duminică, 15 martie 2015

Pazirea Legilor aduce fericire, incalcarea lor -nefericire.



Pazirea  Legilor aduce fericire, incalcarea lor -nefericire. 



Nu exista doua feluri de evolutii, una in sfera divina si una in sfera creatiilor. Creatorul nu are doua masuri. Conduce totul dupa un plan si nu face exceptii. EL este unic si legile sale sunt unice. Nici o abatere de la legile sale nu este permisa. El extrage o lege dintr-o experienta. Eu nu am voie sa fac experiente cu legile, chiar daca sunt copilul lui si candidat la Divinitate. De ce? pentru ca materia din jurul meu este compusa, pe cand materia din jurul creatorului este simpla, aflata in starea ei primara. Eu sunt nevoit sa pornesc de la compus la simplu pentru a extrage invataminte, deci sunt silit sa desfac, sa-i analizez elementele componente. Facand aceasta operatiune, incalc Legea lui, imi atrag raspunderea Legii divine fatale care glasuieste raspicat: "Cel ce strica ceea ce eu am creat, acela va suferi" Prin opera mea produc o perturbare, o anarhie in materie, in dorinta de a ma instrui. Pot sa extrag invataminte prin pazirea Legii, fara sa ma aventurez in necunoscut si sa stric ceea ce El a considerat BUN pentru noi.

 Sa luam ca exemplu: sa nu ucizi!

Eu functionez astfel: inteligenta propune, materia dispune, dupa care intervine vointa, transformandu-mi ideile in fapte. 

Inteligenta cunoaste Legile Divine, aceastea fiind inscrise in materia-memorie a spiritului. Acesta este un fluid universic ce contine toate experientele Divinitatii. Daca inteligenta mea spune Ucide!, memoria spune- Tatal si Legea lui nu permite crima! La urma intervine vointa sau liberul meu arbitru care hotaraste daca fac sau nu acel lucru. 

Din  armonizarea acestor trei factori, independent unul de altul, se naste concluzia: fericire sau nefericire. In cazul in care vointa actioneaza conform cu Legea, va urma fericirea mea interioara, iar daca va fi in contradictie cu Legea, va urma nefericirea. 

 Memoria stie ca porunci ca: "sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu savarsesti adulter, etc," sunt oprite si nu pentru ca asa vrea Moise,sau alt sfant, ci pentru ca sunt inscrise in memoria universala, in fluidul universic cu care suntem invaluiti, mai pe inteles spus este inscris energetica noastra.  Chiar in memoria celui mai salbatic se afla instinctul de a nu ucide. Canibalul este fortat de foame sa ucida, de aceea este condamnat sa traiasca in cele mai dense straturi ale materiei, pana va invata ca se poate hrani si altfel.  De altfel si noi ucidem pentru a ne hrani, exemplu in acest sens stau abatoarele de carne mereu pline. Crestem animale pentru a ne hrani cu ele.

Cu cat experimentam contra legilor divine cu atat cadem mai adanc in centrul materiei create. Spiritul evolueaza si in acest caz, dar numai prin nefericire. 

Evolutia nu are nici o legatura cu fericirea sau nefericirea.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu