Pagini

miercuri, 20 noiembrie 2013

Inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu !

Pr. Marian Marcus - A venit un om la Domnul - YouTube



 Schimb titlul blogului din " Nu-ti fie frica " in  "Sa-ti fie frica "de Domnul Dumnezeu, Creatorul tau, al tuturor vazutelor si nevazutelor.

Universul este condus prin legi care au foat instituite odata cu crearea lui, legi care sunt respectate de toate entitatile spirituale, incepand cu planete, nebuloase, si terminand cu ingeri si alte creatii .  

Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om.
Căci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele.





De ce trebuie laudat Dumnezeu, are Dumnezeu nevoie de lauda noastra?


(Ps.117)  "Laudati pe Domnul ca este bun, ca in veac este mila lui "

 Multi poate se intreaba  de ce are Dumnezeu nevoie de lauda noastra !  Lecturand Biblia gasim nenumarate pasaje de lauda aduse Domnului si creatiei sale, caci Dumezeu este universul cu toata creatia sa. Universul are nevoie de mintea umana drept observator, intrucat nimic nu se poate spune ca exista pana cand nu este observat. Rolul omului dotat cu aceasta capacitate este acela de a perpetua  si a duce mai departe evolutia in plin progres al cosmosului  observat, chiar daca omul insusi are nevoie de cosmos  pentru ca propria sa evolutie sa se desfasoare. Pe scurt este o relatie de simbioza, asa cum se intampla de multe ori in natura, cand o forma de viata depinde de alta, pentru supravietuire reciproca. Aici procesul de simbioza pare sa fi atins stadiul sau cel mai inalt, forma sa cea mai perfecta, pentru ca observatorul constiincios este progenitura  a ceea ce observa. Uniunea lor ofera un dans metafizic intre minte si universul material.
 Trebuie sa ne intrebam cu toata umilinta: daca la inceput nu a existat Mintea observatoare a Creatorului , cum a izbutit un univers neobservat sa supravietuiasca si sa evolueze prin resurse proprii pana la sosirea omului, cateva miliarde de ani mai tarziu? Cum poate stiinta moderna sa considere valabila teoria Bing-Bangului valabila intr-un moment de inceput al materiei primordiale in care mintea lipseste, fara nimeni imprejur care sa laude sau sa observe aceasta nastere? In absenta Primului Observator, nu exista nimic de observat! Pur si simplu. Explicatiile mecaniciste nu sunt suficiente. 
 Viziunea paginilor pline de imaginatie ale Genezei in ciuda limbajului simbolic au mai mult sens, iar metafizica sa globala este mult mai solida. Stiinta ar trebui sa o reconsidere. Putem mentine Big-Bangul, dar sa adaugam si Spiritul-Lumina, Forta-Minte. S-ar potrivi mult mai bine.
 Relatia de simbioza dintre om si cosmosul fizic este temporara, daca ne luam dupa Cuvantul lui Dumnezeu. Omul este patruns de suflet, care traieste vesnic si care va supravietui universului vizibil  material. Dar pe timpul cat se afla aici, omului i-a fost data domnia. El este pastratorul legitim al cosmosului cat timp acesta va dura, cu porunca de a proteja, ingriji toate acele lumi  care i-ar putea servi nevoilor sale de evolutie si de a deveni participant activ la stapanirea universului prin intelegerea treptata a legilor universale. Intr-un univers in care unitatea tuturor lucrurilor este cuvantul de baza, trebuie sa existe implicit o ordine fundamentala. Cel putin din observatie stim ca ordinea ulterioara se iveste din cele mai haotice evenimente, de la eruptia vulcanului pana la fragmentarea si remodelarea unui continent in timp ce planeta se reinoieste.
 Pentru ca ce este sus este si jos, cu siguranta exista o minunata ordine care guverneaza universul microscopic al atomului, subatomului, iar comportamentul lor imprevizibil uneori are o explicatie rationala care depaseste cu mult posibilitatile de cunoastere ale fizicienilor.
 Cine suntem noi sa vedem opera hazardului, acolo unde legi necunoscute pot cauza forme ale materiei atat de incantatoare ca cea a milioanelor de fulgi de zapada de o perfecta geometrie, sau ca cele a matasii florilor de gheata de pe geam? 
 Stiinta a demonstrat deja ca stimulii mentali ai fizicienilor pot controla electronul in camera de testare, ca acestia au o forma elementara de constiinta care si-au manifestat vointa de a accepta instructiuni de la o gandire prezenta in apropierea lor.  Dar unde, sau ce anume este Forta Nevazuta care informeaza pe atomii fulgului de nea sa ia minunatele forme ce ne incanta ochiul, sau in timp ce se asambleaza celule vii ale fiecarui fir de iarba, cu individualitatea sa unica, ca sa nu mai vorbim de celulele vii ale corpului uman, al creierului ale caror mistere inca nu le-am descoperit. Dar galaxiile adunate in spatiul cosmic care la fel ca atatia titani asculta ordinele venite de la Cine, sau de la Ce?
 Odata cu descoperirea Stringurilor cosmice vedem stiinta abandonandu-se premiselor mistice. Toate legile naturii au inceput sa faca loc unor forte necunoscute  Haos observat si din haos - ordine. Vedem un univers capabil sa se auto-organizeze, un dans metafizic intre minte si materie la nivel cosmic, stringurile prin care un Duh Nevazut imprastie la inceputul timpului si spatiului semintele din care s-au format galaxiile...
 Nu este necesar sa dam raspunsuri evazive. Este clar, exista O Forta- Minte - Creatoare si fauritoare de legi care informeaza si guverneaza  fiecare colt al universului. Ea s-a aflat acolo de la inceput , pentru ca Ea insasi este inceputul. Ea a stabilit legile universale pentru intreaga creatie mai inainte de a initia Explozia, sau de a rosti Cuvantul care a pus totul in miscare.  Totul a inceput in Mintea Creatorului si acolo trebuie sa ne reintoarcem, incarcati cu experientele miliardelor de vieti, observand, laudand si multumind ca ne-a adus la viata.   

 sursa : 
(fragment din "Poveste Sufletului" de Edgar Cayce) 

 Ne-a pus o bariera in care ne avertizeaza, pana aici este viata, de aici incolo incepe moartea! 




Dar cei necredincioşi îşi atrag moartea cu mâinile şi cu glasul, se uită la ea ca la o prietenă, sunt pătimaşi după ea şi au făcut legătură cu ea şi cu adevărat vrednici sunt să fie ai ei. 



Deci sa aducem lui Dumnezeu lauda si  multumire! pentru grija ce ne-o poarta chiar si atunci cand ne pedepseste ca un adevarat parinte ce ne este.
 

 Noi pamantenii in faza actuala suntem ca niste bieti copilasi fara minte care trebuie sa fim educati, uneori prin suferinte. Metaforic vorbind, data viitoare vom sti ca daca nu ne ascultam parintii si bagam mana in foc ne ardem, daca bagam mana in priza ne facem poate ingerasi, daca trecem strada fara sa fim atenti la culoarea semaforului putem fi zdrobiti de o masina, etc,) Cu timpul trecand prin tot felul de experiente neplacute ne vom maturiza si vom vedea armonia din fiecare lege care guverneaza universul si care trebuie respectata. Pentru ca toata lumea stie deja ca suntem energie, iar trupul si materia sunt o stare a energiei mai condensata eu as numi-o  "grija lui Dumnezeu pentru noi ca sa putem circula in siguranta prin eter, sa avem o buna convietuire cu toate lumile ce ne inconjoara, vazute sau nevazute,  pentru ca Duhul lui Dumnezeu umple lumea, El cuprinde toate şi ştie orice şoaptă. 

Capitolul 1
1. Iubiţi dreptatea, judecători ai pământului; cugetaţi drept despre Domnul şi căutaţi-L cu inimă smerită,
2. Căci El Se lasă găsit celor care nu-L ispitesc şi Se arată celor care au credinţă în El.
3. Într-adevăr, cugetele viclene depărtează de Dumnezeu, şi puterea Lui, când Îl ispiteşti, mustră pe cei fără de minte.
4. Înţelepciunea nu pătrunde în sufletul viclean şi nu sălăşluieşte în trupul supus păcatului.
5. Duhul cel Sfânt, povăţuitorul oamenilor, fuge de vicleşug, Se depărtează de minţile fără de pricepere şi Se dă în lături când se apropie fărădelegea;
6. Înţelepciunea este duh iubitor de oameni şi nu lasă nepedepsit pe cel care huleşte prin vorbele sale, căci Dumnezeu este martor gândurilor celor mai ascunse şi pătrunde fără greş inimile şi aude toate cuvintele.
7. Duhul lui Dumnezeu umple lumea, El cuprinde toate şi ştie orice şoaptă.
8. Pentru aceea, cel care grăieşte lucruri nedrepte nu poate să se ascundă şi dreptatea răzbunătoare nu-l uită.
9. Căci chibzuinţele nelegiuitului vor fi cercetate şi zvonul vorbelor sale va ajunge până la Domnul spre pedeapsa strâmbătăţilor sale.
10. O ureche geloasă aude totul şi sunetul şoaptelor nu-i scapă.
11. Păziţi-vă deci de vorbele cârtitoare şi deşarte şi feriţi limba voastră de clevetire, fiindcă vorba cea mai tainică nu va trece fără pedeapsă şi gura mincinoasă aduce sufletului moarte.
12. Nu vă grăbiţi moartea prin rătăcirile vieţii voastre şi nu vă atrageţi pieirea prin fapta mâinilor voastre.
13. Căci Dumnezeu n-a făcut moartea şi nu se bucură de pieirea celor vii.
14. El a zidit toate lucrurile spre viaţă şi făpturile lumii sunt izbăvitoare; întru ele nu este sămânţă de pieire şi moartea n-are putere asupra pământului.
15. Dreptatea este nemuritoare, iar nedreptatea aduce moarte.
16. Dar cei necredincioşi îşi atrag moartea cu mâinile şi cu glasul, se uită la ea ca la o prietenă, sunt pătimaşi după ea şi au făcut legătură cu ea şi cu adevărat vrednici sunt să fie ai ei.

Poate vrei sa citesti si cine ne conduce, Oastea Domnului sau Lucifer !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu