarea si karma ne recomanda acelasi lucru, pentru ca este vorba de ceea ce am ales sa ni se intample. Ortodoxia recomanda rabdare si "Doamne miluieste si rabd" . Cine vrea sa fie crestin adevarat are ce invata de la fiecare, facand abstractie de neregulile fiecarei secte. Ortodocsii si catolicii sunt adoratori ai intregii ostiri a cerului, deci trebuie sa privim si-n ograda altuia, sa luam ce credem ca este bun si de folos. A fi LIBER CUGETATOR , OBSERVATOR a tuturor fenomenelor ceresti, a intregii creatii este pe placul lui DUMNEZEU. El este in spatele tuturor lucrurilor, poate fi gasit si INTR-UN PARC, in florile campiei, in ciripit de pasarele, in orice OM...
Ce ne invata tibetanii !
În discursul lui Dalai Lama, argumentele ştiinţei susţin îndemnurile religiei - semn al unei gândiri logice şi umaniste.
Aşa cum ne spune Dalai Lama, "să iubeşti e chiar mai important decât să fii iubit".
Daniel Goleman prezintă in carte "Forta binelui" ceea ce am putea numi "ştiinţa compasiunii" şi demonstrează cum aceasta are puterea:
• Să anihileze corupţia, acordurile politice secrete şi prejudecăţile.
• Să vindece ecosistemele care susţin viaţa pe planetă.
• Să elimine inechitatea socială, prin transparenţă şi responsabilitate.
• Să înlocuiască peste tot în lume violenţa cu dialogul.
• Să promoveze ideea că toţi oamenii sunt egali şi pot colabora pentru binele comun.
• Să determine firmele care au ca scop profitul să devină responsabile social şi ecologic.
• Să introducă în şcoli discipline care educă empatia, stăpânirea de sine şi etica.
Forţa binelui adună laolaltă oameni care cred în puterea compasiunii, fie că sunt creştini ori musulmani, fie că sunt budişti ori au alte credinţe, în slujba binelui acţionează şi oameni care nu au o anumită religie, dar cred în puterea raţiunii şi în dovezile ştiinţifice care arată cum şi de ce societatea materialistă şi globalizată de azi trebuie să-şi schimbe modul de viaţă. Rolul omului pe Pământ nu e acela de a consuma toate resursele planetei şi de a distruge ceea ce n-a consumat. Ci de a lăsa copiilor săi o lume mai bună decât a primit.
De peste o jumătate de secol, Dalai Lama - unul dintre cei mai influenţi lideri spirituali şi politici ai lumii - îndrumă umanitatea pe calea compasiunii, învăţându-ne ce înseamnă să trăieşti frumos.
Cartea de faţă - apărută chiar la aniversarea a 80 de ani a lui Dalai Lama - arată cum ne putem transforma compasiunea într-o forţă pozitivă. Avem în faţă mărturia eforturilor de-o viaţă ale unui om care şi-a pus toată energia în slujba binelui.
Devenind mult mai mult decât cel mai proeminent exponent al budismului tibetan, cel de-al XIV-lea Dalai Lama este un vizionar cu o profundă înţelegere a evenimentelor petrecute în lumea de ieri şi de azi, dar şi cu o perspectivă unică asupra viitorului omenirii. El ne inspiră să luăm măsuri concrete, convingându-ne că a venit timpul să contribuim cu toţii la crearea unei lumi mai bune pentru generaţiile următoare.
De-a lungul timpului, milioane de oameni au ascultat sfaturile lui Dalai Lama despre cum putem trăi o viaţă mai fericită şi mai plină de sens. Acum, când lumea are nevoie de îndrumarea lui mai mult ca oricând, el ne arată cât contează actele fiecăruia dintre noi - dacă sunt motivate de compasiune (indiferent cât ar fi de neînsemnate) - pentru a genera o forţă a binelui.
Pentru cei care nu pot practica yoga tibetana, exista una mai simpla, cea musulmana !
Aceasta este calea de a practica Yoga cu SUCCES ! imbinarea rugaciunii cu anumite pozitii care directioneaza si echilibreaza energiile.
Sa Invatam Cele 5 Rugaciuni PAS CU PAS de la Gabriel Al Romaani
Forţa binelui
viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi
deDaniel Goleman
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu